Ondernemersverhaal

Stephanie en Ronald van Wooninfluencers

“Het is belangrijk om niet bang te zijn om risico's te nemen en buiten je comfortzone te treden.”

Stephanie en Ronald richtten samen Wooninfluencers op, waar je allerlei influencers vindt die ontzettend graag wooninspiratie willen delen. De stap om te starten met deze onderneming vonden ze niet eng, want ze waren al bekend met het proces. “De website biedt content die niet alleen divers is maar ook authentiek. In een wereld die steeds meer AI content zal genereren is dit juist onderscheidend en geeft een prettige vibe”.

Het bedrijf 

Voor toffe content en extra wooninspiratie biedt Wooninfluencers.nl een toegankelijk en authentiek platform. “We willen niet alleen de nieuwste en mooiste interieurtips en woontrends delen, maar ook informatie geven over verduurzamen, tuinieren, verbouwen, thuiswerken en tiny houses”. Binnen de wooninspiratie markt is veel concurrentie. Toch lukt het Stephanie en Ronald om zich te onderscheiden door inspiratie van veel verschillende influencers aan te bieden. “Niet alleen bekende influencers krijgen een kans maar juist ook de nog net niet ontdekte pareltjes kunnen bij ons shinen”.

De start 

De passie van zowel Stephanie als Ronald ligt altijd al bij ondernemen. Met het idee van Wooninfluencers.nl waren ze erg enthousiast en konden ze niet wachten om snel van start te gaan. Het idee kwam uit de data van hun andere onderneming Huislijn.nl, waarin ze ontdekten dat bezoekers ook graag de interieurfoto’s bekijken. “Al snel spraken we met verschillende influencers en merkten we dat zij precies pasten bij ons idee om mensen te inspireren”. Tijdens deze gesprekken kwamen ze erachter dat wooninfluencers ook behoefte hebben aan een platform waar alle content én influencers op één plek te vinden zijn. “De naam was snel bedacht, zoals je begrijpt

“Alles moet kloppen. Alleen dan weet je bezoekers aan je te binden die graag terugkomen.”

Het ondernemen tot nu toe

Stephanie en Ronald zijn zeer gemotiveerd en wij geloven dat ze samen iets geweldigs kunnen neerzetten. “We hadden twee belangrijke doelen voor ogen”. Ze wilden in de eerste maand 10 wooninfluencers binden en daarnaast goed geïndexeerd worden door Google, zodat ze beter gevonden worden. Uiteindelijk hebben maar liefst 25 influencers zich aangemeld. “Hun enthousiasme werkt aanstekelijk en we hebben inmiddels meer dan 100 artikelen van hen mogen plaatsen”. Het samen ondernemen gaat dus erg goed. Voor nu blijven ze zich concentreren op het optimaliseren van de kwaliteit van de site en de samenwerkingen met de juiste partners. “We dagen elkaar voortdurend uit om van Wooninfluencers.nl een groot succes te maken en zijn beiden erg ambitieus”.

“We weten heel goed wat ieder zijn sterkste kanten zijn, waar de expertise ligt en zo zijn de taken ook verdeeld”.

De gouden tips

We vroegen Stephanie en Ronald om hun gouden tips en kregen hierbij het volgende antwoord. “Allereerst is het belangrijk om als ondernemer duidelijke keuzes te maken en je daar vervolgens volledig op te focussen”. Hierdoor loop je minder risico om de controle en je doelen uit het oog te verliezen. “Daarnaast is het ook goed om altijd open te staan voor feedback en kritiek, zodat je jouw product of dienst kan verbeteren en beter aan kan laten sluiten op de behoefte van je klanten”. Tot slot is het belangrijk om niet bang te zijn om risico's te nemen en buiten je comfortzone te treden. “Zorg dat je altijd goed geïnformeerd bent over de risico's die je neemt, maar laat je niet tegenhouden door angst”.

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00