Ondernemersverhaal

Michiel van Broeckhuysen - The Golden Tigers

“We maken de wereld een stukje beter met oplossingen die anderen niet bieden”

Michiel en Liv richtten samen The Golden Tigers op, een full-service marketingbureau dat zowel complete marketingoplossingen als losse diensten aanbiedt. Zij maken marketing makkelijk, doeltreffend en sexy en lossen met één bureau alle marketing vraagstukken op. Ondertussen is Liv uit het bedrijf gestapt en heeft Michiel het roer overgenomen. Lees hier hoe hij zijn reis als ondernemer heeft ervaren.

“Wij zorgen dat marketing makkelijk, doeltreffend en sexy is”

Een full-service marketingbureau

"Als full-service marketingbureau bieden wij een breed scala aan diensten", legt Michiel uit. "Van complete campagnes tot losse diensten zoals marketingstrategieën, online advertising, web development of het opzetten van een marketingafdeling bij een bedrijf. We doen zowel alles inhouse als dat we marketeers bij klanten detacheren." Dat is nogal wat. Daarom vindt hij het belangrijk dat hun diensten doeltreffend zijn. Zo is het voor de klant duidelijk wat er moet gebeuren en wordt de marketing wereld een stuk toegankelijker. “Verwacht dus maar geen rapportages en evaluaties vol met vakjargon.” Met deze aanpak onderscheiden The Golden Tigers zich ook van hun concurrenten.

Het ontstaan van het bedrijf

Het idee voor dit bedrijf ontstond uit de ervaringen van de oprichters, die zelf als marketingmanagers werkten. Ze merkten dat ze met meerdere bureaus moesten samenwerken voor projecten en vaak te maken kregen met stagiaires of juniors. Dit leidde tot frustratie en inefficiëntie. "We wilden één bureau zijn dat alle marketingvraagstukken kon oplossen en de wereld van marketing toegankelijker maken", legt Michiel uit. Het doel was om marketing makkelijk, doeltreffend en begrijpelijk te maken voor klanten. Om dit te realiseren, begonnen de compagnons klein. “We zijn vanuit thuiswerken begonnen en het grootste gedeelte van de investering was de huisstijl, een website en onze eigen tijd voor de plannen, strategieën en acquisitie van klanten.”

“Er was geen greintje onzekerheid, maar het was wel spannend!” 

Een unieke carrière

Het ondernemerschap werd niet altijd nagestreefd, “als kind wilde ik altijd spion, commando of astronaut worden.” Michiel zijn eerste carrière was dan ook bij Defensie als sergeant communicatie- en informatiesystemen specialist. Hij houdt ook van een feestje en ontdekte hierin zijn passie voor marketing en events. Als freelancer begon hij feesten te organiseren en ontstond het idee om een marketingbureau te beginnen. Deze overstap werd gestimuleerd door de pandemie, “toen de crisis begon viel voor mij alles op zijn plek: alle tijd, ruimte, mensen en mogelijkheden om te starten zijn nu en dat was het moment dat ik van start ging.” Het ondernemerschap biedt hem  de vrijheid om zijn eigen visie en oplossingen te realiseren.

Een rooskleurige toekomst

Het bedrijf heeft ambitieuze toekomstplannen. Michiel wil de markt veroveren en het bedrijf laten groeien, zodat meer klanten kunnen worden bediend en meer mensen kunnen worden aangenomen. “Op deze manier kan ik ook af en toe wat meer van een afstandje naar het bedrijf kijken en inspiratie opdoen voor nieuwe projecten,” vertelt hij. Vooralsnog ligt de focus bij The Golden Tigers, maar je weet het nooit. “Ik ben gek op marketing, maar ik ben ook ondernemer” 

Tips voor ondernemers

Michiel heeft in zijn leven veel advies gekregen en leest regelmatig boeken over thema’s als filosofie, management en leiderschap. Samenvattend geeft hij het volgende advies: "Luister naar je intuïtie en het stemmetje achter in je hoofd, mits je niet gek bent heeft deze vrijwel altijd gelijk, gebruik vervolgens je verstand om bewust de juiste keuzes te maken.” Als je hiernaar luistert, komt het volgens hem zeker goed.

Meer weten?

Wil jij net als Michiel van start als ondernemer? Plan dan  een gratis check-gesprek met Firm24 in en krijg advies op maat. Wij geven jou telefonisch de informatie die je zoekt en bieden je de diensten aan die voor jou van toepassing zijn.

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24