Ondernemersverhaal

Thomas en Alexander van LNGVTY

“Alle cliché’s zijn waar, ondernemen is eenzaam, het biedt vrijheid, het geeft spanning en het geeft rust.”

Voorkomen is beter dan genezen, een oud gezegde dat vandaag de dag relevanter is dan ooit. Bij LNGVTY, opgericht door Thomas en zijn zakenpartner Alexander (Arts), draait alles om een lang en gezond leven. Alexander, met zijn diepgaande medische kennis, is de drijvende kracht achter een team van experts. Samen bieden ze cliënten een uniek programma aan, gebaseerd op geavanceerde data-analyse en grondige medische inzichten. Maar vergis je niet, dit is geen biohacken. Het is de wetenschap en expertise inzetten voor betere gezondheid. 

Bij LNGVTY kijken we naar het totaalplaatje. Dit is wat echte preventie inhoudt, of beter gezegd, longevity. Het gaat niet alleen om het vermijden van ziekte, maar om het streven naar optimale gezondheid voor een optimaal leven. Alexander benadrukt: "Onze aanpak is diepgaand en gericht op duurzame vitaliteit. Gezondheid is dynamisch, en wij helpen onze klanten niet alleen gezond te blijven, maar ook om maximale vitaliteit te bereiken en te behouden."

Een lang en gezond leven

De naam LNGVTY komt van longevity: een term die verwijst naar het vermogen om een lang en gezond leven te leiden. Het heeft onder andere betrekking op gezonde levensstijl keuzes en preventie zorgmaatregelen, iets wat binnen LNGVTY een belangrijke rol speelt: “Voor professionals die vooruitkijken en hun gezondheid serieus nemen, biedt LNGVTY een premium service die verder gaat dan simpelweg 'niet ziek' zijn. LNGVTY richt zich niet op langer leven, maar op langer gezond leven: een focus dus op healthspan in plaats van lifespan. LNGVTY richt zich op twee doelgroepen: LNGVTY.Health voor DGA’s & particulieren en LNGVTY.Work voor werkgevers.

“Zoals je met je accountant over je financiën spreekt, spreek je over je gezondheid met LNGVTY”

Voorkomen is beter dan genezen 

"Toen ik vader werd en tegelijk geconfronteerd werd met het ziek worden van mijn eigen vader en opa, realiseerde ik mij dat ik veel meer gefocust was op mijn financiële gezondheid dan mijn echte gezondheid. Hiermee begon mijn zoektocht naar een goede balans die uiteindelijk uitkwam bij het concept van Longevity.” Toen Thomas besefte dat dit concept in Europa nog nieuw was, werd de ondernemer in hem wakker: “Mensen worden zich vaak pas bewust van hun gezondheid als ze iets vervelends meemaken. Dat gebeurt vaak pas als mensen ouder worden, en niet als je nog jong bent (lees, onder de 50). Wat zo zonde is, is dat als er iets gebeurt je dus per definitie al te laat bent om het te voorkomen. Dit terwijl we juist steeds meer leren over het voorkomen van bepaalde ziektes en het gezonder ouder worden: vaak kan je met simpele aanpassingen in je leven een enorm effect bereiken. Maar dan moet je wel op de juiste informatie sturen”

‘Mijn ondernemersreis begon bij Firm24’

In 2013 begon Thomas zelf als werknemer en later mede-eigenaar bij Firm24. Vanuit daar is zijn ondernemersreis gestart. “Een van de klanten van Firm24 was Happy Bodies, een trainingsconcept waarbij je in 35min zowel kracht als conditietraining doet, onder begeleiding van ervaren trainers. Daar ben ik nu ook franchisenemer. In januari 2024 mag ik mij officieel 10 jaar ondernemer noemen.” En in die 10 jaar heeft Thomas veel geleerd: “De grootste les is geweest dat groei vooral zit in vele kleine stapjes goed doen. De compound-waarde van babysteps wordt zwaar onderschat. Iedereen focust op get-rich-quick, maar zo werkt het niet. Je moet jezelf leren bouwen als een stabiele factor, onbewogen, niet alleen bij tegenslag maar ook bij succes.”

“Je krijgt wat je tolereert, dus als iets niet werkt in een team dan moet je dat stoppen.”

Een uniek concept 

“Wij zijn uniek binnen Europa met onze volledige focus op het Longevity concept. Dat was voor mij echt een verrassing, vooral omdat het in de Verenigde Staten al zo groot is. Wij hebben dit nu ook naar Nederland gebracht. Binnen de reguliere gezondheidszorg is er wel veel concurrentie, maar daar onderscheiden wij ons dus van.” Voor de toekomst hebben Thomas en Alexander dan ook een sterke visie: “Onze ambitie is om Longevity echt op de kaart te zetten. We willen mensen anders laten kijken naar hun persoonlijke gezondheid: laten zien dat ze zelf veel meer invloed hebben dan ze nu denken.”

We zien in onze praktijk ook steeds meer DGA’s die gezondheid zien als onderdeel van hun performance, succes en verantwoordelijkheid. Een sterke gezondheid geeft jou als ondernemer namelijk een grotere span of control, zodat je je bedrijf in elke fase kan blijven leiden. 

De gouden tip 

“Lees je contracten goed en besteed ook aandacht aan de minder sexy zaken zoals compliance en financiën. Dit hoort ook bij ondernemen en op de lange termijn win je daarmee de wedstrijd.” Dat is de gouden tip van Thomas. Volgens hem kan te veel enthousiasme en vertrouwen ervoor zorgen dat je minder scherp wordt. “Het is niet leuk, maar er is een reden waarom er regels zijn en afspraken worden vastgelegd. Elke ondernemer zal namelijk vroeg of laat in een situatie komen waarin het minder gezellig wordt.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00