Ondernemersverhaal

KingCaddy

“Beiden kennen we de klappen van de zweep”

Toen fanatiek golfer Paul werd getroffen door een hernia moest hij gedwongen een elektrische golftrolley aanschaffen. Alleen vond hij dat de prijzen van elektrische golftrolley’s of buggy’s en hun kwaliteit compleet uit balans waren. Dat kon beter dacht Paul. Hij begon zelf een zoektocht naar een kwalitatief betere elektrische golftrolley en ontwikkelde KingCaddy.

Over Kingcaddy

KingCaddy is leverancier van elektrische golftrolley’s en streeft ernaar om kwalitatief goede producten te leveren tegen een goede prijs. Paul vertelt dat KingCaddy ervoor zorgt dat liefhebbers nu langer en beter van de sport kunnen genieten. ‘De focus volledig ligt op het golf en je verspilt geen energie met het duwen van een trolley.’ De stap naar het ondernemerschap was niet lastig. Zowel Paul als zijn compagnon Wilfred werken al ruim 20 jaar als zelfstandigen. ‘Wat als een ‘geintje’ begon neemt nu serieuze vormen aan’, vertelt Paul. ‘We zijn regelmatig slachtoffer van het eigen succes.’ Voorbereidingen hebben ze niet echt gedaan. Paul geeft aan dat ze beide de klappen van de zweep kennen door hun rol in andere ondernemingen.

Het schakelen en communiceren met leveranciers, met name in China, vereist toch een andere aanpak dan we hier gewend zijn.

Het begin

De start van KingCaddy bracht, net zoals bij veel startende bedrijven, wat uitdagingen met zich mee. De uitdaging bij KingCaddy zat voornamelijk bij de communicatie met leveranciers. Gelukkig wisten Paul en Wilfred met de juiste aanpak dit in goede banen te leiden. Zo vertelt Paul, ‘afspraak is niet altijd afspraak, dus we hebben ons toegespitst om dit snel vlot te trekken en verwachtingen te managen.’ Niet alleen moet je als ondernemer goed rekening houden met je leveranciers, maar ook waken voor een goede balans met het privéleven. ‘Door goede afspraken te maken met het thuisfront is de combinatie goed in te kleden,’ aldus Paul. Wel geeft hij aan dat flexibiliteit belangrijk is om zo de service op een hoog niveau te houden.

Iedere KingCaddy bezitter is voor ons een ambassadeur en vragen/tips/klachten nemen we serieus en lossen we direct op.

Concurrentie

Sommige bedrijven ervaren veel concurrentie op de markt. In het geval van Paul en Wilfred was dit niet zo. ‘Onze concurrentie is beperkt, zeker op het prijsniveau waarop wij kunnen werken,’ vertelt Paul. De meerwaarde van hun product zit volgens hen beide niet in de prijs van het product, maar de service die ze leveren. ‘Iedere KingCaddy bezitter is voor ons een ambassadeur,’ vertelt Paul. ‘Vragen/tips/klachten nemen we uiterst serieus en lossen we direct op. ‘ Dit uit zich in hoe ze bijvoorbeeld omgaan met klachten’, zo zegt Paul ‘als we een vraag of klacht binnen krijgen via de mail proberen we hier binnen een paar uur al op te reageren.’ Zo vertelt Paul. ‘Wij verkopen niet, onze gebruikers op de golfbanen verkopen voor ons en dat is heel positief. De toekomst zien de mannen ook positief in. ‘Door ons groeiende aantal ambassadeurs groeien we exponentieel en hebben we onze ambitie positief kunnen bijstellen.’ Aldus Paul. Zij hopen in de groeiende golfmarkt hun wederverkopers en POS te vergroten.

Beste advies

Het beste advies bestaat niet volgens Paul. ‘Dat zou mooi zijn, als er een gouden tip zou bestaan die generiek toepasbaar zou zijn.’ In plaats daarvan citeert Paul liever wat Henry Ford destijd zei over ondernemen. ‘‘If there is a key to success, it is the ability to see through the eyes of your customers…’.

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24