Ondernemersverhaal

Michel Wang van Kordaat Ondernemen

“Elke dag word ik wakker met een glimlach, enthousiast om zoveel mogelijk ondernemers te ondersteunen en hen te helpen groeien.”

Het bepalen van prijzen, het aantrekken van de juiste doelgroep en het navigeren binnen de fiscale regelgeving: het is slechts een greep uit de zaken waar je als beginnend ondernemer allemaal mee te maken krijgt. Omdat er veel op je afkomt, werd besloten om de onderneming Kordaat Ondernemen op te richten, waarbij ze beginnende ondernemers helpen met bovenstaande zaken: “Wij ondersteunen ondernemers vanaf hun start tot ze financieel onafhankelijk zijn,” vertelt Michel, partner bij Kordaat Ondernemen. 

Het bedrijf 

Van het definiëren van je missie en visie tot aan het op orde brengen van je boekhouding: wanneer je begint met ondernemen heb je een hoop te regelen. De kans is groot dat je als beginnend ondernemer niet precies weet hoe alles in zijn werk gaat. Je kan dan best wat hulp gebruiken en die hulp is dan ook precies hetgeen wat Kordaat Ondernemen biedt: “Ik richt me specifiek op ondernemers met een winst boven de 120 duizend euro of diegenen die, vanwege risico's, overwegen een BV op te richten. Ik begeleid hen in de digitalisering van hun administratie, het interpreteren van financiële cijfers, de voordelen van een BV, het opstellen van procedures, het uitvoeren van detacheringswerkzaamheden en het schrijven van bedrijfsplannen.” Het idee voor Kordaat Ondernemen ontstond toen ze merkten hoeveel lokale ondernemers behoefte hadden aan aanvullende ondersteuning op verschillende gebieden en de wens hadden om hierover te sparren met een expert.

Van kranten naar het helpen van ondernemers

Michel wist al heel vroeg dat hij wilde ondernemen: “Als kind stond ik achter een toonbank, slechts iets groter dan ikzelf, om babi pangang te verkopen. De beloning? Geld en een glimlach van de klant. Deze vroege ervaring leidde tot diverse ondernemende activiteiten: van kranten bezorgen tijdens mijn middelbare schooltijd, tot het opzetten van een studenten-administratiekantoor op de Hanzehogeschool. Dankzij mijn jeugdervaringen en onze stabiele financiële situatie door investeringen, beschikte ik over de juiste mindset om vol vertrouwen en enthousiasme de wereld van het ondernemen te betreden.”

“Mijn drijfveer is diep geworteld in mijn familiegeschiedenis”

Een goede balans 

Het ondernemen heeft Michel niet van een vreemde: ”Mijn ouders, die echte ondernemers zijn, hebben de Chinese hongersnood meegemaakt en namen zich voor dat nooit meer te hoeven doorstaan. Als je naar mij kijkt, zou je zeggen dat ze daar ruimschoots in zijn geslaagd!” Het combineren van een onderneming en een sociaal leven is voor Michel dan ook geen probleem: “Ik waarborg mijn work/life balance door bewust tijd in te plannen voor zowel zakelijke als persoonlijke activiteiten. Dit betekent dat ik vooraf plan wanneer ik tijd doorbreng met familie, op vakantie ga, of ga sporten. Door deze proactieve planning en bewuste keuzes lukt het me om een evenwichtige balans te behouden.”

De toekomst 

“Het is realistisch om te verwachten dat er in de eerste maanden wellicht geen omzet binnenkomt. Daarom is het belangrijk om met verschillende scenario's te werken. Vraag jezelf af: hoe zouden de eerste maanden eruit kunnen zien? Wat als alles volgens plan verloopt? En wat als er tegenslagen zijn?” vertelt Michel wanneer het over zijn voorbereidingen op het ondernemerschap gaat. Nu alle voorbereidingen erop zitten en Kordaat Ondernemen goed loopt, is het tijd om rustig naar de toekomst te kijken. Zelf heeft hij een duidelijke toekomstvisie:  “Mijn ambitie is om meer dan 1.000 ondernemers te ondersteunen. Daarnaast wil ik een opleidingsinstituut opzetten voor kansarme kinderen, zodat zij een stevige basis kunnen leggen voor hun toekomst. Mijn visie is dat er door deze inspanningen genoeg middelen zullen zijn, zoals voedsel, onderdak, bedrijven en onderwijs, om hen verder te helpen.” 

“Misschien faal ik op een dag zelfs in het falen zelf.”

De gouden tip 

Als je als beginnend ondernemer bang bent om fouten te maken, heeft Michel een geruststellende boodschap voor je: “Het maken van fouten is een inherent onderdeel van het proces, en eigenlijk zelfs waardevol." Ik zeg altijd: "Ik wil elke dag falen, want daar leer ik het meeste van.” Als ondersteuner van beginnend ondernemers heeft hij ook nog een mooie gouden tip: “Stel vast wat succes voor jou inhoudt. Leg de lat bij je eigen potentieel, niet bij dat van een ander. Wees dankbaar voor wat je bezit en omarm elk moment van jouw avontuur.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00