Ondernemersverhaal

Jeroen Dijksma van JOEN

“Wij focussen op onze eigen kracht, ons karakter en ons verhaal”

JOEN, een opmerkelijk keukenmerk dat bekend staat om zijn toffe ontwerpen, heeft de afgelopen jaren veel indruk gemaakt op liefhebbers van unieke keukens. Met een focus op kwaliteit, vakmanschap en functionaliteit heeft JOEN zich onderscheiden in de branche. In dit artikel vertelt Jeroen, de oprichter van JOEN, over de ervaringen die hij heeft opgedaan als ondernemer.

“Alles moet voldoen aan onze standaard, anders doen we het niet.”

Het bedrijf

Bij JOEN draait alles om het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van prachtige keukens. "Onze keukens worden op bestelling en op maat gemaakt, zodat elke keuken een unieke weerspiegeling is van de voorkeuren en wensen van de eigenaar,” vertelt Jeroen. Het idee achter JOEN is ontstaan uit de wens om een keukenmerk te creëren dat zich richt op kwaliteit, vakmanschap en liefde voor design. De oprichter benadrukt: "Een keuken moet niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel en duurzaam. Daarom hebben we het tot onze missie gemaakt om keukens te creëren die niet alleen visueel verbluffend zijn, maar ook gebouwd zijn om heel lang mee te gaan."

Hoe het begon

Jeroen gebruikte kennis uit eerdere werkervaring om zich op het ondernemerschap voor te bereiden. "In mijn werkzame leven heb ik al veel bedrijven voor anderen mogen op- en uitbouwen. Dat heeft tot veel kennis en inzichten geleid die direct meegenomen en ingezet kunnen worden in het ondernemerschap." Bij de start van JOEN werd er veel eigen kapitaal geïnvesteerd, wat in het begin voelde als een dure hobby. "Verkeerde investeringen hebben we niet gedaan, maar we hadden wellicht meer rendement kunnen halen uit het geïnvesteerde. Je weet niet wat je niet weet, en als je geen risico durft te nemen, moet je hier denk ik niet aan beginnen."

“Continu schakelen en denken in mogelijkheden en oplossingen maakt het ondernemen juist zo tof." 

Van werknemer naar ondernemer

Het ondernemerschap was niet altijd een vanzelfsprekendheid voor Jeroen. Het idee om zelf een bedrijf te starten kwam voort uit een eerdere werkervaring: "Het willen ondernemen is iets wat zich ontwikkeld heeft en wat bij een van de bedrijven waar ik werkte een sprong maakte.” Tot dusver heeft het ondernemerschap zowel hoogte- als dieptepunten met zich meegebracht. "Ondernemen is een rollercoaster. Op social media wordt het nogal geromantiseerd en lijkt het alsof je binnen no time iets neerzet en een luxe en relaxed leven kunt leiden. De werkelijkheid is iets weerbarstiger.” Je moet als ondernemer hard werken vertelt Jeroen, “er komt altijd wel ergens een kink in de kabel die je moet fixen.”

Toekomstplannen

 Voor de toekomst heeft JOEN ambitieuze doelen: "Het doel is enerzijds het merk JOEN solide neerzetten en het productgamma uitbreiden, en anderzijds de afzetmarkt verbreden binnen Europa." Verder wil Jeroen zich blijven focussen op hun eigen kracht en karakter door een eigen geluid en verhaal te creëren: "Wat de rest doet, daar heb je geen invloed op, dus kun je beter dicht bij jezelf blijven."

Tips voor ondernemers

Tot slot geeft Jeroen nog wat gouden tips voor (startende) ondernemers: "Start klein, denk groot, omring je met mensen die jouw kennis aanvullen op gebieden waar je zelf te weinig vanaf weet en geniet van de reis."  Verder raadt hij aan dat je niet bang moet zijn om nieuwe dingen te proberen, “buiten je comfortzone is waar de magie begint. Er is altijd een oplossing."

Meer weten?

Heb jij genoten van het verhaal van Jeroen en sta jij net als hem te popelen om stappen als ondernemer te zetten? Neem dan contact met ons op en zie wat wij voor je kunnen betekenen. Hier kan je een gratis check-gesprek inplannen om met een specialist te sparren over jouw persoonlijke situatie

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00