Ondernemersverhaal

Ondernemersverhaal van Freddy Holwerda

“Door de juiste mensen aan je zijde te hebben krijg je voor elkaar wat je voor ogen hebt.”

Geperforeerd metaal, metaal gaas en strekmetaal: het bedrijf Almetaal is gespecialiseerd in metalen met gaten. Freddy Holwerda is de trotse nieuwe eigenaar van Almetaal en vertelt: “Ik kwam in aanraking met strekmetalen bij eerdere werkgevers en heb altijd een droom gehad zelf een bedrijf te runnen. Omdat de oude eigenaar op zoek was naar een opvolger ben ik er met die intentie in gestapt.”

"Het meest belangrijke is je afspraken nakomen en de juiste kwaliteit leveren wat je belooft.”

Kwaliteit, betrouwbaarheid en oprechte aandacht 

1500 verschillende plaatmaterialen en een volledig ingerichte constructiewerkplaats: het bedrijf Almetaal is zowel een groothandel, als een productiebedrijf gericht op geperforeerde metaalplaten, metaalgaas en strekmetaal. “Almetaal is een expert in metalen met gaten. Hierin doen wij ongeveer 75% handel en 25% maatwerkproductie. Daarnaast maken wij verschillende onderdelen uit staal, RSV, messing, koper en cortenstaal.” Almetaal staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en oprechte aandacht en volgens Freddy is klantenbinding hierin van groot belang: “Klantenbinding is enorm belangrijk en zeker voor je top 25 klanten is persoonlijk contact een vereiste. Daarnaast zal de online marketing mensen gaan triggeren om eens bij ons navraag te doen. Het meest belangrijke is je afspraken nakomen en de juiste kwaliteit leveren wat je belooft.”

Hoe het begon 

Freddy heeft altijd al de ambitie gehad om te gaan ondernemen. Na meerdere pogingen koos hij ervoor om eerst twee jaar bij Almetaal te gaan werken: een bedrijf waarin hij veel potentie zag: ‘Omdat ik zelf al twee jaar in het bedrijf werkte, heb ik een goed beeld gekregen van wat er gaande is. Door het proces leer je steeds meer en krijg je er meer gevoel bij. Daarnaast ben ik bijgestaan door mensen die weten hoe een overname werkt en wat erbij komt kijken. Zonder deze mensen, kan je gewoonweg niet. “De investering is gefinancierd via een bank en we zijn gelukkig nog geen blunders of valkuilen tegengekomen, maar we blijven alert en kort op de bal.”

“Wij onderscheiden ons door de open houding en oprechte aandacht voor onze klanten en potentiële klanten.”

Het draait om balans 

“Tot nu toe ben ik altijd zeer ondernemend geweest met het geld van een ander, maar dat je nu zelf ondernemer bent brengt wel andere zaken met zich mee zoals verzekeringen, banken en andere “randzaken” die allemaal erg belangrijk zijn. Dit gaat toch meer tijd kosten dan je zou willen.” Ondanks deze randzaken is het ondernemen goed te combineren met een sociaal leven: “Ik ben ook van mening dat je niet 24/7 met de zaak bezig moet zijn. Rust en ontspanning zijn daarin heel erg belangrijk en juist knallen als het moet. Zo vind ik met mijn vrouw erg veel plezier door het wandelen in de natuur en om mooie plaatsen te bezoeken, daarnaast ben ik zelf een verwoed wielrenner en kan ik hier goed door ontspannen.”

Ambitie en werkplezier 

Het is de ambitie van Almetaal om autonoom door te groeien naar een stabiele leverancier/producent en voor de komende twee jaar hebben ze dan ook de volgende ambities: “We willen onze klanten in de verschillende sectoren graag in bredere zin bedienen, onder andere door nog meer maatwerkoplossingen te bieden. Daarnaast willen we duurzamer produceren door scherper in te spelen op de vraag om zo verspilling tegen te gaan. Verder is werkplezier een belangrijke voorwaarde voor succes, dus dat blijft ook een speerpunt.”

De gouden tip van Freddy

“Het beste advies kwam van mijn boekhouder tijdens de overname. We hadden duidelijk afgesproken dat als ik te enthousiast zou worden, hij mij daarin zou afremmen, hoe goed wij elkaar ook kennen. Zo is er meerdere keren door hem aan de rem getrokken en gezegd: ‘Dit is het en anders gaan we het niet doen.’” Freddy heeft daarnaast zelf ook nog een gouden tip voor andere ondernemers: “Volg je droom en bereid je goed voor. Laat je ook goed adviseren door mensen die je oprecht vertrouwt.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00