Ondernemersverhaal

Mobilybooker

“We hebben enorme stappen weten te maken in de ontsluiting van een gebied, daar hebben veel bedrijven moeite mee.”

Rick Burgers, oprichter van Mobilitybooker BV, begon vanaf jongs af aan al met ondernemen. Nu is hij bezig met het oplossen van de problemen in de infrastructuur en het verkeer dat is ontstaan door de toenemende urbanisatie.

“Ik kom zelf uit een ondernemersfamilie, met name in de bloemen- en bouwbranche”, vertelt Rick. Het is dan ook niet gek dat hij vanaf jonge leeftijd al zijn centjes verdient door te ondernemen. Hij begon met het kopen van tickets voor druk bezochte festivals om deze vervolgens zelf te verkopen. Ook importeerde hij producten uit China om deze te verhandelen via Marktplaats, en later zelfs via een aantal webshops en affiliate sites.

Met Mobilitybooker maakt hij nu locaties bereikbaar voor de consument. “Denk bijvoorbeeld aan luchthavens, steden of evenementlocaties”, voegt Rick toe. Via het platform kan iemand op iedere locatie meerdere aanbieders vergelijken o.a. op basis van prijs, kwaliteit en afstand. “Om een voorbeeld te geven kan een Nederlandse consument bij ons bijvoorbeeld eenvoudig een airport parking boeken bij Lodz Airport in Polen”, legt Rick uit.

Uiteraard is er concurrentie, maar dat is vaak slechts binnen één niche of type mobiliteit

Door de urbanisatie verwachtte Rick dat de infrastructuur en het verkeer een steeds groter probleem zou gaan worden. “Wij willen daar slim mee omgaan door diverse type mobiliteiten met elkaar te vergelijken en de consument in één overzicht weer te geven welke mogelijkheden er zijn”, zegt Rick. “We zijn momenteel met een aantal innovatieve oplossingen bezig die écht verschil leveren waarmee we de druk van locaties af kunnen halen.”

Hoe zit het met de concurrentie? “Uiteraard is er concurrentie, maar dat is vaak slechts binnen één niche of type mobiliteit”, vertelt Rick. “We hebben enorme stappen weten te maken in de ontsluiting van een gebied, terwijl veel bedrijven daar moeite mee hebben.”

We zijn ons echt aan het klaarmaken om het platform verder door te schalen, echter klinkt dat altijd makkelijker gezegd dan gedaan.

Mobilitybooker bestaat nu ruim 1 jaar en het gaat best goed, volgens Rick. “We weten hoe we de markt moeten bereiken en we kunnen alles goed ontsluiten”, gaat hij verder. “We zijn ons echt aan het klaarmaken om het platform verder door te schalen, echter klinkt dat altijd makkelijker gezegd dan gedaan” lacht hij. “We nemen daar dus goed de tijd voor.” Momenteel bestaat het team van Mobilitybooker uit 7 personen; developers/designers, online marketeers en customer service medewerkers.

Naast Nederland is Mobilitybooker actief in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Finland, Hongarije, Noorwegen, Turkije, Italië en Polen. Hier worden langzamerhand meer locaties aan toegevoegd. “We kunnen vrij goed berekenen wat een locatie aan extra boekingen zal gaan doen dus op die manier kunnen we onze resultaten vrij goed sturen” zegt Rick.

De notaris wereld is niet echt mijn ding.

“Firm24 disrupt de markt voor notarissen en ik vind dat je dit soort initiatieven als ondernemer moet steunen. Bovendien is de notaris wereld niet echt mijn ding en daarom leek het mij makkelijker om de BV digitaal op te richten,” vertelt Rick. “Bij de oprichting waren er een aantal zaken waardoor het wat complexer was om de BV op te richten, maar het team van Firm24 dacht proactief mee en heeft ons daarmee succesvol geholpen!”

Heb je nog tips voor (toekomstige) ondernemers? “Jazeker”, zegt Rick. “Denk niet dat je alles kunt of moet voorbereiden maar begin gewoon. Onderweg kom je hoe dan ook altijd vraagstukken tegen en dat zal ook altijd blijven.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24