Ondernemersverhaal

Peter Burgwal van i 4 Care Security

“Éen team, één taak.”

Toen Peter in 2018 begon als zzp’er in de beveiligingsbranche, zag hij meteen mogelijkheden. Het jaar daarop begon hij meteen met het aannemen van medewerkers. Zijn bedrijf is nu uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 50 beveiligers. Deze heeft hij ieder met zorgvuldigheid aangenomen om de beste service te kunnen bieden, “Medewerkers zijn in de huidige markt net zo belangrijk als de opdrachtgevers en zo niet belangrijker.”

“Zeg wat je doet en doe wat je zegt.“ 

Onderscheid maak je zo

Peter is zich bewust van de grote concurrentie die de beveiligingsbranche met zich meebrengt. Hierom is hij veel bezig met zich onderscheidend op te stellen. i 4 Care staat vooral voor zorg voor het personeel. Als er goed voor het personeel wordt gezorgd, is het personeel gemotiveerd hun werk goed te doen. Peter investeert in zijn mensen, door bijvoorbeeld het volledig betalen van hun pensioenpremie, zodat men netto meer overhoudt. Ook een vaste informele avond in de week op kantoor en een spreekuur voor eventuele privésituaties (huur, hypotheek, belasting, etc.) is ingevoerd om de medewerkers te motiveren. Dit zijn daadwerkelijke onderscheidende manieren om personeel te binden en ze de gewenste kwaliteit te laten leveren. Deze kwaliteit wordt vervolgens geborgd en extern getoetst door het behalen en behouden van diverse keurmerken. Hij heeft er al een aantal maar wil nog altijd doorgroeien, “ik ben nu bezig met het keurmerk beveiliging en een AVG certificaat waardoor we de standaard weer hoger leggen dan gebruikelijk is.”

Meevallers en tegenvallers

Door veel hulp bij anderen te zoeken verliep de beginperiode als zzp’er voor Peter soepeltjes. Toch liep hij tegen wat punten aan toen hij begon met het aannemen van medewerkers wegens een gebrek aan adviezen, “dit is wel een groot probleem in de beveiligingsbranche waarbij je soms wel van het bekende kastje naar de muur werd gestuurd.” Peter raadt af om zelf de sollicitaties af te handelen, “ik ben een aantal keer goed op het verkeerde been gezet, dus dat heb ik nu uit handen gegeven aan HR en hou mij hier nu niet meer mee bezig.”

“De connectie had ik al en ik kon door een stuk gunfactor snel werk genereren.”

Weet waar je aan begint

Als beginnend ondernemer hielp het Peter dat hij al langer in zijn branche werkzaam was. Hierdoor had hij weinig voorbereiding nodig. Toch kan het ondernemen ook spannend zijn, “ik moest het bedrijf in de covid 19 tijd overeind zien te houden.” De voldoening was dan ook groot toen dit voorspoedig ging, “dit is gelukt en we zijn zelf enorm gegroeid in deze tijd.” De combinatie met zijn sociale leven verloopt ook goed. Peter geeft als tip: “Maak echt tijd voor jezelf en gezin vrij en weet deze te behouden.” Over het technisch aspect van ondernemen ondervond Peter dat de rechtsvorm bepalend is voor het succes van jouw bedrijf. De omzetting van een eenmanszaak naar een holdingstructuur was voor hem ideaal.

De toekomst

Naast het bedrijf i 4 Care Security heeft Peter een tweede bedrijf genaamd i 4 toezicht. “Die verrichten werkzaamheden in de openbare ruimte zoals toezichthouder of BOA.” Aan deze twee bedrijven heeft hij de komende tijd dan ook zijn handen vol. De ambitie om nog een bedrijf te beginnen? “Nee dat ligt voorlopig niet in de planning.” Hij richt zich zolang op de kwaliteit van zijn huidige ondernemingen.  

 “Je doet het niet alleen, je doet het met z’n allen.”

Teamwork

Als Peter één ding kan meegeven is het dat een goed team van groot belang is. “Zorg dat als je met medewerkers begint, je de juiste informatie hebt om dit gedeelte goed op te zetten.” Dit is namelijk de kern van jouw bedrijf, “je doet het niet alleen, je doet het met z’n allen.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24