Ondernemersverhaal

Neycko

“Probeer uit te besteden waar je niet goed in bent en stop 100% focus in waar je wel goed in bent”

In de Lockdown werkte Rick net als iedereen veel thuis. En dan meestal gewoon lekker in zijn trainingsbroek. Toen zijn vader stuitte op een unieke stretch stof om de perfecte pantalon voor iedere gelegenheid te maken, hoefde hij niet lang na te denken.". “We hebben een paar samples gemaakt en dit getest bij een kleine doelgroep. De reacties waren direct super goed, waarna we besloten om dit verder uit te rollen. Vervolgens kwamen we ook bij groothandels terecht en van daaruit ontwikkelen we nu ook kleding die onder eigen merknaam verkocht kan worden.”

En zo ontstond Neycko, bestaande uit twee onderdelen: Neycko Casual Pantalons is een sportieve pantalon die verkocht wordt via een webshop en winkels. En met Neycko Clothing Suppliers worden er white-label producten geproduceerd voor met name mensen binnen de sport.

Dat Rick samen met zijn vader en broer begon met ondernemen was geen toeval. “Ik heb al eerder kleine ondernemingen gehad maar ben daar nooit mee doorgegaan. Of er was geen product market fit of te weinig tijd. Nu klopt het product en krijgen we steeds meer klanten.”

De vrijheid is heerlijk, misschien wel het fijnste van ondernemen.

Ondernemen en sociale leven

Tijd is schaars, helemaal voor ondernemers die een passie hebben voor hun bedrijf/product. Maar volgens Rick gaat het voornamelijk om prioriteiten stellen. “Ik kan ervoor kiezen om alles in mijn webshop zelf in te pakken en te versturen. Dat levert meer marge op maar dan ben je ook veel meer tijd kwijt. Net als marketing, je kan dit allemaal zelf doen maar ik ben meer van schoenmaker blijf bij je leest. Het geeft mij veel meer rust als ik weet dat dit soort zaken goed geregeld zijn.”

Keuze voor de rechtsvorm

“Ik begon als eenmanszaak omdat we aan het begin nog niet hadden verwacht direct zo hard te groeien. Mijn keuze voor een BV was daarna snel gemaakt. Ook om er direct een holding boven te zetten, iets wat ik iedereen zou aanbevelen. Een adviseur heeft mij vervolgens aangeraden om voor de twee verkoopkanalen.”

Toekomstvisie

Duidelijkheid over de toekomst van Neycko is er zeker. “We ontwikkelen een pantalon voor iedere gelegenheid die draagt als trainingsbroek, die je eigenlijk altijd aan wil. Daarom moeten we ook bekend gaan staan om onze kwalitatief hoogwaardige pantalons, niets meer en niets minder. En dat geldt ook voor de service. “Door het gesprek aan te gaan met klanten wordt ons product persoonlijker en ontstaat er een binding. En kunnen we ook leren waarin we moeten door ontwikkelen. Er zijn duizenden webshops die vaak onpersoonlijk zijn wat betreft de service, wij kiezen de tegenovergestelde aanpak.”

Iedereen moet binnen nu en 5 jaar een Neycko broek in de kast hebben liggen.

De gouden tip

“Mijn voornaamste tip is eigenlijk; probeer uit te besteden waar je niet goed in bent en stop 100% focus in waar je wel goed in bent. Dat levert altijd meer op. Als je erin gelooft, ga ervoor. Alleen dan kun je het laten slagen.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24