Ondernemersverhaal

David en Mike van Recharged

“Ondernemen is iets wat wij met veel plezier doen, het voelt eigenlijk niet eens als werken.”
Eigenaar van het bedrijf Recharged

Duurzaamheid wordt binnen steeds meer ondernemingen en huishoudens een belangrijk thema. Daarom besloten Mike de Groot en David van Gaalen met hun onderneming Recharged mensen te helpen met het verduurzamen van hun woning of bedrijfspand. “Wij zijn op het idee gekomen om onze onderneming te beginnen, omdat wij actief een bijdrage willen leveren aan de energietransitie. Ook biedt de Nederlandse verduurzamingsmarkt genoeg kansen om écht impact te kunnen maken.”

Helpen verduurzamen

Recharged helpt mensen met het verduurzamen van hun woning of bedrijfspand: ”Dit doen wij door middel van de installatie van en het advies over duurzame installatie oplossingen. Daarbij kun je denken aan zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen en warmtepompen.” Ondanks de grote concurrentie in de verduurzamingsmarkt liggen er volgens Mike en David voldoende kansen: “We onderscheiden onszelf van de concurrenten door middel van eerlijke en intensieve kennisdeling en het inzetten van eigen installatieteams die de duurzame installatieoplossingen plaatsen. Bovendien doen wij er alles aan om een goede klanttevredenheid te waarborgen.”

“Zelf ondernemen, iets opzetten en uitbouwen, heeft altijd al de voorkeur gehad.”

Het begin

Het begon met marktonderzoek en een uitgebreid businessplan, daarna was het tijd om de grote stap te zetten: “We hebben eerst een uitgebreid businessplan geschreven. Daarin hebben wij verschillende zaken in kaart gebracht, zoals de Nederlandse verduurzamingsmarkt, andere aanbieders van duurzame installatieoplossingen en hoe wij ons als installatiebedrijf willen positioneren. Eerst goed marktonderzoek doen en een uitgebreid businessplan schrijven, heeft ertoe geleid dat deze stap makkelijker en met meer zekerheid gezet kon worden.”

Een goede werk-privébalans

“Ondernemen is iets wat wij met veel plezier doen, het voelt eigenlijk niet eens als werken. De lovende reacties vanuit de kant van onze klantengroep stimuleert ons natuurlijk enorm,” vertellen Mike en David op de vraag hoe het ondernemerschap tot nu toe bevalt. Ondanks de nodige uitdagingen, is het ondernemen ook te combineren met een sociaal leven: “Een goede werk-privébalans is niet altijd even makkelijk. Het is vaak heel verleidelijk om veel tijd en energie te steken in het uitbouwen van ons installatiebedrijf. Zodat wij nóg meer mensen kunnen helpen met verduurzamen. Maar, wij zijn een groot voorstander van tijd voor jezelf nemen, en ook daar is gelukkig genoeg ruimte voor.”

“We nemen de persoonlijke situatie van de klant écht als uitgangspunt.”

Niet verdienen, maar besparen

Op dit moment installeert Recharged momenteel voornamelijk in Zuid-Holland, Noord-Holland, Brabant en Zeeland. In de toekomst zouden MIke en David hun activiteiten graag uitbreiden naar een breder gebied: “Met oog op de toekomst willen wij graag heel Nederland kunnen bedienen en verblijden met onze dienstverlening”. Toch staat een goede klantenbinding voorop. We kijken als bedrijf niet naar hoe wij zoveel mogelijk kunnen verdienen, maar juist hoe onze klanten zoveel mogelijk kunnen besparen dankzij de duurzame installatieoplossingen die wij bij hen plaatsen. En dat wordt door onze klanten opgemerkt en gewaardeerd!”

De gouden tip

“Niet bang zijn om actie te ondernemen, maar wel op een goed doordachte manier”, dat is het beste advies dat Mike en David ooit kregen. Zelf hebben ze ook nog een gouden tip voor andere ondernemers: “Zorg er eerst voor dat de basis van je bedrijf goed is, voordat je veel aanvullende werkzaamheden en bedrijfsprocessen gaat toevoegen. Oftewel, niet te hard van stapel gaan. Je kunt je beter focussen op enkele belangrijke dingen binnen jouw bedrijf, dan dat je alle spreekwoordelijke balletjes probeert hoog te houden.”

Bekijk hier meer verhalen

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij ondernemers te helpen met het juiste advies.

Bel ons op +31 (0)20 30 80 675
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Chat met een adviseur
Ma t/m Do
09:00 - 22:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Sales team Firm24