Ondernemersverhaal

Ondernemersverhaal Nick en Tim

“Durf de eerste stap te zetten, ook al lijkt dit in het begin lastig.”

Hoe krijg je plaatsen in beeld, waar je normaal niet kunt komen? Dat kan met behulp van een drone! En dat is dan ook precies wat Nick en Tim doen met hun bedrijf Aerial Intelligence. Als droneserviceprovider voeren ze hoogwaardige en efficiënte inspecties uit in diverse industrieën zoals in de energie en de landbouw. “Zelfs de meest moeilijk bereikbare locaties brengen wij met onze state-of-the-art apparatuur gedetailleerd en nauwkeurig in beeld.”

Drone; een hobby of een baan?

Drones worden steeds vaker aangeschaft als hobby om mooie beelden vast te leggen, maar in het bedrijf van Tim en Nick worden drones toch net even anders ingezet: “Aerial Intelligence is de droneserviceprovider in Nederland en Europa. Met behulp van onze geavanceerde drones en brede selectie aan sensoren, maken wij het verschil bij uitdagende vraagstukken. Onze expertise op het gebied van data-inwinning loopt uiteen van visuele en thermische data, naar multispectrale data. Tevens werken we veel met maatwerk sensoren zoals magnetometers en methaan detectoren.” Dit betekent dat je voor iedere sensor onder de drone terecht kan bij Aerial Intelligence.

“We werken waar het kan erg graag samen met andere partijen, gezamenlijk weten we meer.” 

Oude liefde roest niet

“We hebben beide altijd al willen ondernemen,” vertelt Nick. Zo had Tim al een eigen onderneming als ZZP’er in de foto- en videografie met behulp van drones. En Nick was al vanaf jongs af aan bezig met ondernemen, maar koos daarna eerst voor wat zekerheid. Toch komt de liefde en kennis voor drones niet zomaar uit de lucht vallen. “We kennen elkaar via de opleiding Engineering, Design and Innovation in Amsterdam. Daarna hebben we een aantal jaren samengewerkt voor een groot waterschap in Nederland, waarbij we gezamenlijk verantwoordelijk waren voor het inzetten van drones bij diverse werkprocessen. We kregen steeds vaker vragen die buiten de scope van het waterschap lagen, omdat onze expertise opgemerkt werd door anderen. Hier is het idee begonnen om een eigen onderneming te beginnen.”

Een duik in het diepe 

“De jaren voordat we de duik in het diepe hebben gemaakt, hebben we al veel projecten opgepakt als nevenwerkzaamheden. Hierdoor begonnen we met een goede basis aan opdrachtgevers, waar we nu nog steeds veel opdrachten voor uitvoeren.” Na deze vliegende start, bevalt het ondernemen Tim en Nick nog steeds heel goed: “We hebben sinds 1 april 2022 al veel mooie projecten mogen uitvoeren met veel verschillende opdrachtgevers. Hiernaast hebben we een aantal samenwerkingen opgestart waar we erg trots op zijn. Een groot succes dus!”

“Aangezien je soms meer dan 40 uur per week aan je werk besteedt, is het heel belangrijk dat je deze tijd met veel plezier doorbrengt.”

Onderscheiden en professionaliseren 

Aerial Intelligence onderscheidt zich van concurrenten en hobbyvliegers door het hele pakket aan te bieden: “We ontzorgen onze opdrachtgevers van a tot z. Zo maken wij een vluchtvoorbereiding, winnen we de data in, verwerken we de data en leveren we het op in de gewenste formaten.” En in de toekomst willen Nick en Tim nog verder uitbreiden: “De komende jaren willen we ons focussen op het verder professionaliseren van onze onderneming. Daarnaast zijn we druk bezig om duurzame relaties op te bouwen voor in de toekomst, om daarmee continuïteit te kunnen waarborgen. We werken aan slimme oplossingen om de data efficiënt te laten analyseren met behulp van Artificial Intelligence en we werken aan een klantenportaal om de ingewonnen data te kunnen opleveren.”

De gouden tip

Het ondernemerschap en een sociaal leven gaan prima naast elkaar, ook Tim en Nick weten dit goed te combineren: “Juist door te ondernemen kunnen we ons (sociale) leven meer flexibel indelen. In het begin was het even wennen omdat ik altijd van van 9 tot 5 te werkte. Nu vind ik het heerlijk als we een opdracht hebben die vroeg begint of tot laat doorgaat en we de dag erna een (gedeeltelijk) vrije dag kunnen inplannen. Het geeft ons daarnaast bijvoorbeeld ook ruimte om samen een rondje te mountainbiken in de middag als we een dag thuiswerken.” Spijt hebben Tim en Nick in ieder geval niet en mocht je nog twijfelen om te gaan ondernemen, dan hebben ze nog een mooie gouden tip: “Durf de eerste stap te zetten, ook al lijkt dit in het begin lastig. Als je iets doet wat je leuk vindt en dit met passie kunt doen, dan is het uiteindelijk makkelijker dan vooraf gedacht.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24