Ondernemersverhaal

Deb2Collect

“Vertrouw op je eigen kracht en gevoel.”

Het ondernemen is er bij Ronald met de paplepel ingegoten. Beide ouders waren namelijk ondernemer en het is dan ook niet zo gek dat Ronald 6 jaar geleden zijn bedrijf Cash2Collect startte. Inmiddels 6 jaar verder is daar zijn nieuwe bedrijf Deb2Collect uit voortgevloeid.

Het bedrijf

Deb2Collect is een bedrijf dat zich bezighoudt met debiteurenbeheer voor ZZP, MKB en MKB+. ‘Wij merkten binnen onze huidige klantenkring van Cash2Collect dat er een sterke behoefte was aan het uitbesteden van het debiteurenbeheer aan een derde partij en zo ontstond het idee”, aldus Ronald. Volgens Ronald zijn een vast tarief en transparantie twee essentiële factoren in de bedrijfsvoering. Zo weten klanten waar ze aan toe zijn.

Spannend

Alhoewel Ronald al meerdere bedrijven heeft opgericht blijft het zelfstandig ondernemerschap toch iedere keer weer spannend. “Het ondernemen is absoluut iedere keer een uitdaging waarin ik de mogelijkheid om creatief te zijn binnen de onderneming het leukste vind. Vooral het salestraject en de omgang met mensen trekt mij erg aan.”

Een goed fundament

De start van een goed bedrijf begint bij een goede voorbereiding. Zo heeft Ronald voor zowel Cash2Collect als Deb2Collect een uitgebreid bedrijfsplan geschreven. Ook riep hij de hulp van oud ondernemers uit zijn vriendenkring in. In die beginfase is voorzichtigheid geboden, zo geeft Ronald aan: “in de opstartfase van Cash2Collect zijn we vanaf het begin enigszins voorzichtig te werk gegaan waardoor wij niet al te veel last hebben ondervonden van valkuilen en/of het ondergaan van blunders”. Inmiddels heeft hij met Cash2Collect in 5 jaar goede praktijkervaring opgedaan, wat heel waardevol is voor zijn nieuwe onderneming Deb2Collect.

In onze branche hebben we veel te maken met ondernemers die het een korte tijd proberen en uiteindelijk binnen afzienbare tijd ook weer afhaken.

Opvallen

Met een klantenbestand dat snel wijzigt, is het belangrijk om te investeren in klantenbinding en marketing. Het grote voordeel valt volgens Ronald in digitale marketing te behalen, zo vertelt hij: “In onze branche hebben we veel te maken met ondernemers die het een korte tijd proberen en uiteindelijk binnen afzienbare tijd ook weer afhaken. Als je kijkt naar de manier waarop wij als onderneming proberen op te vallen is het geheim dat wij heel veel gebruik maken van sociale media als Facebook, Instagram, Twitter en Linkedin. Hierin behalen wij zeer grote conversies.”

Tot slot

Met zijn jaren ervaring in het ondernemerschap geeft Ronald jonge ondernemers het volgende advies: “wees jezelf, blijf dicht bij jezelf, en vertrouw op je eigen kracht en gevoel”.

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24