Ondernemersverhaal

Zaid Alyamoor van BluePrint Dynamics

“De vaardigheden zijn niet alles wat je nodig hebt als je ondernemer wordt.”

Zaid Alyamoor is de drijvende kracht achter BluePrint Dynamics B.V. (BPD), een bedrijf dat zich richt op Building Information Modeling (BIM) en projectinformatiebeheer in de bouwsector. Met meer dan 30 jaar ervaring in civiele techniek en management van internationale projecten, brengt hij een schat aan kennis en expertise naar de tafel.

De oprichting en visie van BluePrint Dynamics

Zaid Alyamoor kwam op het idee om BPD te starten vanuit een diepgewortelde passie voor voortdurende professionele zelfontwikkeling en een uitgebreide ervaring in de bouwsector. Hij zegt hierover: "De wereldwetenschappen zijn dynamisch, dus onze blauwdruk zal ook dynamisch zijn." Het bedrijf specialiseert zich in het gebruik van diverse softwaretools zoals Revit, Navisworks, AutoCAD en Sketch Up om het informatiebeheerproces in verschillende stadia van projecten te vergemakkelijken.

Met een lange geschiedenis als ondernemer, waaronder leidinggevende posities bij bedrijven in Bagdad, Curaçao en Bonaire, was de oprichting van BPD een logische volgende stap voor Zaid. Zijn ondernemersgeest en liefde voor dynamische, uitdagende omgevingen geven hem energie en motiveren hem om steeds weer nieuwe hoogten te bereiken.

"Elke dag leren we iets nieuws, de uitdagingen zijn er altijd."

Uitdagingen en leren door ervaring

De weg naar succes was niet altijd zonder obstakels. Zaid heeft geleerd dat zelfinvestering de beste manier is om een bedrijf op te bouwen en benadrukt het belang van zuinigheid en het kiezen van de juiste omgeving voor een bedrijf. Door steeds weer te leren van zijn ervaringen, heeft hij een solide basis gelegd voor BluePrint Dynamics.

Het creëren van een balans en de toekomstvisie

Ondanks zijn drukke carrière weet Zaid een balans te vinden tussen zijn werk en het sociale leven. Hij ziet zijn sociale leven als een bron van energie die hij nodig heeft om zijn carrière te voeden. Voor de toekomst heeft Zaid ambitieuze plannen. Hij wil AI integreren in zijn bedrijf door nieuwe afdelingen te openen, zoals coderen in Python en het gebruik van robots in de bouw. Misschien zal er zelfs een nieuw bedrijf worden opgericht, afhankelijk van de ontwikkeling van BPD.

"De wereldwetenschappen zijn dynamisch, dus onze blauwdruk zal ook dynamisch zijn."

De gouden tip

"De vaardigheden zijn niet alles wat je nodig hebt als je ondernemer wordt," zegt Zaid. "Er zijn veel aanvullende en belangrijke aspecten waar je je op moet concentreren, zoals financieel beheer, netwerken, de visie en missie en een strategieplan."

Met deze visie en zijn onvermoeibare inzet voor innovatie en groei, is Zaid Alyamoor klaar om met BluePrint Dynamics nieuwe hoogten te bereiken en een blijvende impact te maken in de bouwsector.

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00