Ondernemersverhaal

Sven Hurks van Prostrive

“De drang om iets voor mijzelf te beginnen was sterker dan de angst voor het onbekende en de mogelijke risico's die bij het ondernemerschap komen kijken.”

Na zijn studie begon Sven direct met zijn baan bij een softwarebedrijf, gevestigd in Kuala Lumpur. Volgens hem is in de wereld van software het talent gelijk verdeeld, maar de kansen niet. “In Kuala Lumpur heb ik in levende lijve ervaren dat Aziatische developers, met de juiste training & coaching, niet ondergeschikt zijn aan de Nederlandse standaard”. Daarom besloot hij samen met CTO en co-founder Boris Winter het bedrijf Prostrive op te richten.

Prostrive in een notendop

Vanwege een grote vraag naar gekwalificeerde software engineers in Europa, is Prostrive in het leven geroepen. Prostrive is een software development agency dat snelgroeiende technologiebedrijven uit Nederland ondersteunt bij het opschalen door middel van talentvolle agile offshore-ontwikkelteams vanuit Maleisië en de Filipijnen. “Onze aanpak omvat het werven, trainen en volledig managen van software ontwikkelaars binnen een scrum-teamstructuur. Nederlandse technologiebedrijven werken graag met ons samen, omdat ze zo direct toegang hebben tot een breed talentpool van ontwikkelaars”. Dat het idee van Sven en Boris een succes is, blijkt uit de snelle groei van het bedrijf. “We zijn binnen 6 maanden van nul naar 22 man personeel gegroeid, wat een enorme uitdaging met zich meebracht. Het was nodig om onze interne processen snel aan te passen om de nieuwe omvang van personeel zo efficiënt en optimaal mogelijk te kunnen ondersteunen en aansturen.”

“De grootste uitdagingen bij het werken met remote teams blijft communicatie & teamverbinding. Belangrijk daarbij zijn voor iedereen heldere doelstellingen, afspraken over samenwerken en het vanuit het management geven van duidelijke feedback en teamleden laten voelen dat ze zich gerespecteerd en begrepen voelen.”

Het ondernemerschap tot nu toe

Door simpelweg zijn passie te volgen, durfde Sven de stap te nemen om een onderneming op te richten. Het ondernemerschap was hem niet geheel nieuw. Sven komt namelijk uit een heuse ondernemersfamilie. Hij is opgegroeid in een gezin van ondernemers. “Het is de vrijheid, creativiteit en onafhankelijkheid die bij het ondernemerschap komen kijken die mij aantrekken”. Ook de mogelijkheid om te werken met verschillende culturen en regelmatige tripjes naar het buitenland maken het ondernemerschap voor Sven ‘a dream come true’.

De concurrentie 

De software outsourcing en offshoring markt is enorm competitief. Gelukkig weten Sven en Boris hier goed mee om te gaan. Prostrive onderscheidt zich namelijk van veel concurrenten door gebruik te maken van Nederlands management voor coaching en aansturing van het team. Dit gebeurt meestal op locatie. “Dit geeft ons een hoog niveau van controle en stelt ons in staat snel in te grijpen zodra er iets mis gaat. Daarnaast zorgen wij door middel van teambuilding activiteiten, cultuur lessen en algemene training programma’s dat onze teams naadloos kunnen worden geïmplementeerd in bestaande teams van onze klanten.” Daarnaast verkiezen Sven en Boris kwaliteit altijd boven kwantiteit. “Alleen de top 1% van de sollicitanten wordt aangenomen zodat wij de klant kunnen verzekeren van succes.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24