Ondernemersverhaal

Ondernemersverhaal van Bas Pauw

“Bizzmill is de jongste telg in de familie maar is qua inkomstenmodel wel de meest veelbelovende.”

Twaalf jaar geleden begon Bas Pauw met ondernemen. Samen met zijn neef Daan heeft hij inmiddels meerdere bedrijven. Het jarenlange ondernemen en de vele ervaringen bracht ze op het idee voor een nieuwe onderneming: Bizzmill. Een online business planning software waarop je ondernemingsplannen en financiële begrotingen kan maken. “We willen ondernemers over de hele wereld helpen om beter te worden in de dingen die ze vaak zo moeilijk vinden, maar onmisbaar zijn om succesvol te worden.”

Van idee naar onderneming 

“Gaan voor hetgeen dat ons leuk leek”, dat was de strategie van Bas Pauw en zijn neven twaalf jaar geleden. Inmiddels hebben ze een andere tactiek: “Ironisch genoeg ben ik pas vijf jaar nadat ik het eerste bedrijf was gestart, begonnen met het maken van ondernemingsplannen. Ik begon betere beslissingen te maken, omdat ik cases kon simuleren en berekenen. Dit maakte mij een betere ondernemer. Met onze andere ondernemingen werkten we dus eigenlijk al met vergelijkbare software.” En zo kwamen ze op het idee om een eigen variant te maken, namelijk Bizzmill. 

“Bizzmill is de jongste telg in de familie maar is qua inkomstenmodel wel de meest veelbelovende.”

‘Het maken van begrotingen moet leuk zijn’ 

Een handige tool voor zowel startende als gevestigde ondernemers. Met Bizzmill hopen Bas en Daan andere ondernemers te helpen. “Het voorziet deze groep om praktisch, gestructureerd, leuk maar vooral ook begrijpbaar ondernemingsplannen en financiële begrotingen te maken. Ondernemingsplannen maken en begrotingen opstellen zijn de basisingrediënten voor een ondernemer. Toch wordt dit te weinig gedaan. Wel wordt er online veel naar oplossingen gezocht, dus er is voldoende vraag.” Kwaliteit, gemak en gebruiksvriendelijkheid: het zijn drie belangrijke begrippen voor Bizzmill. “Het maken van begrotingen moet leuk zijn. Daarnaast is onze tool een no brainer voor kredietverstrekkingen of het aantrekken van investeerders. We zijn bezig met samenwerkingen om dit allemaal in goede banen te leiden voor je.”

Groeien en ontwikkelen 

Bas noemt ondernemen het leukste wat er is, toch gaat het niet altijd over rozen: “We hebben ook tijden gekend die enorm stressvol waren. Die perioden maakt vrijwel iedere ondernemer vroeg of laat in meer of mindere mate mee, maar dit resulteert weer dat je groeit in ontwikkeling. Sinds ik onderneem, heb ik heb eigenlijk nooit meer gewerkt. Het is onderdeel van mijn leven en iedere dag is anders. Ondernemer zijn is gewoon heerlijk.” En of Bas nog genoeg vrije tijd heeft? “Ik heb drie jonge kinderen waar veel van mijn resterende tijd in zit. Mijn vrouw werkt mee in de bedrijven en is een geweldige sparringpartner. Mijn twee compagnons zijn mijn neven en vrienden. Het sociale leven is voor mij gevoelsmatig uitstekend, maar kan me ook voorstellen dat het voor een buitenstaander mager klinkt.”

“Het heeft mij motivatie gegeven om aan te tonen dat je met leergierigheid een hoop dingen kunt bereiken.”

De weg naar succes

“We zijn een online tool. Klantenbinding hangt daarmee sterk af van kwaliteit. Gelukkig is dit wel iets waarbij we ons thuis voelen. Zelf word ik ook het meest gelukkig als zaken goed werken en producten fijn zijn om te gebruiken.” Het eerste doel van Bas is om met Bizzmill de komende 24 maanden zo’n 25.000 starters en ondernemers blij te maken: “Uiteindelijk moet Bizzmill zo impactvol zijn dat we aan kunnen tonen dat ondernemers tenminste 30-50% succesvoller zijn dan “niet-Bizzmill gebruikers” in hun branch.”

Het beste advies 

Vaak krijg je het beste advies voor het ondernemen van een andere ondernemer, maar bij Bas lag dat anders. Hij kreeg het beste advies van zijn vader: “Toen ik besloot te gaan werken en mijn studie niet af te maken, drukte hij mij op het hart dat het ‘het nooit wat met mij zou worden als ik mijn studie niet zou afronden’. Zijn bezorgde en op dat moment wat ongelukkige uiting was goed bedoeld advies. Het heeft mij in ieder geval ruim voldoende motivatie gegeven om aan te tonen dat je met leergierigheid in je interessegebied, een hoop dingen kunt bereiken. Voor mij was dat ondernemen.” En een gouden tip voor andere ondernemers? Die heeft Bas natuurlijk ook wel: “Lijkt me een inkopper… start direct met Bizzmill.com. En om de ondernemer een duwtje in de rug te geven, dankzij FIRM24 tijdelijk 2 maanden gratis! (Couponcode: FIRM24).”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24