Ondernemersverhaal

Desmond Boateng van DGTLbase

“Wij zijn geen consultants die naast de zijlijn staan”

In een tijd waarin online aanwezigheid van cruciaal belang is voor bedrijven, speelt DGTLbase een essentiële rol in het vergroten van de online vindbaarheid van hun klanten. Als een Search Performance Agency in Amsterdam heeft DGTLbase zich toegelegd op het optimaliseren van websites en het voeren van succesvolle onlinecampagnes.

“Wij geloven in de kracht van samenwerking”

Een uniek bedrijf

"DGTLbase is een Search Performance Agency in Amsterdam dat bedrijven helpt bij het vergroten van hun online vindbaarheid. Door website optimalisaties en succesvolle campagnes zorgen we voor een gegarandeerde stijging van het verkeer", vertelt Desmond. Het team van bestaat uit data- en ROI-gedreven online marketeers en gelooft sterk in de kracht van samenwerking, “samen groeien, daar staan wij voor”. Het team probeert voor hun klanten altijd maximaal resultaat te behalen en doet onder andere door een oogje in het zeil te houden voor nieuwe ontwikkelingen, “naast onze jarenlange ervaring, volgen wij dagelijks de nieuwste trends en technische updates en werken wij met state-of-the-art tools.” Er is in hun branche genoeg concurrentie maar door data-driven te zijn, diversiteit en inclusiviteit te stimuleren en te specialiseren in search performance zorgt DGTLbase ervoor dat zij zich onderscheiden. Dit heeft geleid tot dat wij bij de beste e-bedrijven van Nederland zitten, Global search award en een dutch search award hebben gewonnen.  

Zo is het begonnen

Het bedrijf is opgericht door Emma, Karim en Desmond. "Voordat wij als 3 founders startten met DGTLbase zaten wij alle 3 al meer dan 10 jaar in online marketing". Toen ze allemaal de stap maakten naar freelancers, begonnen ze samen aan hun eerste project. “Dat project samen werd een enorm succes en vanuit daar hebben wij meer opdrachten samen gedaan. We gingen een strategische partnership aan om intensiever samen te werken onder de voorwaarde dat wij niet een agency zouden starten met z’n 3en. Hier hebben wij ons ‘helaas’ niet aan gehouden, met DGTLbase als resultaat!” Toen het bedrijf eenmaal op zijn benen stond bleek dat er nog veel geleerd moest worden, “je moet veel dingen proberen, trial and error.”

“Ondernemerschap daagt je uit om de beste versie van jezelf te zijn”

Ondernemen is constant leren

Desmond had al langer de ambitie om te ondernemen, "Op een hele jonge leeftijd wist ik al dat ik dat wilde gaan doen.” Ondernemen is voor hem een leerzame reis geweest, vol leermomenten en groeimogelijkheden. “Door te ondernemen krijg je een reality check op het leven. Alles kan niet constant gaan zoals je wilt, elke dag heb je weer een nieuwe uitdaging om te overwinnen.”  Naast het ondernemen, zijn er natuurlijk ook andere ballen die hoog moeten worden gehouden en een goede work-life balans is voor het team van DGTLbase erg belangrijk. “Wat vooral helpt bij ons is dat wij onze agenda’s op weekbasis zoveel mogelijk proberen in te plannen waardoor je ook ruimte kan maken voor overige zaken.” 

Toekomstplannen

In de toekomst wil DGTLbase groeien en verbeteren zodat zij aan de top kunnen blijven concurreren. "Ons doel is om binnen 2 jaar bij de top 3 beste search agencies van de Benelux te horen." Verder streven ze niet alleen naar zakelijk succes, maar ook naar het inspireren van andere ondernemers en bedrijven om een inclusieve werkomgeving te creëren waarin iedereen zich welkom en begrepen voelt. Of er nog nieuwe bedrijven komen? Voorlopig niet, DGTLbase krijgt in principe de komende jaren alle focus. Al weet je dat bij zulke rasondernemers nooit zeker.

Een woordje van advies

"Hocus pocus de truc is focus!" geven de oprichters van DGTLbase als gouden tip. Het vinden van focus en het stellen van duidelijke doelen zijn essentieel voor succesvol ondernemerschap. Daarnaast raden ze aan om een mentor of coach te zoeken die al enkele jaren verder is in het ondernemerschap.  “De inzichten van iemand die dezelfde stappen heeft doorlopen qua ondernemerschap, geeft je zoveel inzichten en kan je veel beginnersfouten besparen.”

Meer weten?

Wil jij net als DGTLbase een vliegende start maken met jouw onderneming. Plan dan een check-gesprek met ons in en krijg gratis advies. Wij vertellen je welke diensten we aanbieden en wat in jouw situatie slimme stappen zijn om te nemen. Zo weet je zeker dat je niet laat liggen.

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24