Ondernemersverhaal

Jeroen Mansveld van Brainbuilders Academy

“We pakken kansen aan door met sponsoring een bijdrage te leveren aan sporters.”

Wat doe je als er geen specialisaties of opleidingen zijn die mensen onderwijzen over omgevingsmanagement terwijl het een enorm relevant onderwerp is? Dan biedt je het zelf aan! Dat is tenminste wat Jeroen deed toen hij met drie anderen een BV oprichtte: de Brainbuilders Academy.

Trainen met deskundigen

De Brainbuilders Academy richt zich op “het geven van trainingen, cursussen, workshops, coaching op het gebied van omgevingsmanagement in de bouw- infrabranche”. Hoewel er geen officiële opleidingen op dit gebied zijn, zijn er wel genoeg concurrerende bedrijven die cursussen aanbieden. Brainbuilders Academy pakt het anders aan dan hun concurrenten: “door de link naar de praktijk met voorbeelden te geven onderscheiden wij ons.” Verder worden de trainingen door de meest ervaren omgevingsmanagers gedaan, “die zorgen ervoor dat we zowel de theorie als praktijk kunnen overbrengen in een interactieve en uitgebalanceerde training.”

“Luister naar de behoefte van je klanten” 

Het belang van een bedrijfsplan

Jeroen en zijn drie compagnons hadden als omgevingsmanagers allemaal al de nodige voorkennis, dat bij elkaar opgeteld zo’n 40 jaar aan ervaring vormt. “Zodoende hebben we een enorm netwerk opgebouwd.” Met gebruik van eigen ervaring en een uitgebreide voorbereiding, waren de mannen klaar voor de start van hun BV. Die uitgebreide voorbereiding, in de vorm van een sterk bedrijfsplan, is volgens Jeroen enorm belangrijk: “Tijdens de opstart kan het gebeuren dat je van koers raakt. Dan is het fijn om terug te kunnen vallen op het bedrijfsplan wat je weer richting geeft.” Verder was het van belang dat er goed werd samengewerkt tussen de vier en in harmonie worden alle keuzes gemaakt, “deze aanpak werkt voor ons tot op heden goed.”

“Blijven schakelen om de maximale potentie uit de onderneming te halen”

Ondernemen geeft energie

De oprichters van de Brainbuilder Academy zijn alle vier enorm te spreken over het ondernemerschap. “We zijn ondernemers in hart en nieren en hebben meerdere bedrijven (gehad).” Het ondernemerschap geeft hen allen energie, “De korte lijnen, geen stroperige organisatie en zelf aan het stuur staan.” Ondernemen is een passie en de mannen gebruiken hun bedrijf ook om een maatschappelijke bijdrage te leveren, “we pakken kansen aan door met sponsoring een bijdrage te leveren aan sporters.” Zo gaat het ondernemen verder dan alleen het commerciële vlak.

Nieuwe specialisaties

De Brainbuilders Academy heeft al plannen voor de toekomst. “We zien dat er nog een hele markt is voor verdieping van ons vakgebied.” Door te kijken wat potentiële klanten nog meer nodig hebben, willen de mannen kijken welke specialisaties van omgevingsmanagement zij nog meer willen aanbieden. Er is een enorme lijst aan opties “bijvoorbeeld op het gebied van vergunningen, conditionering, communicatie, waterbouw en de omgevingswet”. Genoeg om over na te denken dus.

“We zien dat er nog een hele markt is voor verdieping van ons vakgebied.”

De gouden tip: het zit ‘m in de voorbereiding

Jeroen geeft aan andere ondernemers de tip om zich goed voor te bereiden op de start als ondernemer. Daarbij moet je volgens hem nooit vergeten dat “jouw voorstelling van zaken geen maatstaf voor iedereen is – zowel positief als negatief.” Doe dus altijd goed onderzoek. Daarbij komt kijken dat een goed bedrijfsplan moet worden opgesteld zodat de vraag van klanten en de kennis die jij te bieden hebt elkaar vinden.

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24