Ondernemersverhaal

Harm Linssen van Code Cube

“Als je echt gelooft in je idee en bereid bent er heel veel tijd in te investeren dan moet je ervoor gaan.”

Een aantal jaar geleden richtte Harm Linssen en zijn zakenpartner de onderneming Relevant Online op waarmee ze maatwerkoplossingen bieden om de betrouwbaarheid van data collectie te borgen. Uit deze onderneming ontstond een nieuw idee: een op data-gerichte toolbox voor een nog bredere doelgroep. Daarom richtte ze recent hun nieuwe onderneming Code Cube op: “Binnen elke organisatie vormt data de basis voor strategische beslissingen, het oplossen van problemen en het beoordelen van de effectiviteit van marketingcampagnes.”

Het goede moment

Beginnen met ondernemen kan best een sprong in het diepe zijn, dus wanneer maak je die sprong precies? Harm wachtte op het juiste moment: “Ik heb vaak nagedacht over hoe het zou zijn maar het was nooit het goede moment. Het is namelijk best een grote stap om een goed betaalde baan op te zeggen voor een onzeker avontuur. Toen ik zo’n jaar of acht geleden ineens op een zijspoor raakte bij mijn werkgever was het een perfect moment. Ik zag kansen in Nederland voor specifieke e-commerce technologie uit Amerika en wist een exclusieve licentie voor de Benelux te bemachtigen.” Al snel vond Harm een zakenpartner, begonnen ze Relevant Online, en recentelijk is daar hun nieuwste onderneming Code Cube bijgekomen.

“Met onze oplossingen worden issues vroegtijdig gesignaleerd en kunnen bedrijven een optimale service leveren.”

Het bedrijf

De rol van data wordt groter en groter, ook binnen ondernemingen. Code Cube ontwikkelt en levert daarom verschillende ‘Software as a Service’ producten voor het real-time monitoren van data tracking en site speed (de laadtijd van websites). “Bedrijven investeren veel geld in data architectuur, website performance en dataverwerkings analyse. Eén aspect wordt echter vaak over het hoofd gezien: de kwetsbaarheid van de verschillende componenten in het proces van data collectie. Betrouwbare data tracking is in onze optiek het fundament van elke data gedreven strategie en daarom zijn we begonnen met Code Cube.”

Geen spijt van het ondernemen

“Tot dusver heb ik geen seconde spijt en ben ik trots op hetgeen ik samen met mijn zakenpartners heb bereikt. De eerste drie jaren waren erg pittig met keihard werken, zonder significante inkomsten. In die periode heb ik wel regelmatig twijfels gehad. Maar, het kost tijd om een goed plan te maken, de markt te leren kennen en kansen te herkennen. Daarnaast bleek de salescyclus voor de technologie langer dan ik had voorzien en dus duurde het lang voordat de eerste klanten live waren en ik inkomsten genereerde.” Harm is dus tot op de dag vandaag blij met zijn keuze en ook op privé gebied valt het ondernemen goed te combineren: “Of je nu ondernemer bent of voor een werkgever werkt, wanneer je je werk echt leuk vindt dan is het geen probleem wanneer privé en werk door elkaar heen lopen.”

“Je kunt (en moet) natuurlijk altijd leuke dingen blijven doen en voldoende ontspannen.”

De toekomst

Voor nu is het doel om met Code Cube de marktleider in Europa te worden op het gebied van realtime monitoring van data tracking en site speed. “Wanneer we wellicht buiten Europa gaan kijken zullen daar mogelijk aparte lokale bedrijven worden opgericht. Voorlopig hebben we onze handen vol, maar zoals Code Cube als idee is ontstaan binnen Relevant Online, sluit ik niet uit dat er meer ideeën ontstaan de komende jaren.”

"Samen sta je sterker.”

De gouden tip

“Voor mij was het meest waardevol om met vrienden en oud-collega’s te spreken die al eerder waren gaan ondernemen. Daarnaast is het belangrijk om het thuis goed te bespreken en te weten dat je onvoorwaardelijke steun hebt van je partner, zeker wanneer je kinderen hebt.” Toch heeft Harm ook nog een andere gouden tip voor startende ondernemers: “Ieders situatie is natuurlijk anders en het is niet iedereen gegeven om te ondernemen. Opstarten kost tijd en je hebt wel geld nodig om in je levensonderhoud te voorzien. Als je echt gelooft in je idee en bereid bent er heel veel tijd in te investeren dan moet je ervoor gaan. Wat mij heeft geholpen is het besef dat ik samen met een partner sneller resultaat kon behalen. "Samen sta je sterker.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24