Ondernemersverhaal

Cas & Tristan van Revino

“Hopelijk kunnen we in de toekomst echt iets groots betekenen binnen deze wereld.”

Groot dromen: het is iets waar Tristan en Cas al vanaf de middelbare school goed in waren. Waar die droom in het begin niet meteen over ondernemen ging, veranderde dit aan het einde van de middelbare school. Na jaren bedenken en plannen werd deze grote droom werkelijkheid en begon hun avontuur toen zij Bas ontmoette: Revino. Een online wijnplatform dat de verbinding legt tussen wijnproducenten en professionele inkopers. Dit om het handelsproces gemakkelijker en sneller te maken: “Ons doel is om van Revino hét alles-in-een wijnhandelsplatform te maken, waar in de wijnhandel alles van A tot Z geregeld kan worden. Bedrijven hebben zo een duidelijk inzicht in hun handel en hun bedrijf.”

Gelijke kansen in de markt

Met hun platform Revino willen Bas, Cas en Tristan de wijnhandel voor iedereen toegankelijker en makkelijker maken en willen ze gelijke kansen creëren voor iedere speler in de markt. “De originele bedenker van het idee en oprichter van Revino, Bas Voerman, runt al jaren een succesvolle horecazaak in België, waarbij hij regelmatig reizen maakte naar de Noord-Franse wijnstreken zoals Champagne. Hierbij zag hij de uitdagingen die de kleine wijnboer heeft in het vermarkten van zijn of haar producten, terwijl ze moesten opboksen tegen de Moët & Chandons en Merciers van deze wereld.” Dit probleem kwamen Cas en Tristan ook tegen tijdens hun wijnreizen en ze zagen dan ook veel inefficiënties in het proces van wijnproducent tot eindgebruiker met onnodig veel kosten en tussenpersonen. “Hierin vonden wij dan ook een raakvlak met Bas, die twee jaar geleden Revino oprichtte. Samen besloten we het platform een nieuw leven in te blazen en werden Tristan en ik mede-eigenaar.”

Het begint bij een droom

Sinds het begin van de middelbare school is Cas al bevriend met Tristan. “Aan het einde van de middelbare school benaderde Tristan mij op een dag dat hij nagedacht had over zijn toekomst en zich geen ander toekomstscenario voor kon stellen dan het runnen van een eigen bedrijf. Bij mij begon deze ondernemersdroom ook gelijk te kriebelen en samen zijn we dit avontuur aangegaan. Jaren hebben we ideeën bedacht en plannen opgezet naast onze studies en banen, waarvan we er ook velen weer hebben afgeschoten of op de plank hebben gelegd.” Na vele ideeën werd het Revino en begon het investeren. “De investeringen in geld zijn met name stapsgewijs gekomen. Wel hebben we geïnvesteerd in het opzetten van een goed fundament voor de toekomst, door middel van een goede holdingstructuur en een kantoortje om te werken. De investeringen die ik tot nu toe gemaakt hebt, in de breedste zin, zijn het allemaal waard geweest.”

“Ik geloof nog steeds enorm in het idee en de potentie, dus elke minuut en elke cent die ik erin heb gestopt zou ik er nu weer insteken.”

Ondernemen gaat met ups en downs

“Ondanks dat het ondernemen veel ups en downs kent, zou ik niets liever doen. Het werken in zo’n startup gaat continu over het anticiperen op en het overkomen van obstakels. Ondanks dat we al flinke tegenslagen gehad hebben met het bedrijf, ga ik toch elke dag met het grootste plezier naar kantoor. Je moet hiervoor wel veerkrachtig en doorzettend kunnen zijn. Ik denk omdat ik dit juist heel erg leuk vind, ik het ondernemen ook zo leuk vind. Daarnaast leer je veel interessante en inspirerende mensen kennen als je een beetje in het startup wereldje terecht komt. Dit motiveert het ondernemerschap.”

Stoppen met ondernemen?

Cas is nog lang niet van plan om te stoppen met ondernemen, maar eerst willen ze doorgroeien met Revino, ze hebben er zelfs een gloednieuwe mede-eigenaar bij gekregen: “Dat is onze developer Christiaan, hierdoor zijn we niet meer afhankelijk van een externe-partij. Met het team zitten we gelukkig erg op een lijn over de potentie van het bedrijf. Ons doel is dan ook om een wereldwijd handelsplatform te worden, waarop iedereen zijn of haar handel wil en zal doen. Daarnaast zijn de mogelijkheden eindeloos om het nog veel breder te trekken. Hopelijk kunnen we in de toekomst echt iets groots betekenen binnen deze wereld.” Toch weet Cas zeker dat Revino niet het laatste zal zijn: “Ik heb ook zeker de ambitie om hierna nog te ondernemen, ongeacht wanneer dit moment zal zijn.”

“Er zijn nog zoveel mogelijkheden en inefficiënties in de wereld, en ik ben gewoon heel graag bezig met het bedenken en ontwikkelen van creatieve oplossingen.”

De gouden tip

Wereldwijd uitbreiden en Revino toegankelijk maken voor iedereen: deze grootse dromen hebben uiteindelijk geleid naar het beste advies dat Tristan, Cas en Bas kregen: “Op een pitch dag stonden wij tegenover een groep potentiële investeerders die ons meerdere malen wezen op het belang van focus binnen het bedrijf. Het continu bezig moeten zijn met focussen op wat in de kern belangrijk is en jezelf scherp blijven houden is een grote uitdaging, maar werpt enorm z’n vruchten af.” Naast deze focus, is een goede balans de sleutel naar succes. Het is dan ook de gouden tip van het team van Revino: “Een goede balans tussen een goede voorbereiding met een goed plan en het tijdig overgaan in actie, is uiteindelijk essentieel.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24