Ondernemersverhaal

Ondernemersverhaal van Dylan Pels

“Start vandaag, je leert wat je nodig hebt wel onderweg.”

“Gezondheid is de basis van geluk” is het motto waarmee Dylan Pels zich een weg door het leven baant. Toch ziet hij om zich heen dat mensen moeite hebben met het volhouden van een gezonde levensstijl. Daarom begon hij zijn eigen bedrijf ‘Gezonde Sjakes’ om de maatschappij snel gezond te maken en te houden.

“Start vandaag, je leert wat je nodig hebt wel onderweg."

Klaar voor de start, af! 

Ondernemen is volgens Dylan Pels gewoon doen. “Ik heb me niet bewust voorbereid, wanneer je zover bent weet je het vanzelf.” Met beide ouders in de ondernemingsbranche was het beginnen van een eigen bedrijf voor Dylan geen vreemd gebeuren. Hij was daarnaast al een tijdje freelancer als marketeer en kon op die manier investeren in zijn bedrijf. “De stap zetten was niet moeilijk, een normale baan hebben is moeilijker voor mij.” Hij twijfelde vervolgens geen moment over de rechtsvorm die hij wilde gaan aanhouden, dat werd eerst gewoon een eenmanszaak. “Wanneer dingen beginnen te rollen of wanneer je een samenwerking aangaat stap je over naar een BV. Easy.” 

Sjakend naar succes

Het enthousiasme waarmee Dylan zijn onderneming begon is hij onderweg gelukkig zeker niet verloren. Hoewel het volgens hem niet altijd rozengeur en maneschijn is, vindt hij het ondernemerschap “prachtig”. “Het is ook verdomde hard werken, op je bek gaan en weer opstaan, maar ik zou met niets anders willen ruilen. Zonder tegenslagen geen overwinningen.” Die overwinningen behaal je als ondernemer volgens Dylan voornamelijk door je te onderscheiden. “Als je je niet onderscheidt of niet genoeg onderscheidt, hoef je niet eens te beginnen. Sjakes onderscheidt zich door de snelste gezonde maaltijd op de markt te zijn.” 

“Een goed product neerzetten en waarde leveren, zo hebben mensen een goede ervaring met je product.”

De (gezonde) toekomst

Dylan is momenteel “de spin in het web van de hele operatie”. “Dat moet nodig veranderen, maar daar zijn we nu nog niet. Iemand moet het doen, right?” Wanneer de taken meer verdeeld kunnen worden en het bedrijf een flink eind op weg is denkt Dylan eraan om het grootste deel te verkopen. “Ik wil Sjakes groot maken in de retail en online. Ook internationaal. Dan wil ik een groot deel van mijn belang verkopen aan een partij die het nog groter kan maken. Iedereen is goed in een bepaalde fase, voor mij is dat de start.” Naast zijn onderneming Gezonde Sjakes is Dylan ook eigenaar van High Vibration Media. Wat de toekomst precies brengt voor beide ondernemingen is nog niet bepaald. “Maar High Vibration Media is een springplank voor elk idee dat naar boven komt.”

Dylans gouden tip 

Het succes van Gezonde Sjakes is daarnaast mede te danken aan een goede klantenbinding. Zijn gouden tip: “Een goed product neerzetten en waarde leveren, zo hebben mensen een goede ervaring met je product.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00