Ondernemersverhaal

Home Of Food Catering

“Eigen weg volgen en zo authentiek mogelijk zijn. Dan krijg je vanzelf de relaties die bij het bedrijf passen.”

Al sinds zijn 18e onderneemt Rob en hij startte net als vele anderen met een eenmanszaak. Toen het risico te groot werd richtte hij een BV op, “Bovendien geeft een BV een heel logische structuur waarbij arbeid en ondernemen goed zijn gescheiden. Tot slot is het bij succes makkelijker om belasting uit te stellen.” Vertelt Rob

Toen Rob 20 werd zei zijn boekhouder tegen hem: “Wie schrijft die blijft”. Die tip is hem altijd bijgebleven, alhoewel hij er wel wat lang over deed die tip ter harte te nemen. “Ondernemen is leuk, maar rekenen, rekenen en nog eens rekenen is belangrijk. Als je daar zelf geen zin in hebt, zorg dat iemand dat voor je doet en maak de resultaten daarvan belangrijk.” Je bent namelijk als ondernemer niet alleen verantwoordelijk voor je eigen financiën, maar ook die van je stakeholders, al je personeel, leveranciers en klanten, aldus Rob.

We maken het allerbeste nieuwe eten, gezond en duurzaam.

Home Of Food is voortgekomen uit de keuken van Hof Catering. Zij produceren voor verschillende afnemers in de horeca, maar hebben nu ook een webwinkel voor vrienden en fans. Tijdens de Corona crisis wilde hij niet stil zitten en is daarom vanuit Hof Catering het nieuwe bedrijf Home Of Food begonnen. Van een negatieve situatie iets positiefs maken, dat is ondernemen! Home Of Food maakt het allerbeste nieuwe eten, gezond en duurzaam “Dat produceerde wij eerst voor onze eigen bedrijfsrestaurants, maar nu ook voor andere restaurants onder de naam Home Of Food” vertelt Rob.

Concurrentie en sociale leven

Ondernemen is niet altijd makkelijk, maar het blijft mooi om ideeën in werkelijkheid om te kunnen zetten. Daarnaast kan Rob zijn sociale leven prima combineren met ondernemen: “Mijn ondernemen is tevens mijn sociale leven. Die verwevenheid is geen bezwaar maar juist heel leuk.” Home Of Food heeft uiteraard ook concurrentie, maar valt op door zo authentiek mogelijk te blijven. Het is belangrijk een eigen weg te volgen, dan krijg je vanzelf de relaties die bij het bedrijf passen. “In mijn geval is dat dus gezondheid, duurzaamheid en keep it simple.” Aldus Rob.

Keep it Simple & Stupid (KISS).

Waar wordt gewerkt worden ook wel eens fouten gemaakt. Rob vertelt dat hij geen vreemd vermogen heeft, maar aan het begin van de Corona crisis wel teveel reserve had in de werkmaatschappij. “Dividend opnemen mocht niet, waardoor we alle reserves moesten op verbruiken. Het is beter de werkmaatschappij ‘leeg’ te houden. Dat beschouw ik als een enorme blunder van mijzelf.” Het doel voor de toekomst is focussen en verder uitbreiden en waar fouten worden gemaakt wordt ook geleerd!

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24