Ondernemersverhaal

LeMoi Label

“We maken zelf de beslissingen, zijn aan niemand wat verantwoord en kunnen de koers kiezen die wij zelf willen inslaan.”

Miloe en Lyanne zijn al bijna 30 jaar vriendinnen en nu ook samen ondernemers! Zij besloten namelijk samen LeMoi Label op te zetten: een duurzaam kledingmerk voor kinderen tussen de 1 en 10 jaar. Zij hebben daarmee hun creatieve en commerciële achtergrond gecombineerd om hun eigen visie waar te maken. Het merk is hard aan het groeien, maar er zijn nog veel ambities die zij hebben voor de toekomst.

Het bedrijf

Alle kleding van LeMoi Label wordt met de hand gemaakt door vluchtelingen. Hoewel er enorm veel concurrentie op de kinderkledingmarkt is, onderscheiden Miloe en Lyanne zich op een duurzame manier. “We willen de impact van kledingproductie op het klimaat beperken. De stijl die wij neerzetten in combinatie met de kwaliteiten van de stoffen was nog niet te vinden binnen de branche”. De dames hebben goed uitgezocht welke rechtsvorm het meest geschikt was voor hun idee. “Omdat wij met voorraden werken en het risico privé wilden minimaliseren kwam de BV als de beste rechtsvorm naar boven.” Ondanks dat zij hun kleding online verkopen, doen zij er alles aan om toch een band met hun klanten op te bouwen. “We houden mensen op de hoogte van onze ontwikkelingen via sociale media en mailings en geven ook een bepaalde kortingen of give aways tijdens speciale dagen aan onze volgers en vaste klanten”. Soms organiseren zij een live verkoop zodat ze hun klanten kunnen ontmoeten. “Hier krijgen wij zelf ook altijd enorme energie en positiviteit van.”

De start

Miloe en Lyanne hadden niet een hele doordachte voorbereiding toen zij begonnen aan hun label. “We zijn gewoon begonnen met een bepaalde visie en doelen in ons hoofd. We zijn beide ambitieus maar we houden ook van een goede combinatie tussen werk, vrije tijd en het gezinsleven”. De vrouwen kennen elkaar al erg lang waardoor zij precies wisten wat ieder kon bijdragen. “Ondanks dat er natuurlijk ook valkuilen kunnen zijn in een samenwerking met een vriendin, weten wij wat we aan elkaar hebben en wat onze eigen en elkaars sterktes en zwaktes zijn.” Zij hebben in het begin ervoor gekozen om alles zelf te doen, ook de investeringen. “Hier zijn we nog steeds heel erg blij mee. We maken zelf de beslissingen, zijn aan niemand wat verantwoord en kunnen de koers kiezen die wij zelf willen inslaan.”

Het ondernemerschap

Miloe en Lyanne wisten vanaf het moment dat zij moeder werden, dat ze samen iets wilden ondernemen. “Met ondernemen moet je altijd ‘aan’ staan, maar geeft het ons ook een bepaalde flexibiliteit die we goed kunnen combineren met het gezinsleven.” Dit is ook te danken aan de steun die zij krijgen. “Als je gaat ondernemen en je hebt een gezin, moet je zorgen voor een goede steun van het thuisfront, en dan hebben we het niet (alleen) op financieel gebied.” Het ondernemen geeft de vrouwen enorm veel vrijheid en energie. “We geloven beide erin dat als je doet wat je leuk vindt, doet waar je energie van krijgt en eigen gevoel volgt, komt de rest vanzelf.”

Toekomst

De dames willen in de toekomst zeker gaan uitbreiden. “Voor de toekomst willen we zeker nog verder groeien met LeMoi Label. We zijn voor ons gevoel nog maar net begonnen en hebben nog veel leuke ideeën en plannen. Maar nog niet voor nieuwe ondernemingen. Lyanne is net afgestudeerd als orthomoleculaire Kindervoedingscoach, wellicht dat daar ooit ook nog iets mee gaat gebeuren.”

De gouden tip

Miloe en Lyanne benadrukken hoe belangrijk het is om iets te doen waar je plezier van hebt. “Doe wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt. Dat straal je dan ook uit. Dat ligt dicht bij jezelf, je gelooft erin.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00