Ondernemersverhaal

Peter de Bruin van SoftwareMatching.io

“Ondernemen is net een achtbaan… je hebt hoogtepunten en dieptepunten en alles gaat snel.”

Na zijn jarenlange ervaring in de zakelijke softwarebranche weet Peter de Bruin hoe cruciaal het is voor een organisatie om het juiste software-systeem te vinden voor succes. Daarom besloot hij het bedrijf SoftwareMatching.io op te richten. Met zijn onderneming matcht hij andere bedrijven met de meest geschikte ERP- en CRM-software. “Mijn missie is om een eerlijke match te creëren tussen bedrijven en leveranciers, waarbij het belang van passende en effectieve software voorop staat.”

De juiste software

Het matchen van bedrijven met de juiste software: dat is het doel van SoftwareMatching.io. “Dit doen we door een gebruiksvriendelijk online platform te bieden waar bedrijven in slechts 15 minuten hun ideale software oplossing kunnen vinden. Klanten vullen eenvoudig enkele vragen in over hun onderneming en de software functionaliteiten die zij nodig hebben. Onze geavanceerde vergelijkingssoftware analyseert vervolgens deze vereisten en maakt op basis hiervan een gepersonaliseerd advies. Dit omvat een selectie van geschikte ERP- en/of CRM-software en aanbevolen implementatiepartners.” Wanneer de match er is, kunnen de klanten van SoftwareMatching.io direct een afspraak inplannen met de geselecteerde leveranciers voor een kennismaking, vertelt Peter. “Onze dienst is erop gericht om het selectieproces van bedrijfssoftware te stroomlijnen en te vereenvoudigen, zodat bedrijven snel en efficiënt de beste software oplossingen kunnen vinden.”

Met de paplepel 

“Mijn ouders zijn altijd zelfstandig ondernemers geweest, dus wat dat betreft is het mij met de paplepel ingegoten. In 2018 ben ik dan ook voor het eerst een eigen bedrijf gestart en dat bedrijf draait nog steeds. Sterker nog, de ervaringen daarin zijn de grondlegger geweest voor SoftwareMatching.io.” Toch zien de voorbereidingen er voor iedere onderneming weer anders uit, zo was het voorbereidingsproces voor SoftwareMatching.io uitgebreider dan voor zijn eerdere ondernemingen: “We hebben strategisch advies ingewonnen bij een gerenommeerd bureau, hebben heel veel tijd gestoken in financiële doorrekeningen, zijn met onze softwareleverancier veel sessies doorgegaan om haalbaarheid te bepalen. We hebben daarna pas de stap gezet om geld op te gaan halen om het plan te realiseren.”

“Wij onderscheiden ons om van begin tot eind het eerlijke verhaal te vertellen en eerlijke dienst neer te zetten.”

Het ondernemen 

Door de hoogte- en dieptepunten, vindt Peter ondernemen net een achtbaan. Maar, dat maakt het juist leuk volgens hem: “Uitdagingen omzetten in kansen en de juiste dingen doen naar je eigen normen en waarden is het mooiste wat er is. Je moet kunnen doorzetten, niet te snel opgeven en focussen op je einddoel. Als je dat doet, ga je de stijgende lijn naar jouw doel altijd zien.” Ondernemen is hard werken. Een juiste balans is daarom erg belangrijk: “Ik vind, zoals we dat tegenwoordig heel hip noemen, work-life balance altijd erg belangrijk. Voor mezelf, maar ook voor medewerkers. Het is regelmatig hard aanpoten en avonden en weekenden doorwerken hoort erbij als het moet, Maar zolang je wel tijd blijft maken om je rust te kunnen pakken en dingen te doen die je leuk vindt op tijden dat het kan, is het prima”. 

Geen twijfel over de rechtsvorm

De keuze voor een bepaalde rechtsvorm kan best lastig zijn. Voor Peter was het echter een makkelijke keuze: “voor mij was de keuze voor een BV voor SoftwareMatching.io meteen duidelijk. Zoals eerder aangegeven heb ik al een ander bedrijf en een holding, dus de meest logische vorm was een nieuwe BV.” Toch kan het zomaar zijn dat het bedrijf in de toekomst een andere structuur krijgt: “We gaan uitbreiden naar het buitenland. Dit zorgt voor lastige keuzes. Gaan we bijvoorbeeld wel of geen lokale ondernemingen beginnen? Dit heeft ook weer gevolgen voor de BV structuur. Hier zullen we dus nog zeker het een ander mee van doen krijgen.”

“Ik denk dat ik als ondernemer genoeg blunders maak, net zoals ieder ander mens, maar daar vooral ook weer van leer.”

De gouden tip 

Ooit kreeg Peter het advies dat het rekenen van een wat hoger bedrag voor een bepaalde dienst juist vertrouwen kan wekken: “Ik was ervan overtuigd dat we een bepaald onderdeel gratis moesten houden om partners aan te trekken en over te halen om met ons samen te werken. Ik kreeg toen het advies dit juist niet te doen en verklaarde diegene echt voor gek. Ze gaf aan dat door het vragen van een bepaald bedrag de dienst ook waarde krijgt.” Zelf heeft Peter ook nog een gouden tip: “Hou vooraf rekening met het feit dat je fouten, verkeerde inschattingen en verkeerde keuzes gaat maken. Je weet natuurlijk niet welke dit gaan zijn, maar dat ze gaan komen staat vast. Ben ambitieus, maar houd in je achterhoofd altijd rekening met bepaalde veiligheidsmarges in afspraken en prognoses. Wees ook niet bang om deze fouten te maken. Ze zijn niet erg, zolang je ervan leert. Als je er op de juiste manier mee omgaat, maken ze je onderneming alleen maar beter.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00