Ondernemersverhaal

Sanne Cornelissen van The Shortcut

“Ondanks mijn studie, paste ondernemen beter bij mij als persoon.”

“Work smarter, not harder”, dat is het motto van The Shortcut. Met dit bedrijf inspireert Sanne Cornelissen andere bedrijven, zzp'ers en freelancers om sneller, slimmer en met meer plezier te werken. Via workshops en sessies geeft ze tips en gaat ze in op handige (AI-)tools om het werk zo een stuk efficiënter te maken. “Mijn idee voor The Shortcut ontstond uit mijn enorme interesse  in productiviteit en mijn achtergrond in de psychologie. Mijn liefde voor AI en het toepassen van nieuwe tools in mijn werk leidde tot het creëren van de workshop om anderen te helpen hun productiviteit te verhogen.”

"Wij onderscheiden ons door puur te richten op tuinbroeken."

Meerdere bedrijven

The Shortcut is niet de enige onderneming van Sanne. Het begon namelijk allemaal met First Adventures: een mono-kinderkledingmerk met tuinbroeken. “Ik kreeg een neefje erbij en werd voor het eerst tante. Mijn moeder werd voor het eerst oma. Zij is professioneel kostuumontwerpster van beroep en maakte vroeger ook altijd al mijn kleding in. Het viel ons op hoe snel kinderen uit kleding groeien. First Adventures is toen door ons opgericht vanwege de wens om stijlvolle kinderkleding te maken die veel langer meegaat.” Al snel merkte Sanne dat ondernemen meer en meer haar ding was: “Ik ging eerst vanuit mijn studies Psychobiologie, Psychologie en de master Economic and Consumer Psychology aan het werk als gedragspsycholoog bij een reclamebureau. Ik merkte steeds meer dat ondernemen paste bij mij als persoon, terwijl de functie die ik bekleedde paste bij de studie die ik leuk vond.”

Het begin 

Als voorbereiding op het ondernemen is Sanne “ ‘gewoon’ gestart bij het idee dat ik had. Je loopt zo tegen de volgende actiepunten aan. Grappig, want normaal gesproken zou ik alles eerst tot in de puntjes uitpluizen." Investeringen deed ze vooral in tijd. “Wat betreft First Adventures was het vooral de stof inkoop en betaalde ik mijn moeder als ik iets had verkocht. Ideaal natuurlijk. The Shortcut is vooral een tijdsinvestering vanuit mezelf. Al jarenlang ben ik bezig met het uitzoeken welke (AI-)tools goed werken. Vervolgens heb ik mijn eigen gedachten en inzichten in een workshop gezet. Het opzetten van het merk en de website is ook met de juiste handige tools een tijdsinvestering en zo niet per se een financiële investering. Dit heb ik eerst getest bij een groep vrienden en ‘bekende’ bedrijven en daarna heb ik het op de markt gezet. Toen het voor mijn gevoel was gevalideerd heb ik het merk verder uitgerold en een app ontwikkeld met alle tools die ik relevant vind etc.”

“Ik dacht altijd: ik moet altijd alles zelf doen, maar ik kan ook gewoon advies inwinnen bij vrienden en experts.”

Van parttime naar fulltime ondernemer

Vanaf 2024 is ze daarom fulltime ondernemer, en hoe het ondernemen haar tot nu toe bevalt? “Geweldig”. Door goed en efficiënt te plannen is het goed te combineren met een sociaal leven. Dat is ook precies waar The Shortcut over gaat.” Wanneer Sanne denkt aan de toekomst dan zou ze dan ook graag nog meerdere start-ups opzetten en plezier maken. Ondanks de concurrentie zorgt ze voor genoeg onderscheid: “Er zijn natuurlijk heel veel kinderkleding merken. Wij onderscheiden ons door puur te richten op tuinbroeken en hierbij het belang van ‘langer meegaan’ & duurzaamheid mee te nemen. Wat betreft The Shortcut zal er vast en zeker meer concurrentie komen omdat er steeds meer interesse is vanuit bedrijven om efficiënter en met AI te werken. Het is op dit moment best een mannenwereld, dus daar start ik met het onderscheid. Verder denk ik me te onderscheiden door mijn enthousiasme, branding van het merk en mijn achtergrond in de psychologie. Ik probeer altijd te denken vanuit de ontvanger en probeer er zo voor te zorgen dat mensen de tips & tools écht gaan toepassen, bijvoorbeeld met de vorm van de workshop en de app die ik achteraf deel.”

De gouden tip

“Doe doelgroeponderzoek en denk vanuit je doelgroep. En vooral: bouw niet alles tot in de puntjes op, maar valideer het eerst in een kleinere groep voordat je er meer tijd en geld in investeert. Maak gebruik van slimme tools en AI bij het opzetten hiervan, dat scheelt je uiteindelijk super veel tijd en geld.” Dat is de gouden tip die Sanne wil meegeven aan beginnende ondernemers. Zelf heeft ze ook veel gehad aan goed advies: “Ik dacht altijd: ik moet altijd alles zelf doen. Maar, ik kan ook advies inwinnen bij vrienden/experts. Ik merk dat veel mensen het vaak ook nog leuk vinden om te helpen of advies te geven. Ofwel, niet bang zijn om hulp te vragen.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24