Ondernemersverhaal

Ondernemersverhaal Bakklog

“Ik wilde enorm graag een verschil maken voor ambitieuze ondernemers”

Na het grootste deel van zijn leven als software ontwikkelaar te hebben gewerkt, besloot Stephan Moerman te gaan ondernemen. Nu helpt hij andere bedrijven met het vergroten van hun online aanwezigheid. “Ik heb gemerkt dat veel bedrijven vaak moeite hebben met het vertalen van hun diensten naar een online of digitale aanwezigheid of technische behoeften hebben die regelmatig niet worden opgelost door kant-en-klare oplossingen, dat is waar mijn team en ik van pas komen.

Een logische stap

Bakklog helpt mkb’ers en startups door op maat gemaakte SEO, web en app ontwikkeling oplossingen te bieden. Dit helpt bedrijven om hun online aanwezigheid te laten groeien. Voor Stephan voelde deze overstap naar ondernemen als een logische stap: “Het voelde als een natuurlijke uitbreiding van mijn vaardigheden om anderen te helpen hun digitale aanwezigheid te vergroten en hun bedrijf te verbeteren met behulp van technologie. Ik wilde enorm graag een verschil maken voor ambitieuze ondernemers, voornamelijk om deze ondernemers te helpen hun bedrijf op internet en online gebied te laten groeien.” En hoe Stephan deze stap durfde te nemen? “De drive was er altijd, de discipline is ontwikkeld als medewerker, het idee is ontwikkeld door persoonlijke en professionele ervaringen en de kennis is ontwikkeld door het maken van fouten.”

"Als we niet leren om in het moment te leven en het te waarderen, zullen we veel herinneringen missen en krijgt je onderneming de regie over jouw leven."

Waar het begon

Geen businessplan, maar gewoon doen: dat is hoe Bakklog begon. “Als je een sterk netwerk hebt waarop je een beroep kunt doen wanneer je business klaar is om op de markt te komen, heb je een grote voorsprong. Met dit in mijn achterhoofd heb ik mij in eerste instantie gericht op het actief opbouwen van relaties. In mijn netwerk had ik al veel connecties met ondernemers door mijn vorige banen als softwareontwikkelaar en kon ik snel contact leggen en mij vinden in hun uitdagingen. Ik heb geen businessplan geschreven, maar besloot om gewoon de sprong te wagen en alles te geven. Mijn eerste keuze was om me te concentreren op het opbouwen van klantrelaties, wat van onschatbare waarde bleek te zijn.”

Leuke en minder leuke kanten

“Het geeft enorm veel voldoening om het idee te zien groeien naar succesvol bedrijf. Daarnaast merk ik dat het ook een positieve invloed heeft op de mensen om je heen, en dat is een fantastisch gevoel.” Maar Stephan ervaart ook de minder leuke kanten van het ondernemerschap: “Het starten van een onderneming is uitdagend en vraagt enorm veel van je. In het begin heb ik maanden lang zeven dagen per week, twaalf uur per dag, moeten buffelen. Er was enorm veel te leren en het duurde even voordat er een goede systematische aanpak tot stand was gekomen waardoor ik mijn tijd meer kon richten op klantcontacten, strategie en het groeien van de onderneming. Om echt te waarderen en te genieten van wat je hebt, is het essentieel om de vele aspecten van je leven in balans te houden. Dat betekent dat wanneer ik iets doe met mijn vriendin, vrienden of familie, ik in het hier en nu probeer te zijn, zonder mijn gedachten af te laten dwalen naar werk gerelateerde uitdagingen en afleidingen.”

De toekomst

Stephan is niet van plan om stil te gaan zitten de komende tijd: “Op dit moment ligt onze focus op het uitbouwen van onze interne processen en het bouwen van een groter team. In het vierde kwartaal van dit jaar hopen we te kunnen verhuizen naar een nieuwe kantoorruimte in Rotterdam om vanuit daar ons sales & project managementteam aan te sturen. En omdat we een techbedrijf in hart en nieren zijn, blijven we onszelf ook pushen en zijn we onlangs begonnen met het bouwen van een SaaS-oplossing om start-ups en niet-technische oprichters te helpen verbinden, die we later dit jaar verwachten te lanceren.”

"Je leert meer door te doen en fouten te maken dan door alles te lezen en niets te doen."

Niet lezen, maar doen

“Stel je een basketbalteam voor waarbij elke speler zijn eigen ding doet zonder teamwerk. Hoe succesvol zullen ze zijn? Niet erg. Net als in de sport werken marketing- en zakelijke tactieken beter als er een samenhangend plan is dat alle tactieken met elkaar verbindt.” Het is een van de tips van Stephan, maar een gouden tip? Die bestaat niet volgens hem: “Stop met alles lezen en zoeken naar het geheime recept voor succes. Zoiets bestaat niet. Natuurlijk is er veel nuttige informatie en heb je wat basiskennis nodig, maar als je eenmaal de basis onder de knie hebt, stop met twijfelen en ga aan de slag. Je leert meer door te doen en fouten te maken dan door alles te lezen en niets te doen.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00