Ondernemersverhaal

Ondernemersverhaal van Paul Jansen

“Werk en onderneem, en lees bij tijd en wijle een boek!”

Paul Jansen, eigenaar van Planning Vision bv, is ‘financieel huisarts’: hij adviseert zijn klanten over manieren om hun vermogen te laten werken, zodat ze precies zo kunnen leven als ze graag zouden willen. Een bedrijf waar persoonlijke aandacht voor de klant hoog in het vaandel staat.

Totaal ontzorgd

“Vermogen in al haar facetten: eigen woning, liquide middelen, pensioen, verzekeringen.” Bij Planning Vision kun je terecht voor al je vragen met betrekking tot het beheren van je vermogen. De onderneming werd uit nood geboren, nadat Jansen in 2012 gedwongen moest vertrekken van de bank waar hij werkte. Het bleek echter een geluk bij een ongeluk, wanneer we hem vragen hoe hij het ondernemerschap ervaart. “Een schot in de roos, met de laatste drie jaar telkens een plus van 25% in de omzet en dit jaar waarschijnlijk een verdubbeling ervan. Ook het netwerk breidt zich steeds verder uit en verdiept zich. Vermogensbeheerders, collega-planners, notarissen, advocaten etc. Bij voorkeur in de lokale gemeenschap, want dat fenomeen komt mijns inziens weer helemaal terug.” Het geheim achter zijn succes en het voorblijven van de concurrentie? “Concurrentie, ach wat heet. Ik ben uniek als mens en in mijn specifieke aanpak.”

"Men moet mij kennen, voelen, ruiken, zien bewegen en dan ontstaat het vertrouwen. Heel dichtbij maar o zo confidentieel.”

Persoonlijke aandacht

Een belangrijke factor is ook de persoonlijke aandacht: “Het monitoren van iemands integrale financiële positie is mijn passie en dat wordt gemerkt. Er zijn al meerdere klanten die al jaren bij mij blijven. En als blijk van waardering: vandaag factuur versturen, vanmiddag op mijn rekening.” Daartoe is er ook voldoende ruimte voor ontspanning en sociale bezigheden in het schema van Jansen. Mijn hockey-netwerk is goed voor ontspanning (hockey nog steeds als trimmer bij de langst bestaande trimhockeygroep Heeren’73 bij LOHC in Oegstgeest) en het levert ook opdrachten op. Men moet mij kennen, voelen, ruiken, zien bewegen en dan ontstaat het vertrouwen. Heel dichtbij maar o zo confidentieel.”

Soepele start

Over de rechtsvorm bestond bij Jansen geen twijfel, over veel andere zaken evenmin: “Dat een werk-BV zou worden opgericht stond vast. Investeren was niet echt nodig (laptop, auto reeds in bezit). De juiste software voor financiële planning was ook snel bekeken.” Daarbij had Jansen de mogelijkheid goed na te denken over zijn start. “In de twee jaar voor mijn echte start met ondernemen heb ik de kans gekregen om met een zak geld van mijn laatste werkgever, goed na te denken, uitkijkend op het strand en de zee vanuit mijn Noordwijkse appartement. De stamrecht-BV deed zijn naam eer aan.” De plannen voor de toekomst? “Nog tien jaar knallen om te zorgen voor een oude dag waar genoeg vermogen voor is. Mijn Holding wordt gevoed door twee BV’s: een voor het advieswerk als financiële huisarts en de andere voor integraal hypotheekadvies en bemiddeling. Abonnementen op monitoren gaat de meerwaarde zijn voor de verkoopwaarde van deze BV’s op termijn.”

“Werk en onderneem, en lees bij tijd en wijle een boek!”

De gouden tip

Jansen heeft enkele adviezen voor nieuwe starters. “Ondernemerscoaches komen er nu niet meer in bij mij. Daar heb ik teveel tijd en geld aan besteed. Zij doen het echt veel voor henzelf. Dat zijn lessons learnt voor mij. ” Het beste advies dat hij ooit kreeg? “Werk en onderneem, en lees bij tijd en wijle een boek!” Jansen heeft ook geleerd van Marc Lammers, destijds een bekende hockey coach: “Winnaars hebben een plan.” En, zoals hij ongetwijfeld aan veel klanten adviseert: “Begin op tijd met inzicht krijgen in je financiële positie in privé. Want je gaat een keer stoppen met ondernemen.” 

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24