Ondernemersverhaal

Maartje Beckers van Kids Go Travel

“Volg je hart, je zult versteld staan wat het je uiteindelijk gaat brengen.”

Op de vakantie naar Maastricht stuitte Maartje Beckers op een probleem: wat is het toch een werk om uit te zoeken wat je met kinderen op vakantie kunt doen. “Dat kan toch veel overzichtelijker”, dacht ze bij zichzelf. Kids Go Travel was geboren. 

Vakanties met kinderen

Kids Go Travel is een reiswebsite voor reizen met kinderen. Van kindvriendelijke hotels tot restaurants, activiteiten, musea, wandelroutes, pretparken, zwembaden en stranden. Alles is overzichtelijk weergegeven per stad, leeftijd van kinderen en type activiteit. Als member kun je al deze content zien. 

Daarnaast maakt Maartje ook reizen op maat voor gezinnen die verre reizen willen maken. Als klant vul je online een vragenlijst in waarin je je voorkeuren doorgeeft. Aan de hand van leuke activiteiten stippelt Maartje dan de route uit. Per plaats stuurt Maartje drie accommodaties die aan de wensen voldoen. Het enige wat de klant nog hoeft te doen is het maken van de definitieve keuze en het boeken van de reis. En dit alles voor een vriendelijk prijsje, aangezien Maartje geen inkoopkosten heeft.

"Ondanks dat ik er heb gestudeerd, wist ik eigenlijk helemaal niet wat leuk was om daar met kinderen te doen."

Dat kan allemaal overzichtelijker

Het idee kwam dus door de vakantie naar Maastricht. Maartje vertelt hierover: “Ondanks dat ik er heb gestudeerd, wist ik eigenlijk helemaal niet wat leuk was om daar met kinderen te doen. Ik ben het internet gaan afzoeken en kon uiteindelijk alles wel vinden. Maar dat kostte me zoveel tijd dat ik dacht: wat zou het handig zijn als dit allemaal overzichtelijk op één website zou staan.” En daarbij was ze al langere tijd van plan om een bedrijf in reizen te starten. Wat precies wist ze nog niet. Op die vakantie viel alles op zijn plek.

Passie en vrijheid

Dit was niet Maartjes eerste onderneming. De laatste vier jaar werkte ze al als freelancer en die zelfstandigheid beviel erg goed. “Maar je werkt dan alsnog voor andere bedrijven en moet doen wat er van je wordt gevraagd. Ik wilde iets gaan doen waar ik echt blij van werd.” Met een eigen onderneming kon Maartje weer zelf bepalen wat ze wilde doen en vooral ook hoe. De stap was daardoor dus minder groot. 

En het ondernemen bevalt tot nu toe heel goed. “Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met dingen die ik echt heel leuk vind. Om mijn tig ideeën ook daadwerkelijk te kunnen uitvoeren.” Daarbij vindt ze het niet erg dat er af en toe wat tegen valt. “De vrijheid, het zelf kunnen bepalen van de uren, is het allemaal waard. Zeker met twee kinderen is het fijn dat je zo flexibel bent. Het is dan ook niet erg om die uurtjes soms in de avond in te halen.”

En de keuze voor rechtsvorm was niet zo moeilijk. Maartjes oude bedrijf was ook al een BV en in haar tijd als ZZP’er heeft ze deze aangehouden. De logische stap was om ook vanuit die BV verder te werken met Kids Go Travel. Maar de activiteiten van Kids Go Travel waren anders dan die van haar vorige BV en ook de naam van de BV moest veranderen. Het beste was om een nieuwe BV op te richten en die onder de oude BV te hangen. Zo was het mogelijk om meerdere handelsnamen te hebben en meerdere activiteiten te verrichten.

"Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met dingen die ik echt heel leuk vind. Om mijn tig ideeën ook daadwerkelijk te kunnen uitvoeren."

