Ondernemersverhaal

Ondernemersverhaal POWERWATT Marcel Timmermans

“Zorg voor een heldere focus. Weet wie je klant is en wat je hem te bieden hebt.”

Verduurzaming is in deze tijden cruciaal voor ondernemers. Een manier om te verduurzamen is het zo efficiënt mogelijk gebruik maken van batterijen. POWERWATT probeert door middel van nieuwe batterijtechnieken de energietransitie te versnellen en helpt zo bedrijven te verduurzamen.

Het begin

POWERWATT is het resultaat van Marcel’s passie voor duurzaamheidsvraagstukken en ondernemen. Het bedrijf is in 2019 doorgegroeid uit zijn voormalige bedrijf INNOZAAM en houdt zich bezig met de verkoop van businessconcepten op basis van energieopslagsystemen. ‘’Energiestorage as a service!’’ Marcel begon met een opdrachtgever en hoefde zich daardoor niet voor te bereiden. Het enige wat hij nodig had was een boekhouder en hij kon aan de slag. In de loop van de jaren zijn er voor het bedrijf diverse samenwerkingen ontstaan waar POWERWATT nu de vruchten van plukt. Marcel had geen investeerders nodig, omdat hij in het begin maar 1 opdrachtgever had. Hij investeerde vooral in het opbouwen van zijn netwerk en het uitbreiden van zijn opdrachtgevers.

‘’Omdat er eerst een opdrachtgever was en ik per uur betaald werd hoefde ik niet te investeren.’’

Energiestorage

POWERWATT bevindt zich in een bijzondere markt. Dat is met name zo doordat er nog relatief weinig kennis op de markt is en het speelveld echt open ligt. POWERWATT onderscheidt zich van anderen, omdat ze een breder aanbod hebben als het gaat om energieopslagen. ‘’We bieden een volledig aanbod.’’ Het bedrijf probeert met vermogen en daadkracht de energietransitie te versterken. Dit wil Marcel bereiken door met innovatieve batterijtechnieken de net congestieproblematiek op te lossen. POWERWATT probeert ondernemen hierin vrij te laten door ze oplossingen te bieden waarmee bedrijven kunnen doorgroeien zonder afhankelijk te zijn van de netbeheerder.

Ondernemen

Ondernemen gaat Marcel altijd al goed af. Hij wist al van jongs af aan dat hij ondernemer wilde worden. De voornaamste reden hiervoor was het feit dat hij zelf dingen kon bepalen en het uitdagend vond om zelf op zoek te gaan naar oplossingen. ‘’Ondernemen biedt je vrijheid die er anders niet is, het biedt kans die je anders niet kunt nemen.’’ Naast het ondernemen zit Marcel in een aantal besturen en doet hij soms vrijwilligerswerk.

‘’Ondernemen is ook vrijheid en zelf kunnen plannen wanneer je wat doet.’’

Tips van Marcel

In de jaren dat Marcel ondernemer is heeft hij veel meegemaakt en veel geleerd. Hij wil graag meegeven aan andere ondernemers dat je tijdens het ondernemen altijd gefocust moet zijn. ‘’Weet wie je klant is en wat je hem te bieden hebt.’’ POWERWATT zet veel in op klantcontact, persoonlijke benadering en goede communicatie. Hiermee bindt het bedrijf de klanten en voelen ze zich daadwerkelijk goed geholpen. Een onderdeel hiervan is het aanbieden van contracten die lang geldig zijn. Hierdoor weten klanten waar ze aan toe zijn. ‘’Zorg voor een heldere focus.’’

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00