Ondernemersverhaal

Martijn en Dario van Ginn Education

“De samenwerking tussen de Co-Founders is echt wel een van de sterkste krachten van de onderneming.”

Martijn en Dario zijn allebei teaching assistants en mentor voor het vak professionele ontwikkeling op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens het begeleiden van eerstejaars Bedrijfskunde studenten merkten ze dat veel studenten niet de vaardigheden beheersen die van een universitair student verwacht worden. Daarom kwam Martijn op het idee van een onderwijsinterventie op middelbare scholen waardoor leerlingen met meer voorbereiding het leven na de middelbare school tegemoet komen. Toen hij dit idee met zijn collega Dario besprak, werd hij gelijk enthousiast om in te stappen. “Samen hopen we een impact te kunnen maken in het onderwijs, dit keer buiten de universiteit.”

Diverse skills

Het idee resulteerde uiteindelijk in het bedrijf Ginn Education, en sinds kort een extra handelsnaam genaamd: UPYourself. Met hun bedrijf bieden Martijn en Dario modules aan voor vaardigheidsontwikkeling. Het is speciaal ontworpen voor middelbare scholieren. De vaardigheden die behandeld worden lopen uiteen van emotionele intelligentie tot tijdmanagement en presenteren. “De modules van Ginn Education zijn ontworpen om de vaardigheden aan te leren die op dit moment niet genoeg behandeld worden in het onderwijs. Dit resulteert in een soepelere overgang naar het hoger onderwijs en het “echte” leven.”

Altijd al willen ondernemen

Martijn is altijd al een ondernemend persoon geweest. “Het was voor mij belangrijk dat wanneer ik een echt bedrijf ging oprichten, dat het iets is waar ik echt in geloof. Ik ben van mening dat wanneer je ergens echt in gelooft en je het belang ziet van je toegevoegde waarde als bedrijf, het niet heel lastig is om de stap te durven maken,” vertelt Martijn. Ook Dario besloot drie jaar geleden om het ondernemende leven achterna te gaan en te ontdekken. “Sinds jongs af aan barstte ik van de energie en ideeën. Naast mijn studie Bedrijfskunde heb ik al veel ervaring opgedaan in de wereld van de startups en scale-ups; van online retail tot digitale marketing en zelfs data-security: de ondernemerswereld is dynamisch en uitdagend, maar het is juist die complexiteit die mij aantrekt. Daarnaast is het natuurlijk prachtig om te zien dat je een positieve verandering in de samenleving kan maken met je ideeën. Dat is zeker wel de grootste drijfveer voor mij,” aldus Dario. 

“Onderweg kom je tegen wat werkt en wat niet.”

Een mooie samenwerking

“Ondernemen gaat natuurlijk gepaard met onverwachte uitdagingen, wat veel inzet en wilskracht vergt. Er zijn vele maanden aan hard werk te pas gekomen voordat wij ook maar met een beetje waarde konden aankloppen bij potentiële afnemers. Tegelijkertijd brengt het je wel op plekken waar je normaal gesproken nooit komt, en het stelt je in staat om relaties te bouwen en te netwerken met vele partners.” De samenwerking tussen Dario en Martijn draagt bij aan het succes en het plezier van ondernemen: “De dynamiek die wij als team hebben is ontzettend leuk en de aanvulling die we op elkaar hebben werkt perfect. Waar Martijn uitblinkt in het behouden van de strategische visie en richting van onze projecten, richt Dario zich meer op het aandachtig analyseren van details en het analyseren van cruciale verbeterpunten. Deze balans tussen macro- en micro-management zorgt ervoor dat we echt meters kunnen maken en vaak efficiënt te werk kunnen gaan.”

“De samenwerking tussen de Co-Founders is echt wel een van de sterkste krachten van de onderneming.”

Klantenbinding 

“Onze onderscheidende factor ligt in de holistische aanpak die wij bieden. In plaats van ons op één vaardigheid te richten, bieden we een compleet leertraject dat een grotere en langdurige impact heeft. Daarnaast zijn we een jong team met een innovatieve blik op het onderwijs, wat er natuurlijk ook voor zorgt dat wij nog goed weten hoe het middelbaar onderwijs eruit ziet en wat de huidige uitdagingen zijn,” vertellen Martijn en Dario wanneer het gaat over de concurrentie. Klantenbinding creëren ze door echt in gesprek te gaan. “Wij gaan langs bij middelbare scholen met onze prototypes en krijgen inhoudelijke feedback. Door ons echt te focussen op het maximaliseren van de gecreëerde waarde voor de school ontstaat er een band gebaseerd op eerlijk vertrouwen.”

De gouden tip

Zowel Martijn als Dario hebben nog een gouden tip voor beginnende ondernemers. “Ik zie om mij heen dat veel jonge mensen een onderneming willen starten, maar ze doen het niet. Mijn tip voor deze groep is om gewoon te starten, tuurlijk gaat het niet gelijk goed, maar dat hoeft ook helemaal niet. Wanneer het je droom is om te ondernemen maar je nooit start zal deze droom nooit werkelijkheid worden,” vertelt Martijn. Dario vult aan: “Ik heb als gouden tip precies hetzelfde te zeggen als wat voor mij het beste advies is geweest: ga er gewoon voor! Blijf niet hangen in de droom om je idee ooit werkelijkheid te maken, maar probeer het gewoon uit. Je hoeft niet alles te weten om te beginnen met ondernemen; wij weten er immers ook nog niet alles over.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24