Buffer en website (op)gebouwd

In de tijd dat Maartje werkzaam was als ZZP’er, heeft ze een buffer kunnen opbouwen. Zo was het mogelijk om een tijdje zonder salaris te leven en goed voorbereid met Kids Go Travel aan de slag te gaan. En helemaal bleu ging ze er ook niet in: uit haar eerdere bedrijf had ze al wat lessen geleerd die ze kon toepassen op Kids Go Travel. En tijdens de ZZP opdrachten was Maartje al begonnen met het bouwen van haar website. Toen ze volledig stopte met deze klussen en overging naar Kids Go Travel stond er dus wel echt al wat. Dat scheelde veel tijd.

Ook qua investeringen viel het gelukkig mee. Maartje heeft zelf niet veel hoeven te investeren en had ook geen externe investeringen nodig. Dat was eigenlijk ook wel haar plan, omdat ze van haar vorige bedrijf wist dat het ophalen van investeringen veel tijd kostte. Bij dit bedrijf was ze dus vooral van plan om er zelf veel tijd in te stoppen en zo de investeringen laag te houden. 

Geven en nemen in het sociale leven

Het sociale leven combineren met ondernemen is volgens Maartje een beetje geven en nemen. “Aan de ene kant moet je in het sociale leven soms iets laten voor je bedrijf, maar aan de andere kant ben je ook juist flexibel en kan je in de avonden wat langer doorwerken als je overdag iets voor je sociale leven kon doen.”

Concurrentie en klantenbinding

In de reisbranche zit al veel concurrentie. Veel websites geven tips over reizen met kinderen. Maar Kids Go Travel onderscheidt zich wel doordat alle tips voor elke bestemming overzichtelijk op één website zijn te vinden. Ook wat betreft maatwerk reizen is er wat concurrentie, maar doordat de meeste aanbieders reisorganisaties zijn, onderscheidt Kids Go Travel zich door juist de betaalbaarheid. 

Maartje heeft gekozen om de online marketing van Kids Go Travel zelf te doen om te zorgen voor zichtbaarheid. Om hier echt goed in te worden en het volledig zelf te kunnen doen, is ze bezig met meerdere cursussen. “Hoewel dit in het begin veel tijd kost, ben je uiteindelijk veel goedkoper uit dan wanneer je bureaus inschakelt. Zeker voor een startende ondernemer is dit vaak niet te betalen. Doordat je de boel zelf in handen hebt, weet je wat er speelt, wat werkt en wat niet werkt.” Maartje erkent dat het moeilijk is om als starter klantenbinding te creëren, maar via social media, e-mailmarketing en door een leuke gratis giveaway lukt dat alsnog!

"Hoewel dit in het begin veel tijd kost, ben je uiteindelijk veel goedkoper uit dan wanneer je bureaus inschakelt."

Part-time kok in de toekomst

En hoe ziet Maartje de toekomst? “Ik wil maar 24 uur per week werken om volledig te kunnen leven van de inkomsten van mijn bedrijf.” En met volledig kunnen leven bedoeld Maartje een prima salaris uit te keren voor de vaste lasten en de leuke dingen. “En of ik de ambitie heb om nog meer bedrijven te beginnen? Absoluut!”. Maartje zit namelijk niet stil, ze doet naast haar website ook nog een koksopleiding. Hiermee wil ze als thuiskok gaan starten. “Een mooi diner neerzetten bij mensen die iets te vieren hebben en zich lekker willen laten verwennen”. 

Gouden tips

Het beste advies dat Maartje heeft ontvangen is: “Volg je hart. Doe de dingen waar je echt blij van wordt. Het leven is te kort om hard te werken en werk te doen dat je niet leuk vindt. Dus neem soms een (gecalculeerd) risico. Je zult versteld staan wat het je uiteindelijk gaat brengen.”

En ze heeft zelf ook wat gouden tips voor andere (startende) ondernemers:

  • Verdiep jezelf ook in de dingen die voor je bedrijf belangrijk zijn, maar niet de core business vormen. Door bijvoorbeeld zelf mijn marketing te doen, weet ik precies wat er speelt, wat er goed gaat en wat niet goed gaat in mijn bedrijf. 
  • Zorg ervoor dat je je doelgroep van binnen en van buiten kent en niet bang bent om je product of dienst te verkopen. Als het product of de dienst goed is, ben je het product niet aan het verkopen, maar mensen aan het helpen hun probleem op te lossen.
Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24