Ondernemersverhaal

Ondernemersverhaal Mark Barth

“Ondernemen is de beste keuze geweest in mijn leven (tot nu toe)”
Mark Barth

Toen Mark in de coronacrisis zijn baan verloor, bleef hij niet bij de pakken neerzitten. Wat begon als een overbruggend baantje groeide uit tot een eigen BV: Omega Search. Mark noemt het “de beste keuze in zijn leven” en ziet overal mogelijkheden.

Vlot, fris, professioneel

Omega Search brengt talent samen met snelgroeiende bedrijven in de takken Finance, Consultancy en Tech. “Wij zoeken naar een goede match tussen mensen, bedrijfscultuur en inhoud. Wij bemiddelen starters tot senior managers.” Omega Search is betrokken bij het gehele sollicitatieproces: “Een sterke relatie met opdrachtgever en kandidaat vinden wij belangrijk”. Daarbij hechten ze waarde aan hun imago. “Grote gerenommeerde namen zijn iets stijver, wolliger en vaak onnodig traag. Wij proberen vlot, fris en toch professioneel te zijn.” Ondertussen is Omega Search uitgegroeid tot een team van vier, maar ze blijven niet stilzitten: “aan het eind van het jaar willen we met zes man zijn.”

“Vanuit mijn eenmanszaak had ik een bedrag opgebouwd om een start te kunnen maken."

De start 

De stap naar het ondernemerschap vereist wat vooronderzoek. Waar Mark eerst een jaar als ZZP’er aan de slag ging, besloot hij daarna de switch te maken naar een BV. “Ik heb me eerst ingelezen in verschillende rechtsvormen en de voor- en nadelen hiervan. Ik ben gaan spreken met andere ondernemers om te vragen waar ik op moest letten als startend ondernemer.” Hij besloot zelf geld te investeren in zijn BV. “Vanuit mijn eenmanszaak had ik een bedrag opgebouwd om een start te kunnen maken. Ik heb het volledige bedrag geïnvesteerd om zo een kantoor te huren, laptops aan te schaffen en de eerste paar maanden salarissen te kunnen betalen.” Zijn team is nu in volle bloei, maar geduld is een schone zaak. “Ik haal veel voldoening uit hoe een team zich positief ontwikkelt. Ik heb moeten leren om niet te snel te willen gaan en te leren van verschillende fases van groei.”

Ondernemersbloed 

Mark is een geboren ondernemer. “Van jongs af aan was ik een handige jongen”. In de corona crisis besloot om het roer om te gooien en zijn droom na te jagen. Berthe van der Peet van 2AssistU adviseerde hem om te gaan ondernemen; hier is hij haar tot de dag van vandaag nog steeds erg dankbaar voor. “Ondernemen is de beste keuze geweest in mijn leven (tot nu toe).” Hij vindt het ondernemen divers en leerzaam. “Mocht iets uiteindelijk niet lukken of niet succesvol zijn, leer je desalniettemin enorm veel en bouw je een gigantisch netwerk op, dat neemt niemand meer van je af.” Naast de rollercoaster van het ondernemen, maakt Mark genoeg tijd voor zijn sociale agenda. “Ik heb nog steeds een druk sociaal leven. Ik spreek regelmatig af om met vrienden te sporten of af en toe een weekendje weg te gaan. Dit gaat goed, mits afspraken te plannen vallen.”

“Zorg dat je een mentor of coach hebt wie je tips en advies kan geven.”

Groeien, groeien, groeien 

Omega Search wil groeien en een gerenommeerde naam worden op de markt. “Ik wil dat Omega Search het grootste bureau wordt binnen (young) executive search in Nederland. Mijn uiteindelijke doel is breder te gaan ondernemen door bijvoorbeeld een Venture Capital fonds te starten met gelijkgestemde ondernemers. De combinatie van betrokken zijn en adviseren vind ik ontzettend mooi!”

De gouden tip 

Mark hecht waarde aan samenwerking. “Zorg dat je een mentor of coach hebt wie je tips en advies kan geven. Iemand die je kan motiveren en ondersteunen wanneer het even tegenzit of wanneer je twijfelt over een keuze. Wees niet bang om hulp te vragen. Geef je personeel veel vrijheid en stem met elkaar af wat je van elkaar verwacht en zorg dat je elkaar helpt en beter maakt.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24