Ondernemersverhaal

Bart en Gijs van NewU

“Het is fantastisch om iets te doen waar je veel impact kan maken op een onderwerp dat belangrijk is en tegelijkertijd jezelf elke dag kan ontwikkelen.”

De twee bewegingswetenschappen studenten Bart en Gijs ontwikkelden een makkelijk te gebruiken gezondheids-en gewoontevorming app, genaamd NewU. De app ondersteunt medewerkers in Europa om gezonder te worden. “NewU combineert slimme technologie met de nieuwste wetenschap over gezondheid en voorziet werknemers van gepersonaliseerde suggesties en reminders.” Elke werknemer kan zowel anoniem als samen op een leuke, makkelijke en effectieve manier zijn gezondheids verbeteren, zoals het mentaal-welzijn, bewegen, slapen, voeding en stoppen met roken.

“Met NewU is het opbouwen van gezonde gewoontes net zo leuk als je favoriete serie kijken.”

Het begin

Het ondernemen zat er vanaf jongs af aan al in bij de twee en zo begonnen ze al snel met het schrijven van een boekje over gedrag en voeding. Dat boekje resulteerde uiteindelijk in het ontwikkelen van hun eigen app. “We begonnen omdat we geloven dat een cultuur van gezondheid, verbondenheid en persoonlijke ontwikkeling het hart vormt van elke succesvolle organisatie.” Tot nu toe bevalt het ondernemen goed en is het leerzaam.“Het is fantastisch om iets te doen waar je veel impact kan maken op een onderwerp dat belangrijk is en tegelijkertijd jezelf elke dag kan ontwikkelen.”

“Veel lezen en met andere ervaren ondernemers praten.”

Bijna alle ondernemers maken veel fouten, zo ook Bart en Gijs. Wel vonden ze daar belangrijke lessen in. “Je wilt samen werken met mensen die samen met je willen knallen en dat je continu op zoek moet naar wat beter kan en wat je kan aanpassen.” Mede daardoor konden ze in de beginfase, waarin je nog erg op zoek bent, sneller schakelen, aanpassen en de juiste aanpak vinden.

Onderscheiden

Waarin NewU zich onderscheid van de concurrentie zit hem in het feit dat ze alle gezondheidsonderwerpen in één app hebben. “Het heeft een fantastische inhoud, plus het team zorgt voor de gehele onboarding, marketing en content. Allemaal op maat gemaakt voor elke organisatie.” Naast het leveren van het product focussen zich heel erg op de persoonlijke service. “We voegen bijna elke week nieuwe dingen aan NewU toe en voor ons is een persoonlijke aanpak onwijs belangrijk. Hierdoor kunnen we onze partners goed ondersteunen en adviseren en ook samen met hun behoefte meegroeien.”

Doelen stellen

In de toekomst wilt NewU zich blijven vergroten, “het doel is om de komende 3-5 jaar de grootste van Europa te worden. Op dit moment zijn we aardig op weg om dat in 3 jaar te realiseren.”

Gouden tip

“Zoek een adviseur die is waar jij over 5 jaar wilt zijn en kijk of die je wilt helpen. Dit bespaart je veel tijd, geeft waardevolle inzichten en voorkomt dat je in je eigen tunnel gaat leven.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24