Ondernemersverhaal

Kristel en Wim van Human Impact Group

“Echte aandacht voor zowel de mens als de organisatie.”

Kristel en Wim zijn in 2022 samen het bedrijf Human Impact Group (www.humanimpactgroup.nl) gestart. Beiden namen jarenlange ervaring en veel kennis mee, opgedaan tijdens hun loopbaan bij verschillende bedrijven en organisaties. Samen ontwikkelden zij een nieuwe aanpak om organisaties tot bloei te brengen en problemen in organisaties het hoofd te bieden: zet de mens centraal. Hierdoor creëren zij echte verbinding en lerende organisaties zodat opgedane kennis zelfstandig kan worden ingezet.

Organisatieadvies op maat

Human Impact Group is een consultancy boutique. “Wij bieden organisatieadvies op maat en programma’s die ervoor zorgen dat organisaties hun doelen bereiken”, vertellen de compagnons. Beiden hebben jarenlange ervaring in verandertrajecten, organisatie- en leiderschapsontwikkeling en continue verbeteren. “We hebben zelf in de praktijk ervaren wat wel en niet werkt en waar organisaties in vastlopen.” Hun focus ligt op de ontwikkeling van mens en proces in de organisatie. “Door de medewerkers in de organisatie in hun kracht te zetten, komen we samen tot resultaten die echt het verschil maken: Human Impact!” Kristel en Wim geven hun klanten alle aandacht die ze nodig hebben. “Wij willen echt begrijpen wat de klant drijft, waar hij/zij tegenaan loopt en welke uitdagingen wij samen met hem/haar duurzaam kunnen oplossen.” Op deze manier onderscheiden ze zich ook van de concurrenten op de markt. “Wij bieden altijd maatwerk, niet een ‘one-size-fits-all’ aanpak en bouwen voort op de kernwaarden van de organisatie”, aldus de founders van Human Impact Group.

“Wij kunnen echt iets betekenen voor organisaties, dat geeft veel voldoening”

Waar het allemaal begon

Kristel en Wim begonnen hun bedrijf Human Impact Group door een gedeelde visie: “Wij geloven beiden heel sterk in het behalen van resultaat door het ontwikkelen van mensen en processen in organisaties en het creëren van een lerende organisatie.” De twee kwamen met een nieuwe aanpak zodat organisaties niet langer vastlopen. “No-nonsense, ook zelf de mouwen opstropen en in actie komen. Daar houden we van!”

Zowel Wim als Kristel zijn opgegroeid in een ondernemersgezin waardoor ze wisten wat er nodig is om als ondernemer te beginnen. "Ondernemen draait vooral om in actie komen. Beginnen en dan bijsturen, dat is ook hoe wij het doen." Ze hebben bewust veel tijd geïnvesteerd in acquisitie en netwerken en al snel volgden de eerste opdrachten.

“Ondernemen is risico’s nemen, proberen en leren”

De energie van ondernemen

Ondernemen wordt door beiden ervaren als ontzettend leuk en uitdagend. “Iedere dag is voor ons een nieuwe uitdaging om het beste te halen uit onszelf en uit de bedrijven waar wij voor werken”, vertellen ze. Net als veel andere ondernemers, weten ook Kristel en Wim dat ondernemen nooit stopt: “Soms is het combineren van werk, gezin en sociaal leven best ingewikkeld.” Wat in hun geval helpt, is dat ze het bedrijf samen runnen en veel voldoening uit hun werk halen. “We kunnen taken verdelen en kunnen iedere dag onze eigen visie nastreven.”

Toekomstplannen

Kristel en Wim zien hun bedrijf in de toekomst graag verder groeien en kozen daarom al meteen voor de rechtsvorm BV. “Wij hebben groeiambities en wilden het bedrijf daar meteen goed op inrichten en zijn dus direct als BV gestart.” De markt heeft volgens hen ontzettend veel behoefte aan mensgericht maatwerk. “We zien verregaande automatiseringsprojecten stranden omdat de mens vaak vergeten wordt. Dan lopen projecten vast en komt er geen resultaat”, delen ze. “Onze aanpak geeft resultaat. Reden voor ons om meer professionals aan ons verbinden zodat we nog meer bedrijven kunnen begeleiden.”

Gouden tip

Kristel en Wim geven aan de mede-ondernemers het volgende mee: “Start! Focus op wat je echt wilt en waar je echt in gelooft en werk daar in stappen naartoe.” Daar voegen ze ook aan toe: “Wees niet teleurgesteld als er een keer iets niet lukt, geef niet op maar houd je focus op het doel en geniet van de weg er naartoe!” Ondernemen is nou eenmaal risico’s nemen, nieuwe dingen proberen en daar weer van leren.

Meer weten?

Wil jij je BV net als Kristel en Wim bij Firm24 laten oprichten, neem dan een kijkje op onze site en zie wat wij voor jou kunnen betekenen. Andere vragen, of gewoon even sparren met een specialist? Dan is een gratis check-gesprek iets voor jou!

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24