Ondernemersverhaal

Gerco Kleppe van Nedflex Alkmaar

“Blijf jezelf en zorg altijd dat je eerlijk bent. Als iets niet kan, moet je dat ook kunnen zeggen.”

Maak kennis met Gerco Kleppe, eigenaar van Nedflex Alkmaar, een uitzendbureau met een bijzondere specialisatie in de openbare orde. In dit verhaal ontdek je Gerco's reis van start-up tijdens de corona crisis tot een succesvol bedrijf. Daarnaast bespreken we Gerco's unieke aanpak in de wereld van uitzendbureaus en hoe hij de uitdagingen van ondernemerschap aanpakt.

Het bedrijf

Vlak voor het begin van de corona crisis ging Nedflex Alkmaar van start. Niet echt een ideaal moment om te starten dus. Gelukkig zijn ze er goed doorheen gekomen en heeft Gerco nu een stabiel bedrijf wat zich onderscheidt door de specialisatie in de openbare orde. Gerco zag specifieke kansen in deze markt én het leveren van persoonlijke aandacht. "Wij onderscheiden ons vooral doordat we altijd bereikbaar zijn voor zowel onze klanten als onze medewerkers. Persoonlijke aandacht vinden wij daarin heel belangrijk," legt Gerco uit. Deze benadering heeft geleid tot een sterke klantenbinding en een unieke positie in de markt. “Blijf jezelf en zorg dat je altijd eerlijk bent. Als iets niet kan, moet je dat ook kunnen zeggen.”

“In het verleden ben ik al vaker zelfstandig ondernemer geweest en het was nu weer het moment om de stap te zetten."

Ondernemend type

Nedflex Alkmaar is niet het eerste bedrijf dat Gerco heeft opgezet. Hij is altijd al een ondernemend type geweest. Zo heeft hij op zijn 18e voor het eerst een onderneming opgezet en is hij op zijn 24e nogmaals gestart. Hij vertelt: “In het verleden ben ik al vaker zelfstandig ondernemer geweest en het was nu weer het moment om de stap te zetten. Ik was klaar bij mijn laatste werkgever en dit voelde voor mij als het moment om weer een start te maken.” Zijn keuze voor een uitzendbureau in combinatie met beveiliging was snel gemaakt vanwege zijn werkverleden.

Het begin van Nedflex

Nedflex Alkmaar begon als eenmanszaak en is inmiddels, vanwege de groei van het bedrijf, omgezet naar een BV. Deze wijziging brengt werk met zich mee, maar dat vindt Gerco alleen maar leuk. Ter voorbereiding heeft hij onderzoek gedaan naar de diverse branches en is in gesprek gegaan met diverse partijen. “Ik was al eerder een periode zelfstandig geweest en wist daardoor wat me te wachten stond.” Wat niet te verwachten was, was de corona pandemie die een half jaar later ontstond. Gerco heeft zijn plannen hierop moeten aanpassen, maar die wijziging heeft gelukkig een goed resultaat gegeven. (Omdat Nedflex een franchise is, heeft hij geen grote investeringen hoeven doen, ). Nedflex Alkmaar is een franchiseonderneming, het grote voordeel hiervan is dat alle certificaten altijd op orde zijn. Deze certificeringen en andere benodigdheden worden door het hoofdkantoor gefaciliteerd. De investering bestond uit een bijdrage voor de systemen en het aanschaffen van onder andere kantoormeubilair en computers. “Vervolgens ben ik aan de slag gegaan en is het eigenlijk best snel gegaan allemaal”.

Work hard play hard

Het sociale leven combineren met ondernemen gaat Gerco goed af. Hij vertelt dat het af en toe best druk is, maar dat de combinatie tussen werk en privé goed te regelen is. Het belangrijkste is dat er altijd een goede balans tussen werk en privé is, dit gaat erg goed en hierdoor blijft het leuk. Zo vertelt hij: “Veel en hard werken heb ik altijd gedaan en dat vind ik ook helemaal niet erg, als er maar een moment voor ontspanning blijft.”

“Je moet niet verwachten dat als je een eigen bedrijf start je ook direct rijk bent."

De toekomst 

Gerco is net een nieuwe BV begonnen, een beveiligingsbedrijf, Koda Security, om een nog groter gedeelte van de branche in te vullen. Wat de toekomst gaat brengen wacht Gerco rustig af, het is zeker niet uitgesloten dat er nog meer bedrijven bij komen. “Verder is het mijn doel om heel veel plezier in mijn werk te houden. Ik zie het als een mooie toekomst waar ik nog met veel plezier kan werken.” 

De gouden tip 

Gerco’s gouden tip is: “Je moet niet verwachten dat als je een eigen bedrijf start je ook direct rijk bent. Zorg dat je altijd met veel plezier je werk kunt doen en zorg dat je de kosten in de gaten houdt. Blijf altijd jezelf en wees altijd eerlijk.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00