Ondernemersverhaal

Dexter Versluis en Elizabeth de Bruijn van RiddleStory

“We krijgen steeds meer energie”

Het is belangrijk dat nieuwe medewerkers zich thuis voelen in jouw bedrijf en hiervoor moeten ze extra worden betrokken. Dexter en Elizabeth zagen in de coronacrisis de betrokkenheid sterk dalen en kwamen met het idee om een echt familiebedrijf op te richten genaamd RiddleStory. Nu, na de crisis, is het concept nog steeds in trek.

Wat is Riddlestory?

Het bedrijf richt zich op de binding van nieuwe medewerkers aan bedrijven: “RiddleStory zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers vanaf dag één, en vaak daarvoor al, op een leuke, consistente en vooral ook unieke wijze welkom worden geheten of ze nu thuis, op kantoor of internationaal werken.” Het product werd eerst op een andere markt gebruikt en het kwam dus best als een verrassing dat ze nu in de HR-sector werkzaam zijn. “Leermoment hier is, staar je niet blind op de toepassing van het product, vaak ziet een buitenstaander een veel betere toepassing.”

“Nu er tractie is, staan wij weer in contact met grote bedrijven en worden mooie toekomstplannen weer haalbaarder”

Geloven in toewijding

Dexter en Elizabeth hebben veel tijd gestoken in de ontwikkeling van hun product. “Wij zijn, in het geheim, al veel langer bezig met de ontwikkeling van onze software dan ons bedrijf bestaat. Pas toen wij echt alles hadden gevalideerd zijn we echt gaan rennen.” Verder hechten ze veel waarde aan de aandacht en inzet die wordt gestoken in het bedrijf. “Wij geloven wel in toewijding, als je ergens in gelooft dan komt het er echt wel. Al is het niet linksom dan wel rechtsom.” Het ondernemen gaat niet altijd even gemakkelijk maar “nu er tractie is, staan wij weer in contact met grote bedrijven en worden mooie toekomstplannen weer haalbaarder”

Iedereen kan ondernemen

Dexter is al vanaf zijn vroege jeugd een ondernemertje, zo is hij op zijn zevende al begonnen met de verkoop van fruit uit eigen tuin. Bij Elizabeth begon het later te wroeten maar de twee kwamen op het juiste moment samen. “Na een gat in de markt te hebben ontdekt en een verhuizing naar een ander continent was er geen beter moment om aan de slag te gaan.” Toch hebben beide ooit op een punt gestaan waar ze het even niet meer wisten. “Soms moet je door diepe dalen voordat je weer van de hoogtes kan genieten.”

“Problemen zijn leuk, die kan je oplossen”

Focus behouden

Dexter en Elizabeth richten zich de komende tijd vooral op de ontwikkeling van Riddlestory. De ambitie voor nieuwe eigen bedrijven is er wel, maar dat moet dan wel zo uitkomen. “Meer bedrijven werken alleen als ze ondersteunend zijn aan elkaar. Daarnaast moet je groot denken maar klein doen. Dus begin met een werkmaatschappij en zodra het groeit volgt de rest.”

Vind de oplossing

Uitdagingen is wat deze twee drijft om te handelen. Als tip geven zij dan ook “zie alles als een uitdaging en heb zelfvertrouwen. Pivot waar nodig maar hou voet bij stuk en geef niet op.” Verder vinden ze dat problemen vaak te negatief worden beschouwd: “Problemen zijn juist leuk, die kan je oplossen. Als je geen problemen hebt, ben je werkloos.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00