Ondernemersverhaal

Ondernemersverhaal van Vanessa Erasmus

“Little Indians nam uiteindelijk zo’n vlucht dat we alleen nog maar dat doen.”

Toen Vanessa in 2014 een evenement voor jonge hippe moeders lanceerde, bracht ze tegelijkertijd ook haar eigen merk uit genaamd Little Indians - waarmee ze een wereld wil creëren voor de kleintjes die past bij de lifestyle van de moderne moeder. Het begon met een paar schoentjes en 8 leggings..

Het bedrijf

Liittle Indians verkoopt hun kinderkleding en lifestyle artikelen over de hele wereld via marketplace en hun webshop, “daarnaast hebben we net een nieuwe BV geopend waar de activiteiten van onze Brandstore onder vallen”. Sinds de oprichting is het bedrijf enorm gegroeid. De focus van Vanessa ligt dan ook alleen daarop. De branche waarin Little Indians concurrent is groot, “maar zolang je bij jezelf blijft, de taal van de doelgroep spreekt en je van je eigen kracht uitgaat dan komt het goed”. Omdat het merk veelal online verkoopt is klantenbinding soms lastig maar “in de brandstore doen we ons best een bepaald gevoel mee te geven”.

“Je hoeft het wiel niet in je eentje uit te vinden”

Kennis en geld investeren 

Vanessa koos ervoor om in het begin, zelf in haar onderneming te investeren. Ze zegt hierover “Als ik sneller had willen groeien zou ik de volgende keer sneller groei geld aan willen trekken”. Een tip voor de toekomst dus. Verder merkte ze dat geld ook op bepaalde plekken had kunnen worden bespaard: “soms had ik wat meer tijd kunnen nemen, vooral met nieuwe systemen, dat had me veel geld gescheeld.” Over de rechtsvorm is weinig twijfel geweest, “ik had al een holding en een BV dus voor mij was het heel duidelijk dat mijn nieuwe onderneming weer een BV zou worden.” Haar eigen kennis was hier behulpzaam.

Afwisselend werk 

Vroeger had Vanessa niet een heel duidelijk beeld bij wat zij wilde gaan doen. “Ik keek altijd vol bewondering naar mensen dit dit al helemaal wisten”. Zij startte al in 2006 met ondernemen en was daarna meteen verkocht, “ik wilde eigenlijk niet meer anders”. Het werk is ontzettend afwisselend, “de uitdaging, elke dag is anders en het doelstellen vind ik erg leuk. Ook de vrijheid van het zelf bepalen van de koers vind ik leuk.”

“ik wilde eigenlijk niet meer anders”.

Toekomstplannen 

Hoewel Vanessa altijd vooruit kijkt, “ben ik voor nu wel even oké.” Zij kiest kwaliteit boven kwantiteit en zegt hierover “eerst maar even deze BV goed opzetten en dan kunnen we altijd kijken hoe het ontwikkelt.” Het mooie van ondernemen is volgens haar dat de koers altijd kan worden veranderd. “Je bent altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en dat vind ik erg leuk”. 

“Wie niet kan delen kan niet vermenigvuldigen”

Een woordje van advies

Vanessa adviseert ondernemers om geen angst te hebben om vragen te stellen. “Ik heb zelf ook af en toe afspraken met andere ondernemers over bepaalde vraagstukken. Je hoeft het wiel niet in je eentje uit te vinden.” Van anderen kan je nou eenmaal het meeste leren.

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24