Ondernemersverhaal

Ondernemersverhaal Jitske Fastenau

“Blijf bij jezelf en laat je niet gek maken door anderen.”

“Ik had een ander idee bij ondernemen, meer een manager, iemand die alle details moet regelen. Maar ondernemers zijn er in alle vormen en maten.”

Bloemen: ook deze zijn er in allerlei vormen en maten. Het kiezen van het perfecte boeket kan best lastig zijn. Maar wat als je dat kiezen kan overslaan en een boeket op maat krijgt passend bij jouw persoonlijkheid? Dat is de missie van het bedrijf ‘Ontdek jezelf met Bloemen’. “Onze drie kernwaarden zijn een echt persoonlijk boeket, voor en door bloemisten en meer dan alleen bloemen.”

Een persoonlijk boeket

Geen standaard boeket, maar echt persoonlijk. Jitske en Moniek regelen het voor je! “Op basis van een vragenlijst, bepalen we je type en daar komt een passende bloem en een passend boeket bij. Ons netwerk aan bloemisten levert het boeket.” En dat is niet het enige wat ‘Ontdek jezelf met Bloemen’ aanbiedt:  “We geven daarnaast ook workshops waarbij mensen hun eigen type en bloem ontdekken door zelf een bloemstuk te maken. Dit kan in een korte workshop met onbekenden, maar ook in een uitgebreide workshop met bijvoorbeeld je team.” 

Waar het begon 

Het idee voor ‘Ontdek jezelf met Bloemen’ begon bij een training waar Jitske en Moniek elkaar ontmoetten. “Zelf heb ik een persoonlijkheidsachtergrond en ik was geïntrigeerd door het verhaal van Moniek over wat bloemen over jou kunnen vertellen. Zo is het idee ontstaan en dit hebben we gaandeweg verder ontwikkeld. Marianne kwam erbij voor de vormgeving en Robin voor het contact met de bloemisten en voor de sales. Zo staan we ieder in onze eigen kracht.” En hoe begin je dan als het idee er is? “Het maken van concepten, alles bespreken en testen. Toen we naar onze eigen mening op niveau waren, zijn we gestart met het oprichten en releasen van alles. We hebben alleen zelf geïnvesteerd. We wilden de controle houden over de opstart. We staan niet negatief tegenover externe funding, maar nu nog niet. Eerst willen we dat het concept goed staat en dat we een redelijke sales kunnen laten zien.”

“Er zijn veel boeket-aanbieders en er zijn veel partijen die workshops met betrekking tot persoonlijkheid aanbieden. Wij bieden beide en dat heeft niemand anders.”

Ondernemen? Nee bedankt!

Als je een paar jaar geleden aan Jitske had gevraagd of ze ooit eens zou gaan ondernemen dan was het antwoord duidelijk: nee. “Ik riep juist hard dat ik niet wilde ondernemen. Ik had een ander idee bij ondernemen, meer een manager, iemand die alle details moet regelen. Maar ondernemers zijn er in alle vormen en maten. Het is wel fijn om je eigen idee tot uiting te brengen zonder daarvoor eerst je manager te moeten overtuigen.” En of het ondernemen uiteindelijk goed bevalt? “Erg goed! Ik houd ook voldoende tijd over door me goed te focussen. Als ik op een verjaardag ben, ben ik daar. Natuurlijk kijk je af en toe op je app, maar gelukkig kan ik het goed loslaten. Je eigen tijd indelen is voor mij heel fijn.”

Klantenbinding en doorgroeien

“Ten eerste moeten we natuurlijk een fantastische bos bloemen leveren met een goede kwaliteit bloemen. Daarom werken we samen met enthousiaste bloemisten die hun vak kennen. Daarnaast gebruiken we social media om meer achtergrondinformatie te geven en zo de klanten enthousiast en geïnteresseerd te houden. Maar wij verwachten zeker niet dat onze klanten al hun boeketten bij ons kopen.” Naast deze klantenbinding, blikt Jitske ook alvast op de toekomst: “Het doel voor de toekomst is het doorgroeien van ‘Ontdek jezelf met Bloemen’. Nationaal en misschien zelf ooit internationaal. Ook willen we meer producten toevoegen en voornamelijk de zakelijk markt meer laten aansluiten.” 

De gouden tip

“Blijf bij jezelf en laat je niet gek maken door anderen.” Dat is de gouden tip van Jitske. Maar er is nog meer wat ze aanraadt: “Ik kan wel het hebben van goede partners van harte aanbevelen. Dit maakt dat je je minder alleen voelt en mensen kunnen zaken oppakken waar jij wat minder goed in bent. Met allemaal ondernemers bij elkaar brengt ook weer lessons learned met zich mee. Hoe blijf je afgestemd en wie heeft de leiding?”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24