Ondernemersverhaal

Ondernemersverhaal van Emile Peels

“Het ondernemersbloed kruipt natuurlijk toch waar het niet gaan kan.”

“Doe wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt. Alleen dan kun je het jaren met volle passie volhouden.”

Bij Emile Peels, oprichter van Next Level BC, is het ondernemen met de paplepel ingegoten. Nadat hij zijn bedrijf ABC E BUSINESS in juni 2022 verkocht, kon hij het niet laten om toch weer te gaan ondernemen. Met zijn bedrijf Next Level BC helpt hij bedrijven door middel van business consulting. “Ik investeer zelf ook mee en word aandeelhouder. Vervolgens gaan we samen de weg naar de toekomst bewandelen.”

Next level 

Bedrijven naar een next level brengen, dat is wat Emile Peels met zijn bedrijf hoopt te bereiken. Naast business consulting investeert hij zelf in de bedrijven en wordt hij aandeelhouder. “Ik focus me vooral op de waarde van een bedrijf. En die waarde zit vaak in terugkerende inkomsten en abonnementen. Dus ook traditionele bedrijven die helemaal niet gewend zijn aan het werken met abonnementen, kun je toch omdraaien naar deze interessante bedrijfsfilosofie.” Als voorbeeld geeft Emile de Swapfiets: “Die met die blauwe band weetjewel. Wie had nou ooit gedacht dat Nederlanders massaal een fiets-abonnement zouden afsluiten?”

“Het ondernemersbloed kruipt natuurlijk toch waar het niet gaan kan.”

Een familietraditie 

Ondernemen was altijd al iets wat Emile wilde doen: “Mijn vader had in de jaren 70 ABC Consulting. Mijn broer zijn eigen reclamebureau ABC Media. En mijn moeder ABC Decorations (woninginrichting). De stap om zelf een IT bedrijf op te richten, was dus geen grote, gezien de familietraditie.” Na het succes van zijn eerdere bedrijf was het idee voor Next Level BC dan ook zo geboren: “Met ABC E BUSINESS hebben we een zeer traditioneel deel van de softwaremarkt ook ‘op z’n kop’ gezet. Dus is het tijd om dit bij meerdere bedrijven in verschillende sectoren ook te doen.”

Het ondernemen

Op de vraag wat Emile van het ondernemen vindt antwoordt hij vastberaden: “Ik zou niet anders willen en nu, na 20 jaar ondernemen, ook niet meer anders kunnen vrees ik.” Concurrentie is er wel veel in de branche van Emile: “In de Angel-Investment branche waar ik me nu in aan het begeven ben, zijn natuurlijk meerdere spelers actief. Maar het gaat hier vooral om je netwerk. Mensen kennen mensen en kennen elkaars kwaliteiten. Ik heb nog niks aan de grote klok gehangen, maar er zijn nu al verschillende ondernemers met wie ik afspraken heb staan om hun bedrijven verder te helpen naar het Next Level. Dus dat gaat snel rond.”

“Nog even een mailtje of een belletje, dat hoort er gewoon bij.”

Klantenbinding en de toekomst

Bedrijven weten Next Level BC dus al goed te vinden, maar klantenbinding is natuurlijk een belangrijk aspect. Hoe Emile dat doet? “Ik investeer natuurlijk zelf mee met als doel; een hogere bedrijfswaardering. Dan zit je dus ‘al vanzelf’ aan elkaar vast zogezegd.” Ook naar de toekomst durft Emile te kijken: “De verkoop van ABC E BUSINESS bestond uit vier bv’s. Nu heb ik dus Next Level BC opgericht, naast natuurlijk mijn eigen Holding.” Het is volgens Emile niet per se de vraag of, maar wanneer er nieuwe bv’s komen: “In de toekomst zullen er vast nog meer ideeën en dus bv’s komen. Daar twijfel ik niet aan.”

De gouden tip 

‘Doe wat je leuk vindt.’ zeiden de ouders van Emile tegen hem en dat was dan ook het beste advies dat hij ooit kreeg. Dat advies wil hij ook graag aan anderen meegeven: “Doe wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt. Alleen dan kun je het jaren met volle passie volhouden. En als het even niet lukt of tegen zit, gewoon nog meer de schouders eronder. En uiteindelijk lukt het.” En Emile heeft nog een laatste gouden tip: “Besteed niet al je tijd aan je werk. Je hebt ook nog een gezin, vrienden en familie. Dat is erg belangrijk!”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00