Ondernemersverhaal

Care4Group

“De uitzend- en zorgbranche is zo veranderlijk dat je hier constant op moet anticiperen.”

Samen zorg beter maken. Dat is wat Louisa en Stefanie graag wilde bereiken. Ze merkten dat veel goede kandidaten geen baan konden vinden in de zorg, ondanks de schaarste op de arbeidsmarkt. Deze kandidaten hadden soms niet de juiste diploma’s of helemaal geen diploma’s, maar wel veel werkervaring. Daar moest wat in veranderen! Met dit inzicht werd de Care4Academy opgericht.

De oprichting

Care4Academy, onderdeel van de Care4Group, is speciaal opgericht om zorgprofessionals op te leiden, bij te scholen of extra trainingen te geven. Louisa en Stefanie hadden in eerste instantie beide niet de ambitie om ondernemers te worden. ‘Eigenlijk was dit niet ons plan’ vertelt Louisa. ‘Onze oud directeur ging met pensioen en heeft aan ons het stokje overgedragen’. Langzaamaan hebben Louisa en Stefanie aan het ondernemerschap kunnen wennen. Zo vertelt Louisa; ‘Hij heeft ons de laatste 2 jaar bij elkaar gebracht, samen naar trainingen, workshops, masterclasses etc. gestuurd. Verder is hij daarna nog 1 jaar lang in adviserende rol actief geweest naar ons toe.’ Een gezonde spanning was er wel bij de dames, maar door hun samenwerking en geloof in elkaar en het bedrijf hebben ze weinig problemen ondervonden.

De uitzend- en zorgbranche is zo veranderlijk dat je hier constant op moet anticiperen.

Het ondernemerschap

‘Het ondernemen bevalt ons goed, al is geen jaar hetzelfde’, verteld Louisa. ‘Zowel de uitzend als de zorgbranche zijn erg veranderlijk’ legt Louisa uit, ‘maar daardoor wel uitdagend’. Het ondernemerschap is goed te combineren met hun eigen sociale leven. ‘Als de één vrij is, is de ander aanwezig! Een mooie combi, die voor ons al vele jaren prima werkt’, vertelt Louisa. Getwijfeld over de rechtsvorm hebben ze niet. ‘De andere entiteiten zijn bij ons ook BV’s, dus was dit een vanzelfsprekende stap’, aldus Louisa.

Concurrentie

Ondernemen brengt zijn uitdagingen met zich mee. Helemaal als er sprake is van veel concurrentie en krapte op de arbeidsmarkt. Je onderscheiden is daarom erg belangrijk. Zo vertelt Stefanie; ‘Je ziet dat de markt “kapot” geconcurreerd wordt. Daarnaast worden er ook veel scholingen aangeboden, echter zie je de combi nog niet vaak. Wij hopen nu met onze nieuwe BV, Care4Academy kandidaten en organisaties ook wat “extra’s” te kunnen bieden’. Persoonlijk contact, waarbij je geen nummertje bent en de mogelijkheid om je te kunnen blijven ontwikkelen om de zorg beter te maken staat voorop voor Louisa. Naast jezelf onderscheiden van je concurrenten is het ook belangrijk om je klanten aan je te binden. Zo vertelt Louisa dat zij altijd zorgt dat ze afspraken nakomt, zorgt voor persoonlijk contact en wederzijds vertrouwen. ‘Je moet dezelfde taal spreken’ aldus Louisa.

Klantenbinding, kun je alleen maar creëren als je je afspraken nakomt, je goed contact onderhoudt en je elkaar vertrouwt.

De toekomst

Louisa en Stefanie hebben ambitieuze plannen voor de toekomst van Care4Academy. Het bedrijf heeft al een professionaliserings- en digitaliseringsslag gemaakt. Ook zijn ze ondertussen aandeelhouders van de organisatie. ‘Hierdoor is het voor ons ook een soort kindje!’, aldus Louisa en Stefanie. ‘Wij hopen Care4Academy zo uit te kunnen bouwen, dat we vele trainingen, scholingen, maar ook E-learning modules mogen verzorgen/geven aan zorgmedewerkers, waardoor we een begrip worden op de arbeidsmarkt.’

Het beste advies

Louisa en Stefanie hebben nog drie belangrijke adviezen voor andere ondernemers die eraan zitten te denken om een eigen onderneming te starten.

  1. Houd je hoofd koel, (bijna) alles komt goed!
  2. Sta open, om elke dag bij te leren!
  3. Denk in mogelijkheden!
Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24