Ondernemersverhaal

Hackurity

“Neem een simpel idee en neem het serieus.”

Felix en Harold zijn twee gedreven ondernemers die bedrijven oplossingen bieden in cloud security. Het idee is ontstaan bij Felix, die als DevSecOps contractor verbaasd was over hoe lang en gefragmenteerd oplossingen waren van leveranciers voor beveiligingsrisico’s in software. Hij besloot het heft in eigen hand te nemen en richtte samen met Harold een bedrijf op waar de werknemer en klanten centraal staan.

Het bedrijf

Felix en Harold ontwikkelen proactieve en volledige oplossingen voor hun klanten. Zij hebben een automatische security ontwikkelt voor penetration testing, chaos, malware engineering en anti-phishing. Met de groei van cyberaanvallen is cloud security een snelgroeiende markt. hacurity.io onderscheidt zich van hun concurrenten door als enige geautomatiseerde oplossingen te bieden. “We kunnen hierdoor sneller beveiligingsrisico’s detecteren en sneller de beveiliging bieden die de klant nodig heeft. We hebben ook minder kosten en zijn dus goedkoper voor onze klanten.” Het bedrijf is niet alleen sneller en goedkoper, maar hecht ook veel waarde aan het contact met hun klanten. “Geen standaardoplossingen, maar maatwerk op basis van goed samenwerken en contact met onze klanten.”

De start

Felix is een geboren ondernemer die al vaker een bedrijf is gestart. Harold heeft jarenlang in dienst gewerkt. Beiden hebben op hun eigen manier veel kennis in het bedrijf gebracht. “In 15 jaar als Marketing professional heeft Harold veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen en lanceren van nieuwe producten en markten. Als onderdeel van het senior management heeft hij ook veel kennis over het ontwikkelen van een onderneming met betrekking tot groei van aantal werknemers, verbeteren van de marges en bottomline.” Aan het begin hebben zij vooral geïnvesteerd in een goede website en een lead generation campagne. Nu investeren zij vooral eigen tijd om de services verder te ontwikkelen. Ze hebben verder niet lang hoeven twijfelen over de rechtsvorm die zij wilden aannemen “Een BV was het meest logische voor ons. Zodoende hebben we allebei ons aandeel in hackurity.io.”

Het ondernemerschap

Het ondernemen is een combinatie van korte- en lange termijn denken. Je moet enerzijds snel klanten winnen en anderzijds een uitgebreide strategie volgen. “Kort gezegd, het is heel spannend en uitdagend.” Felix en Harold geven wel aan dat het lastig kan zijn om het ondernemerschap met hun sociale leven te combineren. Zo wordt de zaterdag soms een werkdag voor Harold. “Je kunt het uiteindelijk zo gek maken als je zelf wilt, maar het belangrijkste is dat we allebei de tijd nemen om de batterij op te laden.” De mannen vinden het ondernemerschap ondanks alle gekte een echte aanrader. “Als je het financieel kan dragen, ga voor je kans als ondernemer. Mocht het niet lukken, dan heb je veel ervaring opgedaan waarvan je leert en het in de toekomst nog een keer kan proberen.”

Als je het financieel kan dragen, ga voor je kans als ondernemer.

Toekomst

“We willen hackurity.io groeien tot een markt leidende aanbieder in onze industrie. We zijn heel bewust van de fase waarin we nu zijn en geven de prioriteit aan ons 2022 doel en middellange groeistrategie. De meeste nieuwe bedrijven gaan ten onder in de eerste drie jaar, dus onze focus is om deze periode met een sustainable groei door te komen, opbouwen van een cashpositie en geen kapitaal van buiten nodig te hebben. Onze volledige aandacht gaat naar hackurity.io en om het een succes te maken.”

De gouden tip

Beiden mannen hebben bepaalde adviezen die hen zijn bijgebleven over het ondernemerschap. Volgens Harold moet je je volledig focussen op jouw idee: “focus je op een simpel idee en ga er volledig voor, probeer niet meerdere dingen tegelijk te doen.” Felix quote Peter Thiel: “Het is beter om een monopolistische positie te creëren in een kleine niche, dan een klein marktaandeel in overvolle markt.“

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24