Ondernemersverhaal

Baby Exchangerie

“Ik denk dat je alleen maar kan groeien als je eerst investeert.”

Baby Exchangerie is ontstaan om babyspullen een tweede leven te geven. Toen de tweede opkomst was kwam Julie Munneke erachter hoeveel spullen er opnieuw moesten worden gehaald. “En dat te beseffen dat die spullen maar heel kort worden gebruikt of zelfs nooit.” Dit is natuurlijk niet de meest duurzame manier om met onder andere kinderwagens en wipstoeltjes om te gaan. Baby Exchangerie was geboren.

Een platform om babyspullen te huren: dat is Baby Exchangerie. Er zijn veel producten in eigen beheer die ouders en verzorgers kunnen huren. Baby Exchangerie is de schakel tussen producent en consument. In de toekomst willen ze een leaseplatform bouwen waarbij er geen producten in eigen beheer zijn. “Dan willen we eigenlijk echt een platform worden waarop leveranciers producten kunnen aanbieden, en de ouders en verzorgers via ons platform dan de producten bij de leverancier kunnen huren.”

Je hebt ook wel je leven erop in gericht dat je een vast salaris hebt. Ik ben gestart met een sabbatical zo was de stap wat minder groot.

Ondernemen

Om ondernemer te worden heeft Julie wel haar vastigheid en zekerheid opgegeven bij Ahold Delhaize. Maar gelukkig was dit een goede keuze geweest. “Het ondernemen tot nu toe is ontzettend leuk”. Het was wel even onzeker volgens Julie: “je weet niet wat het opbrengt. De sabbatical was een stap in de goede richting, een stappenplan voor 9 maanden en daarna keek ik wel of het wat zou worden. Het houdt nooit op en je neemt nooit afscheid, maar het voelt niet als werk. Het stappenplan van 9 maanden heeft echt wel zijn vruchten afgeworpen."

Welke rechtsvorm?

Julie heeft in eerste instantie gekozen voor een eenmanszaak en is nu overgegaan naar een BV. Wel was het voor Baby Exchangerie in de eerste fase van het bedrijf fiscaal voordeliger om te starten met een eenmanszaak. “Maar ik zou adviseren aan iedereen om zo snel mogelijk toch naar een BV te gaan. Want je hebt het nodig op het moment dat je financieringen wil aantrekken en als je met bedrijven wil samenwerken.” Daarnaast kom je ook een stuk professioneler over. Als je er echt voor gaat, kan je het beste direct starten met het oprichten van een BV. Dat scheelt een hoop administratieve rompslomp, vertelt Julie.

Misschien ga je een keer op je bek en maak je een foute beslissing, daar moet je niet te lang bij stil staan maar je moet snel weer vooruit.

Julie denkt dat als je echt investeert de groei pas komt. "De fotoshoot en de investering in PR heeft zich echt uitbetaald. Op deze manier is Baby Exchangerie vanaf moment één onderscheidend geweest ten opzichte van haar concurrenten. De branding was in lijn met een kloppende huisstijl en de fotoshoot was echt goed omdat ze direct professionele foto’s had. Deze foto’s kan je dan natuurlijk ook op allerlei plekken wegzetten."

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00