Ondernemersverhaal

Ondernemersverhaal de Tijdmakers

“Er is altijd ruimte voor nóg betere oplossingen.”

Een nóg betere en efficiëntere oplossing voor software: daarvoor moet je bij Ward Dekkers zijn. Met zijn onderneming, De tijdmakers, biedt hij een one-stop-shop voor software en koppelingen. Een medewerker opent een applicatie - de TimeHub - en vindt daar alle software, tools, documenten en middelen die efficiënt werk mogelijk maken. Voor de zorgsector bestaat een speciale module die gebruik van meerdere spreadsheets goed organiseert. “We richten ons in eerste instantie op bedrijven in de zorgsector en dan met name op het gebied van jeugd- en volwassenenzorg."

Ingeving

Dekkers kwam op het idee toen een zusterorganisatie in de zorgsector voortdurend vastliep en daartoe zelf software ging ontwikkelen: “Andere organisaties waren en zijn hier erg enthousiast over en zodoende is het idee ontstaan dit verder in een andere bedrijf te gaan uitbouwen.” Veel bedrijven bieden hun medewerkers apps aan, maar “er is altijd ruimte voor nieuwe, nog betere oplossingen” verzekert Dekkers ons. Voor het creëren van zijn apps houdt hij vast aan goed advies van vroeger: “Wanneer mensen die voor/met je werken niet doen wat jij hebt gevraagd, dan ben je zelf niet duidelijk genoeg geweest.” Een variant hierop zet hij in om klantenbinding te creëren: “Door goed te luisteren en ze bij nieuwe ontwikkelingen te betrekken.”

“In eerste instantie gingen we direct ontwikkelen zonder een samenhangend verband.”

Voorbereiding

Dekkers is al ruim tien jaar ondernemer en had dus veel ervaring bij de oprichting van De tijdmakers: “Ik heb nog een aantal andere bedrijven, waaronder een zorgbedrijf, bijlesbureau en trainingsbureau. Ik hou van hard werken en vooral nieuwe concepten bedenken. Het geeft vrijheid, maar je moet ook soms werken wanneer je dat niet wilt.” Hij wist direct dat hij het best voor een bv kon gaan en simpelweg van start moest, maar heeft wel geleerd dat planning en samenhang op de lange termijn beter helpen: “In eerste instantie gingen we direct ontwikkelen zonder een samenhangend verband. Dat levert later onverwachte en niet wenselijke fouten in de software op. Nu starten we eerst met een ontwerp, dat wordt omgezet naar instructies voor developers. En er is een coördinator betrokken die alle zaken monitort en stuurt.”

“Alles wat je water geeft groeit. Dus klopt je idee? Doorgaan!”

Persoonlijke schijf van vijf

Het combineren van ondernemerschap en het privéleven is voor menig ondernemer een lastige puzzel. Dekkers heeft hiervoor een eigen principe geformuleerd: “Ik hanteer het persoonlijke Schijf van Vijf-principe: je duim ben je zelf, je wijsvinger is je partner, je middelvinger je kinderen en andere familie, je ringvinger staat voor je vrienden en je pink voor je bedrijf.” Daar vroeg zijn eerdere methode voor deze balanceeract ook wel om: “In het verleden was ik vaak geneigd op mezelf te bezuinigen om dingen voor elkaar te krijgen. Bijvoorbeeld niet sporten. Het bedrijf kreeg dan voorrang. Ik heb geleerd om eerst voor mezelf te zorgen namelijk minimaal driemaal per week sporten. Dan zit ik beter in mijn vel en kan ik beter voor de andere componenten (vingers) zorgen.”

De gouden tip: ga ervoor!

Dekkers profileert zich als een bezige bij die de ene na de andere onderneming uit de grond stampt. “Ik neem me keer op keer voor niet weer wat nieuws te beginnen, maar dat lukt me niet. Dus het zou zomaar kunnen zijn dat er weer een nieuw idee ontstaat. Dit zeggende ben ik alweer met een partner bezig een nieuw concept uit te denken wat zeer baanbrekend zal zijn.” Zijn gouden tip voor starters? “Alles wat je water geeft groeit. Dus klopt je idee, dan doorgaan. En je zal meer tegenslagen hebben dan successen en het succes vergeet je en van de tegenslagen leer je juist het meest.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24