Ondernemersverhaal

Sander Risseeuw van Breaking Limits

“Ik geloof dat je in iedere branche een bedrijf kan opzetten als je maar voldoende uniek bent.”

In 2020 begon Sander Risseeuw met zijn eerste ‘volwassen’ baan bij een bank. Maar al snel voelde hij dat zo’n kantoorbaan niet helemaal voor hem was weggelegd. Hij wilde namelijk graag iets doen met zijn grootste passie: sport. Dat resulteerde in het bedrijf Breaking Limits. Van gym equipment tot kleding, met zijn fitnessmerk verkoopt Sander Fitness Accessoires in Europa en sinds enkele weken ook in Amerika. “Met Breaking Limits proberen we sporters te motiveren en het maximale uit zichzelf te halen.”

Van vaste baan naar ondernemen 

De drang om te ondernemen had Sander altijd wel, maar voor 2020 brandde het vuurtje nog niet sterk genoeg om er echt aan te beginnen. Pas tijdens zijn baan bij de bank werd dit gevoel sterker: “Nu ik had ervaren wat niet helemaal bij mij paste, kwam die drang steeds meer naar boven. Eind 2020 begon ik dan ook naast mijn fulltime baan bij de bank met het opzetten van Breaking Limits, een sportmerk in de fitnessbranche dat verhalen deelt van sporters die na een dieptepunt toch het maximale uit hun sportdoelen hebben gehaald. Dit heb ik zelf ook meegemaakt, waardoor ik mijn verhaal maar ook de verhalen van anderen wil delen om zo mensen te inspireren en te motiveren.” 

Het begin 

“Ondernemen zat er van jongs af aan wel in, maar ik wilde altijd bij de Recherche werken. Aangezien ik nog te jong was om na de middelbare school direct de opleiding Recherchekundige te volgen, heb ik Ondernemerschap gestudeerd.” Na meerdere keren proberen, lukte het Sander helaas niet om de opleiding Recherchekundige binnen te komen. Wel had hij profijt van zijn studie toen hij begon met ondernemen: “Door de ondernemers opleiding had ik al wat voorsprong, maar grotendeels ben ik gewoon begonnen en gaandeweg heb ik steeds meer geleerd.” Sander begon met een eenmanszaak, maar door de groei van zijn bedrijf is hij overgestapt naar een BV. “Ik ben met mijn eenmanszaak gegroeid met de verkoop in heel Europa. Toen ik besloot om te gaan verkopen in Amerika wist ik direct dat ik moest overstappen naar een BV. Mede door de claim cultuur in USA leek dit mij een veilige zet.” 

Het ondernemen 

“Super!”, noemt Sander het ondernemen tot nu toe. “Ik kan iedere dag bezig zijn met mijn passie sporten en behandel mijn bedrijf ook hetzelfde. Hoe kan ik beter worden in wat ik doe? Hoe kan ik de concurrentie verslaan of voorblijven? Ik zie mijn bedrijf als een langdurige wedstrijd, een wedstrijd die ik natuurlijk wil winnen ;)”

Onderscheidend zijn

Fitness is populair en er is dan ook veel concurrentie in de fitness branche. Toch weet Sander onderscheidend te blijven: “Breaking Limits valt op door het verhaal, veel mensen herkennen zich in dit verhaal en vaak krijg ik berichten terug van klanten die hun verhaal weer met mij delen. Door zo’n persoonlijke en authentieke benadering te hebben blijven veel klanten hangen.” Naast het inspireren van mensen, heeft Sander een duidelijk doel voor de toekomst: “Het doel is dat als een Fitnessliefhebber een product nodig heeft om zijn fitness doelen te behalen, hij of zij direct aan Breaking Limits denkt.”

“Alleen maar werken levert op lange termijn geen beter resultaat op, maar belangrijker ook geen plezier.”

Een sociaal leven, kan dat? 

Zijn bedrijf combineren met een sociaal leven gaat Sander tot nu toe goed af: “Het is soms wat drukker, waardoor ik ook in een avond of in het weekend moet werken, maar altijd zorg ik ervoor dat mijn sociale leven (wat grotendeels sporten is) niet benadeeld wordt door mijn bedrijf. Door het sociale leven kan ik mijn hoofd even leegmaken en dit zorgt er juist weer voor dat ik fris kan beginnen aan de taken die mij elke dag te wachten staat.” ZIjn gouden tip sluit hier dan ook op aan: “Werk hard, maar zorg ervoor dat je sociale leven er niet onder lijdt. Ik hoor vaak genoeg ondernemers die alle uren van hun dag besteden aan hun bedrijf. Die uren krijg je niet terug en met geld koop je geen familie, vrienden of geluk.” 

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00