Ondernemersverhaal

Laurens en Luigi van Het Eerste Advies

“Het is hard werken, maar je hebt veel vrijheid en iedere week is dynamisch.”

Toen Laurens zichzelf de vraag stelde waar hij nou echt energie van krijgt, besloot hij de stap te zetten om te gaan ondernemen. Samen met Luigi begon hij het bedrijf Het Eerste Advies waarmee ze onder andere fiscale diensten verlenen aan ondernemers: ‘We vinden het ontzettend leuk met (jonge) ondernemers te zitten en ze te helpen met administratieve werkzaamheden. We genieten van het persoonlijke contact met onze klanten.’

Meer dan een fiscale dienstverlener

Met Het Eerste Advies verlenen Laurens en Luigi fiscale diensten aan voornamelijk start-ups en scale-ups. Zo doen ze boekhouding, fiscale aangiften, jaarrekeningen en fiscale adviezen voor bedrijven. Maar, dit is niet alles wat Het eerste Advies biedt: “We doen meer dan alleen dat. Het Eerste Advies wil ‘Most Trusted Advisor’ zijn van haar klanten. Dit betekent dat wanneer de ondernemer met een zakelijk probleem zit, we hopen dat hij of zij ons opbelt. We hebben basiskennis van juridische zaken, subsidieaanvragen, en het oprichten van BV’s, maar hebben ook de juiste partners om onze klanten naar door te verwijzen om hun probleem op te lossen.”

Het begin

“Luigi en ik zijn enerzijds Het Eerste Advies begonnen omdat we binnen onze omgeving merkten dat ondernemers hun zaken fiscaal en boekhoudkundig gezien niet op orde hadden. Anderzijds merkten we dat in de wereld van de fiscale dienstverlening de services door ondernemers vaak niet als toegankelijk worden ervaren. Het duurt lang voordat je reactie krijgt, elke minuut bellen kost geld en je komt vaak tegenover een grijze muis in een stoffig pak te zitten. Wij willen dit met Het Eerste Advies echt anders doen, en slagen daar tot nu toe goed in. Ook willen Luigi en ik onze expertise combineren, door middel van het ontwikkelen van data-dashboarding voor onze klanten.”

 “Het is een enorm leerzaam proces, omdat je zelf alle verantwoordelijkheid hebt.”

Van studiebol naar ondernemer

Het ondernemen is niet altijd een droom geweest van Laurens: “Ik was eigenlijk echt een studiebol. Pas tijdens mijn tweede master in Wenen ben ik op het idee gekomen om te gaan ondernemen. Ik dacht: ik volg nu het geplaveide pad, maar wil ik dat blijven doen? En waar krijg ik nou echt energie van? Als je bij een bedrijf gaat werken ligt het gevaar op de loer dat je iets meer in een dagelijkse sleur terecht komt. En juist het feit dat iedere dag anders is en dat ik iedere dag nieuwe dingen leer maakt dat ik energie krijg en gemotiveerd blijf.” Daarom besloot hij op zijn 22ste te gaan ondernemen: “Als ik het nu niet probeer, wanneer moet ik het dan doen? Bovendien wil ik mijn leven zo leiden dat ik nooit spijt krijg dat ik iets niet heb gedaan. Luigi was al een tijdje aan het ondernemen. Hij ondersteunde ondernemers met allerlei data gerelateerde problemen, maar ook met boekhouding. Uiteindelijk zagen we hier de perfecte combinatie om onze krachten te bundelen.”

Een blik op de toekomst

Dé data-gedreven fiscaal dienstverlener voor startups en scale-ups worden: dat is wat Laurens en Luigi graag willen bereiken in de toekomst. “Verder willen we dat iedereen die met ons bedrijf in aanraking komt een positieve ervaring met ons heeft. Dus klanten, partners, werknemers, maar ook mensen die ons gewoon voorbij zien komen op LinkedIn. Als dat doel bereikt is, zie ik wel wat er in de toekomst op mijn pad komt.”

“We zijn oprecht geïnteresseerd in ons vak en geloven dat we een mooie bijdrage kunnen leveren aan ondernemingen.”

De gouden tip

‘Eerlijk zijn in alles wat je doet’ is het beste advies dat Laurens en Luigi ooit kregen. Eerlijkheid is dan ook een belangrijke factor in alles wat ze doen: “We zijn altijd transparant en proberen goed te communiceren, zodat we op één lijn komen te zitten met de ondernemer. Dit mondt vaak uit in goede gesprekken over ondernemen, hetgeen de band met de klant ook weer sterker maakt. Met oprechtheid komt de klantenbinding vanzelf; Oprecht geïnteresseerd in wat de ondernemers doen, waarom ze het doen en hoe ze het doen". Daarnaast hebben Laurens en Luigi zelf ook nog een gouden tip voor beginnende ondernemers: “Luister naar adviezen, doe er wat mee, maar trek altijd je eigen plan!”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24