Ondernemersverhaal

Ondernemersverhaal Leapforce - Bluehive

“Zaken en business wordt gedreven door mensen.”

Firm24 is er niet alleen voor hagelnieuwe ondernemers, maar ook voor mensen met een succesvolle onderneming die hun portefeuille willen uitbreiden. Witold Rosendaal en Philip Hennemann richtten vanuit hun onderneming Leapforce diverse bv’s op bij Firm24, waaronder work management bureau Bluehive. “Gewoon doen. Let’s go.”

Meerdere bedrijven?

“Leapforce helpt bedrijven door de nieuwste en juiste tools te selecteren, daarmee te experimenteren, te meten en te automatiseren om zo data gedreven beslissingen te maken. Dit alles helpt om beter zichtbaar te worden, meer leads aan te trekken en zorgen dat leads op een efficiënte manier worden omgezet in klanten en deals. De filosofie die hierachter schuilt is het Flywheel of Growth Hacking, gebaseerd op de buyer journey met services in advertising, social media, content, SEO, CRM, marketing automation, data dashboards en integraties.” 

 “Ook de minder leuke dingen blijven avontuurlijk.”

Als fullservice-bureau werkt Leapforce intensief met de applicatie Asana om projecten en het werk te organiseren en daarmee optimale service te verlenen aan klanten en rust en overzicht voor medewerkers. Asana was dusdanig onder de indruk dat het  Leapforce vroeg implementaties, trainingen en consultancy te verzorgen. “We vonden het leuk, zijn er goed in en het was een mooie kans. Echter richt Leapforce zich op het creëren van digitale tractie, naamsbekendheid, leads en deals wat echt een ander onderwerp is dan work management. Daarom besloten Philip & Witold  een nieuwe zusteronderneming te starten, Bluehive.” 

Jong geleerd…

Witold Rosendaal bleek al vroeg een ware ondernemer. “Sinds jongs af aan was ik zzp’er en ik heb altijd de ambitie gehad iets te bouwen,” vertelt hij. Het ondernemen bevalt hem dan ook goed. “Ik kan mijn energie kwijt en het is een en al avontuur. Ook de minder leuke dingen blijven avontuurlijk.” Maar zijn de vele bv’s geen aanslag op zijn sociale leven? “Het ondernemen kost wel tijd en energie. Ik heb soms iets minder tijd voor mijn sociale omgeving dan ik zou willen, maar je kan niet alles hebben. Ik ben gelukkig.”

“Allereerst: duwen waar het beweegt."

Toch ging het ondernemen niet altijd van een leien dakje. “We hebben te lang te veel met studenten gedaan. Dat werd chaos. We hadden met Leapforce op een gegeven moment zeventien studenten in dienst die altijd op andere dagen en andere uren kwamen. Dat was niet meer te doen. We werken nog steeds met parttimers, maar de vaste crew is nu fulltime. Daar kan je meer op bouwen.” En waar ziet Rosendaal zijn onderneming in de toekomst? “Leapforce is in 2027 toonaangevend in full service sales en marketing voor het MKB in Nederland.” Dit houdt in dat Leapforce vakprijzen heeft binnen gesleept, een top werkgever is en richting de 100 fulltimers is gegroeid om klanten nog beter te kunnen servicen. 

Hoe val je op?

Om zich te onderscheiden van de concurrentie omschreef Rosendaal drie kerncompetenties, namelijk:

  • Het Leapforce Flywheel: een unieke methodische aanpak die zorgt voor regie, synergie, schaalbaarheid, groei en houvast voor klanten en Leapforce zelf;
  • ‘Tech savvy’: dat wil zeggen technisch diepgaand onderlegd en datagedreven zijn en ongebonden samenwerken met de beste partners, gebruikmakend van de beste tools;
  • Verankerd: klanten vertrouwen Leapforce hun technische integraties en applicaties toe die onderdeel zijn van hun essentiële infrastructuur.

Daarbij is natuurlijk het creëren van klantenbinding essentieel. “We bestaan vier jaar maar hebben meer dan tien klanten die al langer dan duizend dagen bij ons zijn. We dagen klanten uit, gaan zo nu en dan langs en sturen zaken op. Zaken en business wordt gedreven door mensen, ook bij b2b. Soms hebben we ook een gezamenlijke activiteit met ons team en de klant. Iets dat sportief en maatschappelijk is, waarbij we met de klant sporten (met een sport van de klant naar keuze) en dan vragen we de klant een donatie te doen aan een Unicef-programma.

Nog gouden tips?

Desgevraagd heeft Rosendaal veel gouden tips voor nieuwe ondernemers. “Allereerst: duwen waar het beweegt. Voor Leapforce hebben Philip Henneman en ik eerst twee andere ondernemingen van de grond willen krijgen. Het concept was leuk, maar bij de validatie fase kwamen we erachter dat mensen niet voor de dienst wilde betalen. 9 maanden en 0 euro omzet verder, besloten we growth hacking services aan te bieden. Dat had zoveel tractie dat we met de andere zaken gestopt zijn. Dus: ga vol voor je idee, maar houd altijd je ogen open voor nieuwe kansen!”

Verder adviseert hij te investeren in cultuur binnen je bedrijf: “Het kost tijd en geld, maar is cruciaal! Samenwerking en vertrouwen stimuleren we door samen te sporten, leuke dingen te doen, iedereen bij binnenkomst een presentatie over zichzelf te laten geven etc.” Voor het bedrijfsmodel adviseert Rosendaal een propositie te maken. “Toen de propositie van Leapforce helder was hebben we een model gebouwd. Dit is het Leapforce Flywheel of Growth Hacking. Dit is HET vliegwiel om organisaties te laten groeien. Maar het is zoveel meer. Het biedt een overzicht van onze diensten, is snel te begrijpen voor klanten en nieuwe collega's, het biedt structuur voor het organiseren van ons bedrijf met leads per discipline, een georganiseerde kennisbank etc. Ik zou altijd een model willen hebben als directeur van een bedrijf.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00