Ondernemersverhaal

Remco Solleveld van Dakkapel Westland

“Ik neem de gok en begin gewoon een eigen bedrijf.”

Remco wilde altijd al een eigen bedrijf beginnen en 6 jaar geleden waagde hij de sprong. Zijn bedrijf, Dakkapel Westland, is in de loop der tijd ontzettend gegroeid. Zij staan hun klanten van begin tot eind bij voor het plaatsen en bouwen van een dakkapel: een uniek aanbod.  Lees hier hoe hij het pad van het ondernemerschap tot nog toe heeft ervaren.

Het bedrijf

Dakkapel Westland is een onderneming dat gespecialiseerd is in het bouwen en plaatsen van prefab dakkapellen op maat en naar wens van de klant. “Er zijn heel veel prefab dakkapel bedrijven in Nederland maar hier in de regio niet en een groot deel van de aannemers uit de buurt kopen de dakkapellen bij ons," vertelt Remco. Het bedrijf hecht waarde aan een goede service, “Westlanders staan erom bekend dat het harde werkers zijn en betrouwbaar. Dat is precies waar wij voor gaan met het bedrijf, zo vallen wij op en onderscheiden wij ons van de rest.”

“Mond tot mond reclame is de beste reclame die je kan hebben”

Hoe het allemaal begon

"Ik werkte eerst als zzp'er voor verschillende bouwbedrijven, ook in de dakkapellen. Na anderhalf jaar voor andere bedrijven dakkapellen te hebben geplaatst, dacht ik: dit kan ik zelf ook. Verkopen, bouwen en plaatsen," vertelt Remco over zijn idee om een eigen onderneming te beginnen. “Ik begon in een heel klein schuurtje wat ik voor weinig kon huren. Zo kon ik de eerste dakkapellen bouwen en met het verdiende geld steeds meer materialen en spullen kopen.” Uiteindelijk worp het zijn vruchten af, “het is doorgegroeid tot een mooi bedrijf in een mooie bedrijfshal.”

 “Het is nooit saai omdat elke klant elke klus weer anders is”

Een hectische maar geweldige ervaring

 Remco beschrijft het ondernemerschap als hectisch, maar tegelijkertijd ook als een geweldige ervaring. "Het is nooit saai omdat elke klant, elke klus weer anders is. En als de mensen dan super tevreden zijn met het eindresultaat, is dat natuurlijk waar we het voor doen.”. Het ondernemerschap biedt hem de mogelijkheid om zijn creativiteit en vakmanschap te tonen en om klanten blij te maken met hoogwaardige dakkapellen. Hoewel het runnen van een eigen bedrijf veel tijd vergt, zorgt Remco ervoor dat hij zijn sociale leven niet verwaarloost. Hij geeft aan: "Ik hou altijd tijd vrij voor het sociale leven, dat vind ik ook erg belangrijk. Dan begin ik liever heel vroeg met werken zodat ik 's middags wel tijd heb voor mijn sociale leven."

Groeiplannen en toekomstvisie

Remco begon als zzp'er en verhuurde zichzelf aan andere bedrijven maar naarmate Dakkapel Westland steeds beter begon te lopen en groeien, werd het tijd om de overstap te maken naar een besloten vennootschap (BV). Over zijn toekomstplannen zegt Remco: "Ik heb zeker ambities om door te groeien en meer dakkapellen te plaatsen in een jaar. We zitten nu op ruim 100 dakkapellen per jaar." Daarnaast wil hij de verkoop van kunststof kozijnen vergroten, een tak die al aardig loopt.

Tips voor ondernemers

Remco geeft zijn mede-ondernemers de volgende tip: “Zorg dat je een goed plan hebt en wees bereid er hard voor te werken.” Bij het bedenken van een plan is het volgens hem handig om je op 1 ding te focussen en niet teveel tegelijk te willen. Dan kan je onverdeelde aandacht in een project steken.

Meer weten?

Wil jij net als Remco een eigen bv beginnen? Of wil je advies over jouw bedrijfszaken? Plan dan een gratis check-gesprek in met één van onze specialisten. Wij luisteren naar je vragen en leggen je uit welke opties er voor jou zijn.

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24