Ondernemersverhaal

Gaitrie Kalloe van 020liftservice

“Familie en vrienden gaan voor mij altijd voor. Ik praat uiteraard wel altijd uitgebreid over 020liftservice.”

Na veel ervaring te hebben opgedaan bij uiteenlopende internationale bedrijven en ongeveer alle mogelijke opleidingen op het gebied van asset management te hebben gevolgd, had Gaitrie het gevoel er klaar voor te zijn. Precies op dat moment ontmoette zij Dennis, met al een ondernemers-ervaring. “Onze ideeën en kijk op het onderhoud van liften vulden elkaar helemaal aan en zo is 020liftservice ontstaan.”

Een uniek bedrijf

020liftservice is gespecialiseerd in liften. Ze zorgen dat liften betrouwbaar zijn én blijven. “Dit doen wij door goed preventief onderhoud, reparaties, renovaties en modificaties. Ook installeren we nieuwe liften.” Op dit moment is 020liftservice uniek in de kennis die ze hebben van alle type en bouwjaren liften en de onderhoudsmethoden die ze toepassen. “Ook is de snelheid van het komen aan reserveonderdelen en zelfs het plaatsen van hele liften veel sneller dan de huidige standaard.” Om de milieubelasting en kosten laag te houden, opereert 020liftservice lokaal in en om Amsterdam. 

“We merkten dat Amsterdam echt een ondernemersstad is en mensen open staan voor verandering.”

Het ontstaan van het idee 

“Tijdens mijn carrière als werkbouwkundig Ingenieur ben ik regelmatig in aanraking gekomen met liftonderhoud waar ik niet tevreden over was.” De hoge standaarden en onderhoudsmethodieken die Gaitrie zelf toepaste voor het onderhoud van industriële installaties zag zij niet terug in het liftonderhoud. “Liften zijn ook installaties die veilig en betrouwbaar moeten zijn, ze verdienen ook onderhoud van hoog niveau.” Ook de business partner van Gaitrie, Dennis, is opgegroeid in de liftenwereld. Hij heeft bij de verschillende liftbedrijven al ervaring opgedaan, waar hij zag dat de kwaliteit en transparantie steeds meer achteruit gingen. “Hij wilde een bedrijf creëren waar weer tijd is voor de klant, waar eerlijke prijzen gehanteerd worden en waarbij de kwaliteit van het onderhoud zodanig is, dat de liften nauwelijks meer stilstaan.” 

“Familie en vrienden gaan voor mij altijd voor. Ik praat uiteraard wel altijd uitgebreid over 020liftservice.”

Altijd blijven leren

“Tot nu toe vind ik het ondernemen super stimulerend en energie gevend." Waar ik in het onderhoud alle kennis en ervaring paraat heb, ben ik elke dag nieuwe dingen aan het leren met het ondernemen.” Zo waren de onderwerpen als marketing en boekhouden nog onbekend voor Gaitrie. “Het hele leven bestaat uit valkuilen, blunders en verkeerde investeringen volgens mij. Ik sta er meestal even bij stil, bedenk wat er is gebeurd, wat ik er van kan leren en hoe het opgelost kan worden. En dan ga je snel door.” Aan het begin hadden Gaitrie en Dennis zich bijvoorbeeld vergist in het marketingmateriaal. Uiteindelijk was het echt een kwestie van mond-op-mond reclame en een netwerk opbouwen. “Ook heb ik in de opstart heel erg geleerd mijzelf sneller te profileren.”

“Wij konden er wel snel zijn en hadden de onderdelen wel; zo hadden we er weer een klant bijgekregen.”

Klanten staan centraal 

“Klantenbinding is één van onze belangrijkste speerpunten.” De aanpak van 020liftservice is heel persoonlijk. “De klant krijgt snel iemand aan de lijn die verstand van zaken heeft, er wordt duidelijk uitgelegd wat er gaat gebeuren, prijzen zijn transparant, we zijn razendsnel ter plekke wanneer er storingen zijn en reserve-onderdelen hebben we óf voorradig óf kunnen we snel in huis hebben.” Zo zorgen ze dat de klanten tevreden blijven en dit geven de klanten dan hopelijk weer door.

De gouden tip van Gaitrie 

“Mijn gouden tip is “blijf vasthouden aan je visie”, de zakenwereld kan hard en meeslepend zijn, waardoor je soms gedwongen lijkt te worden mee te moeten doen. Niet doen!” Volgens Gaitrie heeft de wereld jou en jouw unieke kijk op zakendoen namelijk nodig! 

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24