Ondernemersverhaal

Growrs

“Gewoon beginnen! Dingen zullen altijd anders gaan dan je van tevoren denkt.”

Nadat Thijs een aantal jaar ervaring had opgedaan als Product Owner en Business analist is hij zijn eigen onderneming gestart: Growrs. Met zijn onderneming helpt hij klanten bij het succesvol digitaliseren van hun organisatie. In zijn tijd als werknemer was Thijs altijd al op zoek naar nieuwe uitdagingen en dat heeft hij in het ondernemen gevonden, want iedere dag opnieuw geniet hij van zijn baan.

Het bedrijf

Growrs is een bedrijf dat helpt met het realiseren van digitale producten of systemen. Binnen het bedrijf zijn verscheidene professionals die de rol kunnen aannemen van Product Owner, Business Analist of Scrum Master om zo een organisatie digitaal verder te laten groeien. “Wij zijn zowel werkzaam bij overheidsorganen als bij commerciële bedrijven die wij met onze kennis en expertise verder kunnen helpen. Hierbij ondersteunen wij onze partners bij het doorontwikkelen van bestaande applicaties, of bij het realiseren van nieuwe concepten”. Het doel van Growrs is niet alleen hun klanten helpen met groeien en vernieuwen, maar ook het bedrijf zelf. “Ik ben Growrs gestart met het idee dat ik altijd wil blijven leren, wil blijven groeien. Als professional, maar ook als persoon. In mijn huidige rol heb ik hier alle ruimte toe, en die kans grijp ik met beide handen aan. Maar deze kans is er natuurlijk niet alleen voor mij. Deze kans is er voor iedereen die gretig genoeg is om nieuwe dingen te leren. En die kans wil ik mijn collega’s bij Growrs ook bieden.”

Het bouwen van een succesvolle onderneming was mijn doel, en ik streef ernaar om een bedrijf te leiden waar ik zelf zou willen werken.

De start

Toen Thijs zich na jaren goed had voorbereid om te beginnen met het ondernemerschap, was hij klaar voor de uitdaging. “Ik ben natuurlijk wel een aantal jaren bezig geweest om goed te worden in hetgeen ik doe. Daarnaast ben ik ook een jaar van tevoren gaan nadenken over bepaalde zaken die ik wilde gaan regelen voordat ik ging ondernemen”. Thijs kreeg meteen aan aantal mooie klussen toen hij begon met zijn onderneming en hoefde daardoor in het begin niet veel te investeren. “Van het één kwam het ander”, zoals hij zelf vertelt. “Mijn eerste winst heb ik weer terug geïnvesteerd in mijn bedrijf. Ik heb iemand gevraagd om mij te helpen met het branden van mijn onderneming en met het vinden van nieuwe collega’s.” Voor Thijs is het heel belangrijk dat hij en zijn collega’s de juiste kennis en expertise kunnen leveren. “Wij leveren kennis en kunde en daarom hebben we goede mensen nodig om door te kunnen groeien. We hebben verschillende dingen geprobeerd en proberen te kijken wat wel werkt en wat niet werkt. De kunst is denk ik niet om van tevoren al te weten wat werkt, maar wel om snel te schakelen als iets niet werkt, of om op te schalen als iets goed gaat.”

Ik ben Growrs gestart met het idee dat ik altijd wil blijven leren, wil blijven groeien. Als professional, maar ook als persoon.

Het ondernemerschap

Thijs is erg blij met de keuze van het starten van zijn eigen onderneming. “Zoals ik eerder al aangaf wist ik eigenlijk altijd al dat ik wilde ondernemen, een eigen bedrijf wilde bouwen. Ik houd van de veelzijdigheid, de verantwoordelijkheid, en het gevoel dat alles wat je doet ertoe doet. Ook de kleine vervelende klusjes hebben betekenis, want je doet het ergens voor.” Ook heeft Thijs een goede balans gevonden in het onderhouden van zijn sociale kring en het ondernemen. “Mijn vriendin steunt mij en de mensen in mijn omgeving hebben er verder geen last van. Ik probeer gewoon een goede balans te houden en probeer zo min mogelijk in de weekenden en avonden te werken”. Naar zijn klanten wil Thijs altijd transparant en proactief zijn, dat zijn voor hem kernwaarden. “We luisteren naar onze klanten en grijpen de kansen wanneer we deze zien. We houden proactief een vinger aan de pols en zijn eerlijk over wat we wel en niet kunnen. “

De toekomst

Thijs gelooft erg in zijn bedrijf. “In de IT-wereld is er immens veel concurrentie. Niet om werk, dat is er genoeg. Maar de goede mensen vinden die samen met jou het avontuur willen aangaan, dat is lastig. De kunst is om eerlijk te zijn naar kandidaten, en passie te hebben voor hetgeen je doet. Mensen prikken daar anders zo doorheen. Ik geloof in hetgeen wat we doen, en hoe we dat doen. Dat straal je denk ik uit.” Het doel is om Growrs uit te laten groeien tot een team van ongeveer 50 personen. “Om dit te realiseren bieden we competitieve arbeidsvoorwaarden en investeren we in het team. We willen leuke klussen doen en blijven leren, dat staat voorop.” Daarbij krijgt Thijs nog lang niet genoeg van het ondernemerschap. “Als het zover is dan zal ik waarschijnlijk nog wel andere ondernemingen gaan starten”.

De gouden tip

De quote “Whether you think you can or you think you can’t, you’re right.” – Henry Ford, is voor Thijs de “key to succes”, volgens hem is alles mindset. “Alles draait om mindset en het geloof dat iets je gaat lukken. Voor alle toekomstige ondernemers die nog twijfelen raad ik het boek ‘Think and Grow Rich’ van Napoleon Hill aan. Dat boek heeft ook mij de drempel over gekregen”.

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24