Ondernemersverhaal

Ondernemersverhaal EthXCom

“Focus aanbrengen is de belangrijkste les die ik heb geleerd.”
EthXCom

Na de schandalen bij The Voice en Ajax, is de aandacht voor het werk van Andrew Hoffmanns steeds groter. Zijn bedrijf EthXCom helpt bedrijven integriteit te stimuleren. Hij deelt zijn kennis uit grote internationale ondernemingen met alle soorten bedrijven.

Het bedrijf 

EthXCom helpt bedrijven op het gebied van integriteit. “Je kan dan denken aan het opzetten van een gedragscode, het geven van trainingen en advies op het gebied van due diligence. Het bedrijf biedt niet alleen diensten, maar ook producten aan. “Recentelijk hebben we een nieuw product gelanceerd: Meld Je Klacht. Een klachtenregeling waar (vooral kleine tot middelgrote) organisaties zich op kunnen abonneren om klachten op het gebied van ongewenste omgangsvormen en integriteit te melden, die dan door EthXCom onderzoekers worden onderzocht.” Andrew vindt het belangrijk dat zijn klanten hem vertrouwen. “Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het persoonlijk contact met je klanten is. Zeker als het gaat om het afhandelen van klachten over hun bedrijf, werknemer of leverancier.

“Focus aanbrengen is de belangrijkste les die ik heb geleerd”

Richting geven 

Andrew heeft de nodige voorbereidingen getroffen voordat hij zijn BV lanceerde. ”Ik heb informatie van de Kamer van Koophandel opgevraagd, het internet geraadpleegd, andere ondernemers gesproken, ik ben lid geworden van een netwerkclub en heb geregeld gesproken met een coach die ervaring heeft met start-ups.” Door met veel mensen te spreken, wist hij richting te geven aan zijn bedrijf. “Je moet je product of dienst niet alleen maar op je kantoortje uitwerken, maar vooral in contact komen met jouw potentiële klanten.” Toen hij dit deed merkte hij dat kleine bedrijven, waar hij zich op richtte, hele andere behoeften hadden dan grote bedrijven. “Op een gegeven moment merkte ik dat de klachtenregeling wel aandacht trok en ben ik mij daarop gaan richten.

Een uitdagende periode 

Andrew overwoog al langer in het ondernemersbootje te stappen, maar zag eigenlijk meer nadelen dan voordelen. “Om een idee uit te werken heb je best wat tijd nodig en hoe weet je dan dat er behoefte aan is?” Toen hij met zijn vorige werkgever een goede regeling trof, zag hij mogelijkheden. “De goede financiële regeling gaf mij de buffer om de tijd te nemen voor de ontwikkeling van een idee.” Eenmaal begonnen aan het ondernemen, ervaarde Andrew de nodige uitdagingen. “Er komt een hoop op je af. Je kan een idee op inhoud hebben, maar dan moet je ook denken aan jouw business case, productontwikkeling inclusief softwareontwikkeling, hoe zet je het neer in de markt en last, but not least acquisitie.”

“Al met al een heel uitdagende periode, maar geweldig mooi om door te maken.”

Meer producten 

Andrew wil zijn bedrijf blijven verbeteren. “Ik hoef niet meer eigen bedrijven, maar wel meer producten op het gebied van integriteit. En groei te realiseren zodat we vanuit een goede klantenbasis voor Meld Je Klacht ook de andere producten op het gebied van integriteit kunnen ontwikkelen.”

De gouden tip 

Andrew raadt iedereen aan om erop uit te gaan en op te vallen. “Blijf niet achter je bureau zitten, maar ga in gesprek met jouw potentiële klanten. Zorg dat je op social media herkenbaar bent, zeker als je net begint en hiervoor iets anders gedaan hebt, is het belangrijk dat men weet dat jij nu een integriteits adviesbureau begonnen bent (in mijn geval) en dat ik de man ben van EthXCom en Meld Je Klacht. Zorg dus dat je geïdentificeerd wordt met jouw product of dienst.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24