Ondernemersverhaal

Ondernemersverhaal reGEN Consultancy

“We blijven groeien en steeds meer klanten helpen in hún ondernemersverhaal.”

Als er één onderneming is die goed is voor het vestigingsklimaat in Nederland, is het wel reGEN Consultancy. Met zijn bureau verzorgt Jens van Oers internationale processen voor andere ondernemers, zodat deze eenvoudig en snel aan een nieuw zakelijk avontuur in Nederland kunnen beginnen. In korte tijd is reGEN Consultancy uitgegroeid tot een internationale speler, die ook betrokken wordt bij duurzaamheids- en samenwerkingsprojecten vanuit de Europese Unie. “Binnen nu en vijf jaar hopen we een afdeling te hebben voor alle delen van de wereld en ervoor te zorgen dat we zoveel mogelijk ondernemers naar Nederland toe kunnen begeleiden.”

Gewoon beginnen

De start van Van Oers was naar eigen zeggen “zo onvoorbereid als het maar zijn kon” en vooral ingegeven door het meest kenmerkende advies dat hij ooit heeft gehad: gewoon beginnen. Maar hoe kwam Van Oers op zijn idee? “Gedurende mijn opleiding kwam ik gigantisch veel internationals tegen, veelal mensen met veel connecties in het ondernemersleven in eigen land. Op een gegeven moment kwamen er discussies op over kosten en moeilijke opgaven voor ondernemers in veel van deze landen, daaruit kwam uiteindelijk een idee om dit simpeler te maken voor deze ondernemers door ze in Nederland te laten vestigen.” Hoewel hij er al langer over nadacht, werd ondernemen een serieuze optie voor Van Oers toen deze kans zich voordeed: “Toen het idee er lag zijn er een aantal lijntjes uitgezet en daar kwam een positief geluid van terug, vanaf dat moment ben ik er volle bak ingedoken en heb ik snel mijn B.V. opgericht via Firm24.”

Het ondernemen is soms lastig combineren, maar ik zou het voor geen goud willen missen.

Vallen, opstaan en doorgaan

De vliegende start van Van Oers kende wel lastige keuzes, zoals veel startende ondernemers die al vroeg in het avontuur moeten maken. “Ik heb een periode getwijfeld tussen een eenmanszaak en een bv. Ik ben uiteindelijk voor de bv gegaan, omdat dat minder persoonlijke risico’s kent en we toch op internationaal niveau zakendoen.” Zoals gezegd werd reGEN Consultancy snel een grote speler op internationaal vlak. “Inmiddels zijn we een half jaar verder en hebben we met name op het gebied van regelgeving veel geleerd, gelukkig op tijd voordat er fouten gemaakt werden. Op deze manier kunnen we blijven groeien en steeds meer klanten echt een stap verder helpen in hun ondernemersverhaal.” Voor concurrentie heeft Van Oers dankzij zijn harde werk en goed uitgedachte plannen weinig te vrezen: “Gelukkig is de markt waarin wij opereren vrij niche, op het gebied van Europese projecten zijn er enkele zzp’ers, maar niet genoeg voor de vraag van de markt en op het vlak van zakelijke klanten naar Nederland brengen zijn wij een stuk goedkoper dan de klassieke kantoren hiervoor.”

Sociaal ondernemen

Het veranderlijk karakter van de wereld van ondernemen en de hoeveelheid tijd die erin geïnvesteerd moet worden, maakt het ondernemen voor Van Oers soms lastig. Toch is hij er goed in geslaagd dit te combineren met zijn drukke sociale leven als student: “Het loopt goed, vooral ook omdat we nu in de positie staan om dit met een klein maar hecht groepje vrienden steeds verder van de grond te trekken. Dit helpt enorm doordat je elkaar kent en vertrouwt en je sociale leven betrekt in je ondernemerschap.” Hieruit spreekt ook zijn filosofie op het gebied van klantenbinding. “Onze klantenbinding komt voort uit een langdurig proces waarin een vertrouwensband wordt opgebouwd, wij beginnen met het eerste project maar blijven daarna onze klanten onder contract behouden zodat er altijd een vraagbaak is voor deze internationale ondernemers. Wij merken dat dit vooral in het Midden-Oosten een belangrijke factor kan zijn die erg gewaardeerd wordt.”

We blijven groeien en steeds meer klanten helpen in hún ondernemersverhaal.

De gouden tip van Jens

Ik kan niet meer zeggen dan: begin gewoon. Niemand weet van tevoren hoe het af gaat lopen, maar als je niet begint kom je er ook nooit achter. Dit heeft voor mij echt het verschil gemaakt en ervoor gezorgd dat ik gestart ben.” Hij heeft wel enkele tips voor een goede voorbereiding: “Achteraf gezien had ik mezelf iets beter voor moeten bereiden op de stappen die erbij horen en die verplicht zijn om fouten en stress te voorkomen. Ook is het geen slecht idee om een algemeen beeld te hebben van de verplichtingen die je aangaat wanneer je een bv opricht.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24